Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Freedom Drive 2013


Περίπου ένα χρόνο πριν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μου πρότεινε να συμμετέχω στην αποστολή που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο συνέδριο και στην πορεία διαμαρτυρίας «Freedom Drive 2013» που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ανεξάρτητη Διαβίωση(European Network on Independent Living – ENIL), στο Στρασβούργο. Αρχικά δίσταζα να του απαντήσω θετικά αν και η Ανεξάρτητη Διαβίωση ήταν και είναι ένα θέμα που με απασχολεί. Αιτία ήταν ο φόβος που υπάρχει σε όλους μας όταν πρόκειται να κάνουμε κάτι για πρώτη φορά. Oταν είσαι άτομο με αναπηρία ο φόβος αυτός διπλασιάζεται.

Τι δικαιολογητικά χρειάζεται ο ΕΟΠΥΥ για να εγκρίνει δαπάνες συνεδριών ειδικής αγωγής;

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με τις γνωματεύσεις ειδικής αγωγής & τους φορείς από τους οποίους θα εκδίδονται, σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 17 του ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΚΥΑ και όπως τροποποιήθηκε με την αριθ, ΕΜΠ5 ΦΕΚ 3054/18-11-2012, ορίζεται ότι σε περιπτώσεις παιδιών μέχρι και άνω των δέκα οκτώ (18) ετών χορηγούνται συνεδρίες ειδικής αγωγής με γνωμάτευση Δ/ντη κλινικής Κρατικού ή Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ή Κέντρων Παιδοψυχικής Υγεινής Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή Κέντρα Ψυχικής Υγείας – Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα δημόσια ή εποπτευόμενα από Δημόσιο Φορέα ειδικότητας (Παιδοψυχιάτρου, Ψυχιάτρου, Νευρολόγου, Αναπτυξιολόγου) ή νομίμου αναπληρωτή αυτού, ισχύος μέχρι και ενός (1) έτους, το ανώτερο.

Κατασκευή: Geoboard

Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας Geoboard; Δείτε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει αν ακολουθήσετε εδω. Η φωτογραφία προέρχεται επίσης από το 1ο Δημοτικό Χολαργού.

Η συμβολή του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού

Ο τρόπος με τον οποίον ο πατέρας εμπνέει εμπιστοσύνη δεν είναι τυποποιημένος. Οι στάσεις που παίρνει εκάστοτε ο πατέρας έχουν τη θέση τους κάθε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 10.000 θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση - Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν, πώς θα γίνει η επιλογή

Ξεκινά την Παρασκευή 26/9 η υποβολή των πρώτων αιτήσεων για προσλήψεις σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα. Η πρώτη από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις, που εκδόθηκε σήμερα, αφορά στη δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για αποφοίτους ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι θα απασχοληθούν για διάστημα 5 μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. Η προθεσμία υποβολής αίτησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στις 11-10-2013 στις 12.00 το μεσημέρι.

Κορυφαία διάκριση μιας ελληνικής ταινίας για τη διαφορετικότητα

Διεθνή αναγνώριση κέρδισε μια ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, με θέμα τη διαφορετικότητα, τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη. Η ταινία μικρού μήκους «Drop it», η οποία δημιουργήθηκε από νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών, διακρίθηκε μεταξύ 254 προτάσεων από 71 χώρες στο φεστιβάλ PLURAL+ 2013, το οποίο διοργάνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ). Η ταινία απέσπασε το Universal Forum of Cultures Foundation Award και πρόκειται να μεταδοθεί από διεθνή δίκτυα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΗΕ να ευαισθητοποιήσει τους λαούς απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικής βίας και αποκλεισμού.

Μια Κυριακή στην ActionAid με την οικογένειά σας

Ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου! 

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι αυτή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν τα οικογενειακά μας προγράμματα στo εκπαιδευτικό κέντρο της ActionAid "Ένας Κόσμος Άνω Κάτω" 

Γονείς και παιδιά, θείοι και ανίψια ή απλώς φίλοι μεγάλοι και μικρότεροι «κόβουν» το εισιτήριό τους και «ταξιδεύουν» με αεροπλάνο σε χώρες μακρινές.

Ευκαιρία εργασίας στην ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών και Παραρτημάτων, www.elepap.gr, χρειάζεται πάντα ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ για τη στελέχωση των ολιστικών προγραμμάτων αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία, ώστε να ενισχύσει τις παρεμβάσεις της και τα παιδιά της να κάνουν ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ.
Συμπληρώνοντας την Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα World of Difference της Vodafone μπορεί να είστε εσείς το νέο επιστημονικό στέλεχος που θα ενταχθεί στη θεραπευτική ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ. Για 6 μήνες θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να εργαστείτε για μια Μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία για 75 χρόνια προσφέρει σύγχρονα/ καινοτόμα ολιστικά προγράμματα παρέμβασης σε πάνω από 1600 παιδιά με αναπηρία το χρόνο.

Χριστίνα Πουλίδου - Τέρμα οι «Λολίτες»;


Στην Ελλάδα κάποτε ήταν οι «γραφικές» φεμινίστριες (μαζί κι εγώ) που διαδηλώναμε κατά των καλλιστείων. Στη Γαλλία πριν από μερικές μέρες, ήταν η Γερουσία που ψήφισε νόμο ο οποίος θεωρεί παράνομη την προκήρυξη καλλιστείων ή τη συμμετοχή σε καλλιστεία κοριτσιών κάτω των 16 ετών. Και στην επιλογή τους αυτή οι Γάλλοι γερουσιαστές δεν έθεσαν την έμφαση στο γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικες, αλλά στο μήνυμα πως «δεν είναι μόνο η εμφάνιση που μετρά»…