Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ημερίδα για Λειτουργικά Θέματα στην Ειδική Αγωγή

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής, σε συνεργασία με τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΔΒΜΘ οργανώνουν ημερίδα με θέμα «Λειτουργικά θέματα στην Ειδική Αγωγή. Προγραμματισμός - συντονισμός ενεργειών για την αποτελεσματική διοίκηση των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής» την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, ώρες 9.00-15.00 σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ. Φ.15/990/23-01-2012 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης 

Καρδίτσα: Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικού Δράματος

Συχνά στην παιδαγωγική διαδικασία –όποια μορφή και σκοπό και αν έχει αυτή- η γνώση απευθύνεται μόνο στη αναλυτική σκέψη, διαχωρίζεται από το συναίσθημα και γίνεται επιδερμική χωρίς προσωπική εμπλοκή από τους μαθητές. Ωστόσο, ο μαθητευόμενος χρειάζεται να συμμετέχει ενεργητικά στη μαθησιακή διαδικασία, ενώ τα συναισθήματα, η φαντασία και οι αξίες του παιδιού πρέπει να ενεργοποιούνται εξίσου με τη νόηση ώστε η γνώση να αποκτά προσωπική αξία και νόημα.

5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών 2012


Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα μας για το 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών 2012 με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση των Κωφών στον Αθλητικό Κόσμο.
Ο Παναθλήτικος Όμιλος Κωφών (Π.Ο.Κ.) θα φιλοξενήσει το 5ο DCL στην Αθήνα στις 27-30 Απριλίου του 2012. Σύντομα θα ανακοινωθούν το πρόγραμμα και οι λοιπές ενημερώσεις. Μείνετε συντονισμένοι!!

12 Προτάσεις για το σχεδιασμό μαθημάτων


1. Δημιουργήσετε καλή ατμόσφαιρα και αρμονική σχέση με τους μαθητές.
2. Σχεδιάστε «ανοικτές» ερωτήσεις.
3. Επιλέξτε πρωτότυπες ιδέες και συνδυάστε τες μεταξύ τους, ώστε να δένουν με το θέμα.

Ιστολόγιο για την Ποίηση και την Εκπαίδευση

Το ιστολόγιο του Νίκου Τομαρά για την ποίηση και την εκπαίδευση περιέχει επικαιροποιημένο πλούσιο υλικό για τον πολιτισμό. Επισκεφτείτε το και εμπνευστείτε για να εμπλουτίσετε το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείτε!

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς την Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ.

Η Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές, μέλη Δ.Ε.Π. και προσωπικό), να υποβάλουν προτάσεις εκδηλώσεων που επιθυμούν να παρουσιάσουν, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο υποβολής πρότασης.

Προβολή: "Slow Motion Portrait Tony Bloem"


Τέλεια περιγραφή, καθαρές κινήσεις, άψογη έκφραση, φανταστική σκηνοθεσία... Το βίντεο δημιουργήθηκε από τον Veysi Yildirim.

Συνοδοιπόρος και συναγωνιστής του παιδιού μου


Σχεδόν κάθε μέρα μπαίνω στο αγαπημένο μου NOESI.gr και διαβάζω ιστορίες! Μου αρέσει να serfάρω στις σελίδες του! Δεν υπάρχει μέρα που να μην αισθανθώ κάτι! Μα είτε χαρά, μα είτε πόνο, μα είτε συγκίνηση, μα είτε ελπίδα! Πολλές φορές κλαίω! Ποιος ξέρει; Ίσως έτσι βγαίνει και ξεσπάει και ο δικός μου πόνος, η δική μου αγωνία! Οι περισσότεροι εδώ είμαστε γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Είμαστε γονείς που αγωνιούμε για το σήμερα και το αύριο τους!

Ηλεκτρονικό παιχνίδι για παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς

Τη βοήθεια ενός παιδιού χρειάζεται ο καπετάν Γιάννης για να λύσει το μυστήριο ενός παλιού κρυμμένου θησαυρού. Ο καπετάν Γιάννης είναι ο καπετάνιος ενός παλιού καραβιού που έχει επιβάτες τον παπαγάλο Πολυξερούλη και το γάτο Ψιψίνο. 

