Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ενα ζωάκι στο iTunes

Ο Μάγκας είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι που έχει συνηθίσει να το κανακεύουν. Ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι ένα καινούριο ζωάκι και... σημασία δεν του δίνουν πια. Ο Μάγκας θυμώνει κι αποφασίζει να αναλάβει δράση... Ενα βιβλίο για παιδιά της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, που δεν είναι καν βιβλίο, αλλά εφαρμογή στο iTunes και μάλιστα η πρώτη του είδους στα ελληνικά και λειτουργεί σε iPhone, iPod και iPad. Συνδυάζει αφήγηση, κινούμενη εικόνα, ήχο και εξέλιξη της πλοκής με δυνατότητα διάδρασης. Ο χρήστης μπορεί να βιώσει μια νέα, μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας την ιστορία του Μάγκα, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τις εκπλήξεις που κρύβονται σε κάθε σελίδα του ηλεκτρονικού βιβλίου.

(Εκδόσεις Ψυχογιός, για παιδιά από 4+, τιμή 1,59 ευρώ).

Πηγή: Ελευθεροτυπία

2011 World Deaf Basketball Championships


3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών, στο Παλέρμο (16-24 Σεπτεμβρίου 2011)

Κρουστόφωνο

Το «Εργαστήρι Κρουστών και Μουσικού Παιχνιδοθεάμτος Κρουστόφωνο» σχηματίστηκε την Άνοιξη του 1996 από μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς και καλλιτέχνες- εμψυχωτές που επιζητούν να εκφραστούν δημιουργικά με απλά μέσα. Έκτοτε λειτουργεί με τη νομική μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας υπό την διεύθυνση των Χρήστου Ερκέκογλου και Νίκου Θεοδωρίδη. Στην πρώτη φάση της δράσης του «Κρουστόφωνου» στον διοικητικό πυρήνα της εταιρίας συμμετείχαν και οι Λευτέρης Αγγουριδάκης και Ηρακλής Κάλτσος, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτιζαν τα μέλη της πρώτης καλλιτεχνικής ομάδας του.

Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και Προαιρετικό Πρωτόκολλο

Σύμβαση για τα Δικαιώματα τωνΑτόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Προοίμιο
Τα Κράτη Μέρη στην παρούσα Σύμβαση,

(α) Επικαλούμενα τις αρχές που διακηρύσσονται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που αναγνωρίζουν την εγγενή αξιοπρέπεια και αξία και τα ίσα και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα όλων των μελών της ανθρώπινης οικογένειας ως τη βάση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο,

Υδροηλεκτρική διά χειρός μικρών μαθητών

Mε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρωτότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές δημοτικού, που υλοποιείται από το Κέντρο ΓΑΙΑ και αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Verbund και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους.

Αστεγα αυτιστικά παιδιά για να γίνει πολυκατοικία

Η μονοκατοικία της οδού Θεσσαλίας 17 στο Χαλάνδρι φιλοξενούσε μέχρι πριν από δύο εβδομάδες υπηρεσίες για παιδιά με αυτισμό, ηλικίας 3-12 ετών.
Μετά την έξωση της 21ης Οκτωβρίου, είναι και πάλι στη διάθεση της ιδιοκτήτριάς της, που θέλει να τη δώσει αντιπαροχή για να γίνει πολυκατοικία.

Ίδρυμα Ευγενίδου - Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας - Το επιτυχημένο διαδραστικό εργαστήρι "Ο μικρός μηχανικός" επαναλαμβάνεται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το Διαδραστικό εργαστήρι "Ο μικρός μηχανικός", ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 9 έως 13 ετών, επαναλαμβάνεται, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, από τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η πρωτότυπη δραστηριότητα παρακινεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με διάφορους τομείς της επιστήμης, μέσα από σύνθετες και ευχάριστες δοκιμασίες, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Τα παιδιά χτίζουν με… μακαρόνια και άλλα απλά υλικά, μαθαίνοντας τις βασικές έννοιες και αρχές της μηχανικής.

Τρισδιάστατο παιχνίδι για έναν πράσινο πλανήτη

H ώρα είναι έντεκα το πρωί και ο κινηματογράφος Odeon Starcity είναι ήδη γεμάτος ποπ κορν, αναψυκτικά, ζαχαρωτά και καραμέλες που καταναλώνουν με πάθος μαθητές Γυμνασίων. Eχουν έρθει για να παρακολουθήσουν τις προβολές και να παίξουν στη νέα θεματική ενότητα του Cinema Park, «Πράσινος Πλανήτης - Φροντίζοντας τη γη μας». Aραγε, μέχρι το τέλος των προβολών, θα έχει αλλάξει κάτι ως προς την καταναλωτική και οικολογική συνείδηση των πολιτών του μέλλοντος;

Εθελοντικά προγράμματα σε Σικελία και Σλοβενία

Η ΕΛΙΞ πραγματοποιεί διεθνείς εθελοντικές δράσεις, προγράμματα εθελοντικής εργασίας, μικρής, μέσης και μεγάλης διάρκειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

ΤΠΕ και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Robin Hood

Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Το μαθητικό συνέδριο "ACSTAC" (Anatolia College Science & Technology Annual Conference – Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας), που διοργανώνει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του, στις 19 και 20 Μαρτίου 2011. Πρόκειται για ένα συνέδριο, όπου οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους και συμμετέχουν σε μια διαδικασία προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου (διαδικαστική προσομοίωση).

Με «παραφωνίες» η σχολική χρονιά για το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Με 500 κενές διδακτικές ώρες στα μαθήματα μουσικών οργάνων, χωρίς σίτιση και με παρεμβάσεις του εισαγγελέα για τις μαθητικές καταλήψεις άνοιξε φέτος η αυλαία για το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έλειπαν από την έδρα τους από 25 έως 30 καθηγητές που θα κάλυπταν περίπου 20 ώρες μουσικών διδακτικών ωρών την εβδομάδα.Διαβάστε περισσότερα στο ομότιτλο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο tvxs.

Διαβάσαμε: "Το Καπλάνι της Βιτρίνας, 30 χρόνια μετά"

Σήμερα το πρωί σε ένα βιβλιοπωλείο, ψάχνοντας δώρο για την ανιψιά μου που είχε τα γενέθλιά της, έπεσα πάνω σε ένα αγαπημένο μου βιβλίο, που όταν ήμουν στην ηλικία της - εκεί, γύρω στα δέκα ή λίγο παραπάνω - δε χόρταινα.

2ο Συνέδριο για τη Λογοτεχνική Μετάφραση

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης, Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΚΕΜΕΛ) διοργανώνει συνέδριο στις 19 και 20 Μαρτίου 2011 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23) με θέμα "Ο ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ"