Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

«Είναι τεράστια ευκαιρία για τη διάδοση της γνώσης»

«Στην αρχή πίστευα ότι πρέπει να είναι ζωντανή η διαδικασία της διδασκαλίας και να βλέπει ο ένας τα μάτια του άλλου. Είχα λάθος. Η επιτυχία του Mathesis αποδεικνύει ότι ο τρόπος αυτός διδασκαλίας, εξέτασης και σχέσης του φοιτητή με τον καθηγητή αποτελεί ένα στοιχείο της λειτουργίας των πανεπιστημίων μελλοντικά», αναφέρει στην «Κ» η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου. Η ίδια ήταν μεταξύ των πρώτων που μπήκαν στο... στούντιο του Mathesis με τα μαθήματά της να σημειώνουν εντυπωσιακή προσέλευση και αποδοχή από τους φοιτητές. Η ίδια έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα του πρώτου από τα τρία μαθήματα του νέου κύκλου «Παγκόσμια Ιστορία» που θα είναι διαθέσιμα για τους διαδικτυακούς φοιτητές από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Συνέδριο για την προσαρμοστικότητα στο επάγγελμα του διερμηνέα νοηματικής γλώσσας

Το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΣΔΕΝΓ) φιλοξενεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών (EFSLI) και συνδιοργανώνει με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ συνέδριο με τίτλο: «It’s all Greek to me, Η προσαρμοστικότητα στο επάγγελμα του διερμηνέα νοηματικής γλώσσας» στις 9-11 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Titania.

Παιδικά εμβόλια: Τι περιέχουν, πώς φτιάχνονται και πόσο ασφαλή είναι;

Μπορεί ο χειμώνας να πέρασε και ιώσεις, λοιμώξεις, κοινό κρυολόγημα και γρίπη να μη μας απασχολούν πια. Ωστόσο, η ανοσοποίηση δεν γνωρίζει εποχές και ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά μας. Κι ενώ η αξία των εμβολίων είναι αδιαμφισβήτητη, εδώ και αρκετό καιρό το αντι-εμβολιαστικό κίνημα έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Η Λία Συρίδου,* MD, PhD Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνη της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, λύνει όλες μας τις απορίες σχετικά τα εμβόλια και την ασφάλεια τους.

Το χρώμα της... συγκέντρωσης

Το κόκκινο και το κίτρινο χρώμα στους τοίχους ενισχύουν τη συγκέντρωση των μαθητών και των φοιτητών κατά τη μελέτη τους, υποστηρίζει νέα αυστραλιανή μελέτη. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κέρτιν αποφάσισαν να μελετήσουν ποιο χρώμα δωματίου θα μπορούσε να ενισχύσει τις επιδόσεις των μαθητών. Παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο πείραμα δήλωσαν ότι προτιμούν να μελετούν σε δωμάτια βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις καθώς νιώθουν πιο χαλαροί, τα αποτελέσματα της μελέτης άλλα έδειξαν. Σύμφωνα με αυτά, αν οι ίδιοι επιθυμούν να γράψουν καλά στις εξετάσεις τους τότε καλά θα κάνουν να μελετούν σε έντονα βαμμένους χώρους με κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις.

Επιπλέον 1.000 βήματα την ημέρα ωφελούν παιδιά με διαβήτη τύπου 1

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι το μέτρημα των βημάτων και η ενίσχυση της σωματικής δραστηριότητας ωφελούν τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1. Για πρώτη φορά, ερευνητές έδειξαν ότι παιδιά με διαβήτη τύπου 1 μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή τους υγεία, κάνοντας επιπλέον 1.000 βήματα την ημέρα.