Για να αποκαλυφθεί το μυστήριο του κρυμμένου θησαυρού το παιδί, που θα βοηθήσει τον καπετάν Γιάννη, πρέπει να περάσει διάφορες δοκιμασίες στο πλοίο.

Όλα αυτά συμβαίνουν στη διάρκεια ενός πρωτοπόρου για τα ελληνικά δεδομένα ψυχοθεραπευτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού το οποίο ονομάζεται «Το Κυνήγι του Θησαυρού», δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και μεταφράστηκε- προσαρμόστηκε στα ελληνικά από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. 

Διαγωνισμός εξοπλισμού για σχολεία

Τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο Προκήρυξης και το Σχέδιο Σύμβασης του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού « «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η/Υ & ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» του Υποέργου 2 της Πράξης “Επέκταση Προγράμματος Πιλοτικής Εισαγωγής Η/Υ και συναφούς Εξοπλισμού στα Δημοτικά Σχολεία για μία Ψηφιακά υποστηριζόμενη Διδασκαλία ” », στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση». Λήξη Δημόσιας Διαβούλευσης: Τρίτη, 31/01/2012 και ώρα 15:00

Ειδικό σεμινάριο και έκθεση φωτογραφίας του Πλάτωνα

Έκθεση με έργα του φωτογράφου, Πλάτωνα Ριβέλλη, καθώς και ειδικό σεμινάριο φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη από την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου. Το σεμινάριο θα διαρκέσει ως και τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου. Η έκθεση θα διαρκέσει ως και τις 22 Απριλίου.

Συνέδριο: "λαϊκισμός, αντιλαϊκισμός και δημοκρατία"

Το συνέδριο του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και της ΕΕΠΕ θα επιχειρήσει καταρχάς να φωτίσει την εννοιολογική ταυτότητα της κατηγορίας «λαϊκισμός» και των ποικίλων χρήσεών της, αλλά και να σκιαγραφήσει το προφίλ του σύγχρονου «αντι-λαϊκισμού».

Πρόσβαση των κωφών ατόμων στις υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στο πλαίσιο της πνευματικής φροντίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς τους κωφούς, ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Καλλιθέας έχει αναγνωριστεί ως ενορία των κωφών και τελείται λειτουργία με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα.

Πλοία της βόρειας Ευρώπης σε χαράγματα του Πύργου των Ανέμων

Σε αρχαία πλοία της βόρειας Ευρώπης παραπέμπουν τα χαράγματα πλοίων της Ρωμαϊκής εποχής που έχουν εντοπισθεί στο εσωτερικό του Πύργου των Ανέμων στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας. Αυτή την ενδιαφέρουσα παρατήρηση με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει για την αρχαία ναυπηγική, έχει κάνει ο δρ Κωνσταντίνος Α. Δαμιανίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα στοιχεία στην ομιλία του, που θα δοθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ώρα 18:30 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρυμα Βούρου - Ευταξία.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του ατομικού δελτίου των μαθητών της Α τάξης ΕΠΑ.Λ

Το υπουργείο παιδείας με έγγραφο του που απέστειλε στα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. αναφέρει ότι «Κατόπιν ερωτημάτων προς τη Διεύθυνσή μας σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των Μαθηματικών, της Ελληνικής Γλώσσας καθώς και των υποστηρικτικών μαθημάτων της Α΄τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 113179 /Γ2 /30-9-2011, με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία των Υποστηρικτικών Μαθημάτων στη Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά της Α΄ τάξης Επαγγελματικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2011-2012», σας ενημερώνουμε τα εξής:

Ιστότοπος: ΕΟΠΥΥ

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και περιηγηθείτε στο πλούσιο και κατατοπιστικό  υλικό που υπάρχει.

Τραγικοί τίτλοι τέλους σε μια «Αλλη Θάλασσα» για τον Θ. Αγγελόπουλο

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου του 1935. Εκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του. Το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στην IDHEC και στο Muse de l’ homme.