Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Όταν ο θυμός του εξουδετερώνει τη λογική – και την αγάπη.

Το παιδί σας πρέπει να εκφράζει τον θυμό του. Το χρειάζεται. Είναι υγιεινό και καθαρτικό. «Αλλά αυτό το συναίσθημα πρέπει να είναι σαν το φτέρνισμα: να καθαρίζει τα περάσματα και να τελειώνει» λέει ο Dr. Ned Hallowell. Δείτε μερικές από τις τεχνικές διαχείρισης θυμού που προτείνει για παιδιά που έχουν έντονα συναισθήματα (και αντιδράσεις).

Το πρόβλημα με τον θυμό:

Αυτισμός: Πόσο βοηθούν τα παιδιά οι πρώιμες παρεμβάσεις

Τα αποτελέσματα 63 μελετών σχετικά με τις διαταραχές φάσματος του αυτισμού και τις παρεμβάσεις που βοηθούν συνόψισε νέα μελέτη ώστε να καταλήξει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με την χρησιμότητα της πρώιμης παρέμβασης

Αναλύοντας τα δεδομένα ανασκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 2009 και 2020 και αξιολογούσαν θεραπευτικές ή εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα πολύ μικρά παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού ή εκείνα που είχαν σοβαρή πιθανότητα να διαγνωστούν με τη διαταραχή, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχουν τρεις τύποι παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να παρέχουν σημαντικά οφέλη:φυσιοκρατικές αναπτυξιακές συμπεριφορικές παρεμβάσεις – έχει παρατηρηθεί ότι η διδασκαλία με φυσιοκρατικό τρόπο έχει θεραπευτικά οφέλη σε παιδιά με αυτισμό, αναπτυξιακές παρεμβάσεις και συμπεριφορικές παρεμβάσεις

Βράβευση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το οποίο παρουσιάζεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέσπασε το βραβείο Greek Green Award 2022 στην κατηγορία «Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε σχολεία», που απονεμήθηκε στη 4η Διεθνή Έκθεση Verde.tec.

Τι είναι το πρόγραμμα "Περί Ανέμων και Υδάτων"

Bραβεία Next Generation of Foresight Practitioner - Young Voices (NGFP-YV) για νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών

Η UNESCO Chair on Futures Research - FORTH/PRAXI είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Teach the Future συνεργάζεται με το School of International Futures (SOIF) για δεύτερη χρονιά για να προσφέρει βραβεία Next Generation of Foresight Practitioner - Young Voices (NGFP-YV) για νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η UNICEF κατηγορεί τις πλούσιες χώρες πως θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά όλου του κόσμου

Οι πλούσιες χώρες δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες ζωής για τα παιδιά όλου του κόσμου, σύμφωνα με έκθεση του κέντρου έρευνας Innocenti του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) που δημοσιεύεται σήμερα και τις καλεί να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών τους, τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και των υδάτινων πόρων.

Μπίλι Άιλις: «Το να ζεις με σύνδρομο Τουρέτ είναι εξουθενωτικό»

Η Μπίλι Άιλις είχε υπάρξει από την αρχή της καριέρας της ανοιχτή για πράγματα που βιώνει και ζητήματα που την απασχολούν, όπως η κατάθλιψη και η σχέση της με το σώμα της. 

Τώρα η 20χρονη ποπ σταρ ρίχνει φως και στο γεγονός ότι ζει με σύνδρομο Τουρέτ. 

Σε συνέντευξή της λοιπόν, στην εκπομπή «My Next Guest Needs No Introduction» με οικοδεσπότη τον Ντέιβιντ Λέτερμαν που προβάλλεται στο Netflix, η Άιλις επανέλαβε κάποιο τικ της μπροστά στην κάμερα και σχολίασε: «Αν με κινηματογραφήσεις για πολλή ώρα, θα δεις αρκετά τικ». 

Διαδικτυακή Ενημέρωση της ΠΔΕ Αττικής «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022»

Ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, με θέμα: «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022», η οποία θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρες 18:00-21:00.

