Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Πώς μπορούμε να μάθουμε σε παιδιά με Αυτισμό να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια (5 συμβουλές).

Το πάθος μου είναι να ενδυναμώνω τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους με δεξιότητες και γνώσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους. Για αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ μαζί σας συμβουλές και στρατηγικές που θα κρατήσουν το παιδί σας ασφαλές στο δρόμο.

Προκήρυξη των Πανελληνίων αγώνων Τοξοβολίας ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. σχολικού έτους 2022-23

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για τους Πανελλήνιους Αγώνες Τοξοβολίας μαθητών και μαθητριών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας, σχολικού έτους 2022-2023. Η διοργάνωση ανατίθεται στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας (Ε.Ο.Τ.) και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στην πόλη της Πάτρας Αχαΐας.

Η βρετανική Vogue γράφει ιστορία με ένα iconic τεύχος αφιερωμένο στα άτομα με αναπηρία

Η Βρετανική Vogue κάνει και πάλι τη διαφορά.

Το πασίγνωστο περιοδικό μόδας αφιερώνει το τεύχος του Μαΐου σε άτομα που δεν ανταποκρίνονται στα τυπικά κριτήρια ενός μοντέλου. Πρόκειται για μια κίνηση που το περιοδικό ελπίζει ότι θα κάνει την αρχή για σημαντικές συζητήσεις γύρω από την αναπηρία στα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία.

Πρόσκληση Συμμετοχής στο «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» 2023 του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει Νέες Τεχνολογίες, Τέχνη και Πολιτισμό, τη Διατροφή και τον Πολιτισμό της Κρήτης, τον Αγροτουρισμό και την Ήπια Ανάπτυξη. Κυρίως, αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους, αλλά και για ενήλικες.

[Ενημερωθείτε  για τις υποτροφίες για το Cinema Summer Capm]

«Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στη σεξουαλικότητα

Το στίγμα, η περιορισμένη επικοινωνία και οι ανεπαρκείς πόροι σε σχέση με τη σεξουαλικότητα είναι δυνατόν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχοσωματική υγεία των νέων με αναπηρία

Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν πολλά προσκόμματα και περιορισμούς στην καθημερινότητά τους συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων που αφορούν τη σεξουαλική τους ζωή.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών

Αναρτήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζόμενων ηλικίας 18 έως 58 ετών στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια

Το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια» της Urban Act, υποστηρίζει το έργο της «Δομής Εις το Όνομα του Άλκη», ζωγραφίζοντας εικόνες συνύπαρξης, σεβασμού και αλληλεγγύης με θέμα «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει!». Με το πέρας της 1ης τοιχογραφίας, η οποία υλοποιήθηκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, το πρόγραμμα επεκτείνει τη δραστηριότητα του με την υλοποίηση της επόμενης τοιχογραφίας στον 4ο και 11ο Δημοτικό σχολείο Συκεών.

VICE Specials: Σεξουαλική Κακοποίηση - Παιδιά Δίχως Προστασία

Το ελληνικό γραφείο του VICE επιστρέφει στον ANT1 με τη σειρά ντοκιμαντέρ VICE Specials, αγγίζοντας καθημερινά θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και καταγράφοντας τις προσωπικές ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, το ελληνικό γραφείο του VICE θα παρουσιάσει το νέο επεισόδιο VICE Specials, από τη συχνότητα του ANT1, με τίτλο «Σεξουαλική Κακοποίηση: Παιδιά Δίχως Προστασία»

Ένα βιβλίο για παιδιά: «Κανονικά» της Μαρίας Λυκάρτση – Μια ευρηματική ιστορία για τη φρίκη του πολέμου και την πολύτιμη κανονικότητα

«Κανονικά...» Ένα πολύ ελαφρύ, σχεδόν ανεπαίσθητο, αεράκι ανησυχίας αρχίζει να πνέει τη στιγμή που ο αναγνώστης διαβάζει: «Κανονικά...». Τίποτα όμως στο φωτεινό, γαλήνιο, ανοιξιάτικο τοπίο με τους ανθρώπους που συνεχίζουν τις κανονικές συνήθειές τους (τις οποίες άλλωστε όλοι επαναλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας), δεν προδίδει τι θα ακολουθήσει. Στον ουρανό δεν φαίνεται πουθενά ούτε ένα συννεφάκι, αλλά η αφήγηση επιμένει: «Κανονικά...». Το αεράκι της ανησυχίας ωστόσο αρχίζει να δυναμώνει καθώς εισχωρεί στις εικόνες της ιστορίας μέσα από τις, αρχικά, αδιόρατες γκρίζες σχισμές που τόσο υπαινικτικά έχει τοποθετήσει η Ντανιέλα Σταματιάδη από τις πρώτες κιόλας σελίδες. 

Πανελλήνιες 2023: Πότε ξεκινούν - Το πρόγραμμα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

 Το Πάσχα τελείωσε και τώρα αρχίζει η «αντίστροφη μέτρηση» για τα σχολεία για την λήξη μαθημάτων και την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι ημερομηνίες-ορόσημα έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας, που έχει ανακοινωθεί, δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, πέραν της μεταφοράς κατά μία ημέρα αργότερα των εξετάσεων των τάξεων του λυκείου.

Πώς θα προσεγγίσουμε το ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικότητας στη παιδική ηλικία


Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Λήδα Αναγνωστάκη, καλεσμένη στην εκπομπή Δύο στη μια, εξηγεί πώς πρέπει να θίγουμε ζητήματα σεξουαλικότητας στα παιδιά