Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς τη γλώσσα οι αριθμοί δεν έχουν νόημα

Οι άνθρωποι χρειάζονται τη γλώσσα για να καταλάβουν τους αριθμούς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, η οποία κατέδειξε ότι οι αριθμοί πάνω από το τρία δεν έχουν κανένα νόημα για όσους δεν μπορούν να μιλήσουν μια γλώσσα.

Η ανακάλυψη -κάτι που οι επιστήμονες υποπτεύονταν εδώ και καιρό, αλλά πλέον έχουν ισχυρά στοιχεία- μπορεί να ρίξει φως στον τρόπο που τα μικρά παιδιά αποκτούν την αίσθηση των αριθμών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 14 Φεβρουαρίου – Ευρωπαϊκή Ημέρα Επιληψίας

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Επιληψία (Π.Σ.Α.Μ.Ε.) διοργανώνει στις 14/2/11, Ευρωπαϊκή Ημέρα Επιληψίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» και ώρα 18:30- 21:00 εκδήλωση με θέμα: «Η Επιληψία δεν Είναι Επιλήψιμη». Το θέμα θα καλυφθεί από ειδικούς επιστήμονες.

Η επιληψία είναι μια κοινή και αρκετά συχνή νευρολογική και όχι ψυχιατρική πάθηση, όπως δυστυχώς συχνά θεωρείται. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα οι πάσχοντες είναι περίπου 100.000 – 120.000.

Μαθητικός διαγωνισμός για την επιχειρηματικότητα

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Φθιώτιδας προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές των τάξεων λυκείων της Φθιώτιδας.

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στις πανελλαδικές εξετάσεις

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2011, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Η Wikipedia πηγαίνει στη Βέροια

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της Wikipedia, της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, διοργανώνεται, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, από τις 4 το απόγευμα, εργαστήριο που θα δώσει την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της Wikipedia (Βικιπαίδεια), τόσο σε χρήστες όσο και σε εν ενεργεία, αλλά και εν δυνάμει, συγγραφείς της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας

2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο

Ψυχολόγος κατηγορεί τα βίντεοπαιχνίδια για τους βιασμούς

Αμερικανός ψυχολόγος ισχυρίζεται πως η αύξηση των βιασμών πρέπει «να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό» στα βιντεοπαιχνίδια, προσθέτοντας πως παίζοντας το Bulletstorm της EA θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντική ζημιά».

ΙΜΕ: Πρώτο εθνικό βραβείο στην ιστοσελίδα imeakia.gr

Ο δικτυακός τόπος για παιδιά www.imeakia.gr του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) διακρίθηκε με το 1ο Εθνικό Βραβείο του διαγωνισμού «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά», ο οποίος διοργανώνεται φέτος πρώτη φορά από κοινού από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (www.safeinternet.org) και το Πρόγραμμα-Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/safeinternet/).

Νέοι δρόμοι για 15.000 αποφοίτους των ΕΠΑΛ και ΤΕΕ

Περισσότερες ευκαιρίες για εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ προσφέρει το υπουργείο Παιδείας σε περίπου 15.000 αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων και ΤΕΕ. Στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στα ίδια μαθήματα με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων επιλέγοντας μία από τις τέσσερις κατευθύνσεις.

Ενα στα δύο Ελληνόπουλα διαθέτει προφίλ κοινωνικής δικτύωσης

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 9-16 χρονών διαθέτει προφίλ κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την ασφαλέστερη χρήση του ίντερνετ.