Διαδικτυακό Εργαστήριο-Visionary Workshop στο πλαίσιο του Έργου «Learning from the Extremes» που αφορά στη μείωση του ψηφιακού χάσματος σχολικών κοινοτήτων απομακρυσμένων περιοχών

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) συμμετέχει ως Συντονιστής Εταίρος στο Έργο με τίτλο «Learning from the Extremes» (Grant Agreement no. LC01760255 / 101052266 LfE) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Pilot Projects and Preparatory Actions in the field of "Communications Networks, Content and Technology"- Preparatory Action - Increasing access to educational tools in areas and communities with low connectivity or access to technologies». Το έργο έχει διάρκεια δύο έτη (01-02-2022 έως 31-01-2024) και σε αυτό συμμετέχουν δέκα (10) χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Κροατία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία και Ισπανία). 

Δήμος Κατερίνης: Πρότυπο και με τη ... βούλα για την ισότιμη πρόσβαση στις παραλίες

Πόλη - πρότυπο για τις υποδομές που εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση όλων στις παραλίες ανακηρύχθηκε ο δήμος Κατερίνης.

Τα πέντε μηχανήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα Seatrac που τοποθέτησε, σε συνδυασμό με τις συνοδές εγκαταστάσεις και την υποστήριξη της ορθής λειτουργίας τους από οργανωμένη ομάδα εθελοντών, χάρισαν στον δήμο το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Sustainability & Covid-Safe Practices & Services/Προσβάσιμος τουρισμός» στα Tourism Awards 2002.

Σχολεία: Πρεμιέρα προαγωγικών στα λύκεια

Πρεμιέρα χθες της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης δυσκολίας στα λύκεια, χωρίς να υπάρξουν τεχνικά προβλήματα, και κυρίως με θέματα που δεν προκάλεσαν διαμαρτυρίες για τυχόν υψηλό βαθμό δυσκολίας σε σχέση με το επίπεδο των μαθητών. «Η διαδικασία πήγε πολύ καλά. Τα θέματα έχουν καταρτιστεί από εκπαιδευτικούς της τάξης, οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενό τους και το επίπεδο των μαθητών», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής (ΙΕΠ) κ. Γιάννης Αντωνίου. Από την πλευρά τους, εκπαιδευτικοί που μίλησαν στην «Κ» τόνισαν ότι, σε γενικές γραμμές, οι προετοιμασμένοι μαθητές τους δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με τα θέματα της τράπεζας.

Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Εκπαιδευτικών για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο οριστικός Πίνακας Κατάταξης Εκπαιδευτικών για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σχολικό έτος 2022-2023).
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον πίνακα
Πηγή: esos

«Ασημένια» η Λύτρα στο σύνθετο ατομικό της ρυθμικής, στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες

Το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής κατέκτησε η Παναγιώτα Λύτρα στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες, που διεξάγονται στη Ρουέν της Νορμανδίας, χαρίζοντας στην ελληνική γυμναστική το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η Λύτρα κατέκτησε τη 2η θέση στο σύνθετο ατομικό με 118,250 βαθμούς (στεφάνι: 31,000, μπάλα: 29,900, κορύνες: 29,150, κορδέλα: 28,200) και συνόδευσε στο βάθρο τις Γαλλίδες Ελέν Καρμπάνοφ (1η με 119,900 β.) και Λιλί Ραμονάτσο (3η με 115,400 β.).

Οι αθλητές που διέπρεψαν στη διεθνή ημερίδα στίβου

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στη διεθνή ημερίδα στίβου ΑμεΑ, η οποία φιλοξενήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο Θανάσης Γκαβέλας με συνοδό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη σημείωσε ρεκόρ Ευρώπης στα 200μ. Τ11 τερματίζοντας σε 22.79. Η προηγούμενη επίδοση ανήκε στον Γάλλο Τιμοτέ με 22.82 από το 2018 στο Παρίσι.

Χωρίς παιδοψυχίατρο το νοσοκομείο Μυτιλήνης - Αγωνία για χιλιάδες γονείς

Μετά την άδεια εγκυμοσύνης που πήρε η μοναδική παιδοψυχίατρος στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, η θέση παραμένει κενή με συνέπεια οι γονείς των παιδιών που χρειάζονται θεραπεία να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.