Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ένα μικρό κενό…

Ένα μικρό κενό ανάμεσα στη βιβλιοθήκη και τον τοίχο. Περίπου 30 εκατοστών. Το καταφύγιο του Μιχάλη όταν κουράζεται πολύ. Τρυπώνει εκεί, κοιτάζοντας τον τοίχο και μουρμουρίζοντας ένα τραγούδι που καλύπτει όλους τους ήχους του χώρου. Ένα μικρό κενό όπου δεν φτάνει ο γεμάτος ενοχλητικά ερεθίσματα κόσμος μας!

Ταινίες – Προτάσεις με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

O κινηματογράφος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε σημαντικότατο εκπαιδευτικό εργαλείο λόγω της αμεσότητας του μέσου και της δυνατότητάς του να εμπλέκει τον θεατή συναισθηματικά σε όσα βιώνουν οι ηθοποιοί στη μεγάλη οθόνη.Μέσα από αυτήν την κινηματογραφική εμπειρία διεγείρεται η περιέργεια και το ενδιαφέρον του μαθητή και ερχόμαστε πιο κοντά στη γνώση μέσα από την κινητοποίηση των αισθήσεων και των συναισθημάτων καθώς και της ενσυναίσθησης μέσα από την διαδικασία της ταύτισης.

Φιλόλογοι: Τα ανθρωπιστικά μαθήματα δέχονται επίθεση

Δεν θα περιλαμβάνεται η «Αντιγόνη» και ο «Επιτάφιος Λόγος» του Περικλή στα εξεταζόμενα μαθήματα για τις προαγωγικές εξετάσεις της Β Λυκείου, κάτι που προκαλεί την έντονη αντίδραση των φιλολόγων και μεγάλης μερίδας της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας.

Τι να κάνω αν το παιδί μου είναι μικρό και υπέρβαρο;

Το έξτρα βάρος θέτει το παιδί σε κίνδυνο προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης και καρδιακά νοσήματα. Κάποια παιδιά είναι πιο στρουμπουλά και ενίοτε δεν είναι λόγος ανησυχίας. Καλό όμως είναι να μην κάνετε υποθέσεις και να απευθυνθείτε στο γιατρό ώστε να σας ενημερώσει για το αν υπάρχει πρόβλημα βάρους και τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό. Τα περισσότερα παιδιά χάνουν το βάρος μεγαλώνοντας και καθώς ψηλώνουν. Άρα, μπορεί να μιλάμε απλά για μία φάση στην ανάπτυξή του. Αν είναι υπέρβαρο, το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει με αυτόν το ρυθμό.

Μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων και στα ΕΠΑΛ

Υστερα από τη μείωση στα μαθήματα του Γενικού Λυκείου, ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των εξεταζόμενων μαθημάτων και του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) από το σχολικό έτος 2018 – 2019 στις τελικές γραπτές προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις.

Πρόσωπο: Μάριος Παπαλεξάνδρου

Διαβάστε το άρθρο Θεσσαλονικιός δημιούργησε στην Αγγλία παιδικό παιχνίδι αφιερωμένο στον “Αίολο” από την parallaximag και γνωρίστε τον Μάριο Παπαλεξάνδρου και το παιχνίδι του“Ageofrenewables” (Εποχή των ανανεώσιμων). Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, μπορείτε να βρείτε και τον τρόπο για να στηρίξετε την προσπάθειά του.



Συναγερμός στις ΗΠΑ: Θανατηφόρα κρούσματα αδενοϊού σε παιδιά

Έξι παιδιά πέθαναν και άλλα 12 νόσησαν προσβεβλημένα από αδενοϊό στο Κέντρο Ουάνακι για Νοσηλεία και Αποκατάσταση στο Χάσκελ του Νιού Τζέρσεϊ, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Οι αδενοϊοί συνήθως προκαλούν ήπια ασθένεια, με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.