Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Παιδί και γυμναστική: Από μικρό και από αερόβιο…

του Νικόλα Γεωργιακώδη
Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Τι φταίει για αυτό; Η υπέρμετρη κατανάλωση fast food, η απουσία «σπιτικού» φαγητού, η καθιστική ζωή, η κληρονομικότητα, αλλά και μία σειρά από ψυχολογικά προβλήματα. Τα καλά νέα, είναι πως τα τελευταία χρόνια τα μηνύματα για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα είναι αισιόδοξα, καθώς μετά από πολλά χρόνια καταγραφής υψηλών ποσοστών, διαφαίνονται οι πρώτες τάσεις μείωσης αυτών.

Μουσική παράσταση: “αχ Σαλονίκη μου”

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η παράσταση:  “αχ Σαλονίκη μου”

Μια μουσική παράσταση, μια περιήγηση στη νεότερη ιστορία της πόλης.

"Αριστοφάνη - Όρνιθες" Μια rock παράσταση για εφήβους (και όχι μόνο!…)

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία των 100 παραστάσεων και των 9.000 θεατών η ομάδα 4Frontal συνεχίζει και φέτος με την παράσταση Όρνιθες.

Ένα φρέσκο θεσμό στην Ελλάδα, που συνδυάζει τη θεατρική πράξη και τη νέα παιδαγωγική προτείνει η σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη και η ομάδα 4Frontal, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Έντυπα λεξικά εναντίον ηλεκτρονικών

Λέξεις όπως «unfollow», «unfriend», «swaps» έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο μέσα από τα social media και τη δημοσιογραφία της οικονομικής κρίσης, που εμπλουτίζουν διαρκώς τη γλώσσα με νέους όρους ευρείας χρήσης ή με νέες σημασίες σε λέξεις παλιές, όπως για παράδειγμα το «like».