Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

8 μη αναμενόμενοι τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας πριν από ένα τεστ.

Πολλοί μαθητές βιώνουν έντονο άγχος πριν από κάθε τεστ. Τα παιδιά με δυσκολίες μάθησης και προσοχής χρειάζονται μια επιπλέον ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν το άγχος και το αίσθημα της αβεβαιότητας για τον εαυτό τους τη μέρα του τεστ. Αυτά τα μικρά κόλπα μπορούν να βοηθήσουν.

Χάλκινο μετάλλιο για Βολιώτη μαθητή στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής Junior (IOAA–Jr), που ξεκίνησε στις 30/10/2022 και διοργανώθηκε στην πόλη Campulung Moldovenesc της Ρουμανίας. Η Ολυμπιάδα αυτή αποφασίστηκε να διοργανωθεί ειδικά για τα παιδιά που πηγαίνουν στο Γυμνάσιο (ή πήγαιναν κατά τη χρονιά του εθνικού διαγωνισμού).

Ημερίδα Εταιρίας Σπαστικών Β. Ελλάδος: Με την πάροδο του χρόνου

Η Εταιρία Σπαστικών Β. Ελλάδος (ΕΣΒΕ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Με την πάροδο του χρόνου: Η εξέλιξη που επιφέρει ο χρόνος σε ζητήματα λειτουργικότητας και ποιότητας ζωής σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Η αναγνώριση μερικών προβλημάτων και η αντιμετώπισή τους.". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα ομιλιών του Δημαρχείου Πανοράματος.

Podcast: Πώς είναι να πηγαίνεις στο σινεμά αν είσαι τυφλός


Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος μιλούν για την εμπειρία του να βλέπουν ταινίες, όντας άτομα με αναπηρία όρασης, και ο Ορέστης Ανδρεαδάκης εξηγεί τι σημαίνει μια καθολικά προσβάσιμη κινηματογραφική προβολή, μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από τις Νύχτες Πρεμιέρας και συνεχίζει εδώ και κάποια χρόνια στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Score a Goal for Inclusivity: Βάζουμε όλοι μαζί γκολ στον αποκλεισμό και τις διακρίσεις!

Πώς μπορεί το ποδόσφαιρο να ενδυναμώσει γυναίκες και νεαρά κορίτσια; Μπορεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να συμβάλει στην κοινωνική ενσωμάτωση και συνοχή;

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα φέρνει στην Ελλάδα την Tara Koleski και την Jennifer Grubb, πρώην παίκτριες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών των Η.Π.Α., για μια σειρά συναντήσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες θα αναδείξουν τον κοινωνικό αντίκτυπο του πλέον δημοφιλούς αθλήματος στον κόσμο.

Στις βιβλιοθήκες με... συνταγή γιατρού

Μεσούντος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου κι ενώ νοσοκόμοι, γιατροί και εθελοντές προσπαθούσαν να απαλύνουν τον πόνο των τραυματιών, η Ελεν Μαίρη Γκέσκελ, μέλος της αγγλικής αριστοκρατίας με φιλανθρωπική δράση στο Λονδίνο, είχε μια ιδέα: πρότεινε στις βρετανικές Αρχές να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη που θα συνέβαλλε στη θεραπεία των τραυματισμένων στρατιωτών προσφέροντάς τους μια αίσθηση χαλάρωσης που θα τους ωφελούσε σωματικά και ψυχικά.

«Η κακοποιημένη μάνα κακοποιεί τα παιδιά της»

Ιστορίες παιδιών ακόμη και μωρών μόλις λίγων εβδομάδων, τα οποία έζησαν την φρίκη μέσα σε κακοποιητικά οικογενειακά περιβάλλοντα και προσπαθούν να αφήσουν πίσω τον εφιάλτη, αναφέρθηκαν σε ημερίδα με θέμα τη «βία κατά των γυναικών» που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Η κακοποιημένη γυναίκα που είναι μάνα, κακοποιεί τα παιδιά της όταν δεν φροντιστεί» ξεκαθάρισε ο παιδοψυχίατρος και επιστημονικός υπεύθυνος στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Αλέξιος Λάππας.

Είμαι μοναχοπαίδι. Ε, και;

Όταν ένα παιδί πει πως δεν έχει αδέρφια, είναι σχεδόν σίγουρο ποιες είναι οι πιθανές στιχομυθίες που θα ακολουθήσουν: «Δεν νιώθεις μοναξιά;», «Α, δεν έχεις κάποιον να παίξεις», ενώ κάποιοι αυτόματα θεωρούν πως εφόσον πρόκειται για μοναχοπαίδι, πρόκειται και για ένα αρκετά κακομαθημένο παιδί. 

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο

Εισαγγελική παρέμβαση έγινε για το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Με βάση δημοσιεύματα και βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Οι λέξεις πονάνε: Ρητορική μίσους κατά ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα – «Δεν είναι το παιδί μου φυσιολογικό;»

Στις 26 Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Ίντερσεξ θέματα.

«Πολλά άτομα από εμάς θα θέλαμε να ήμασταν εκεί έξω, να γιορτάζουμε την Ημέρα που αφορά στα δικαιώματά μας και να σας μιλάμε γι’ αυτά, δημόσια και ανοιχτά… Ο τρόμος της έκθεσης, όμως, δε μας το επιτρέπει… Όχι ακόμα, τουλάχιστον» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Intersex Greece.

Oι Iron Brothers κάνουν ξανά πραγματικότητα το αδύνατο με τη σημαντική βοήθεια της Kaizen Gaming

Η παρουσία τους αποτέλεσε σημείο αναφοράς του πρώτου IronMan στην Αθήνα με τα 2 αδέρφια που συμμετείχαν στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη, στις 23 Οκτωβρίου, να αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα ενδυνάμωσης και υποστήριξης ανθρώπων με αναπηρία στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Ο Πέδρο και ο Μιγκέλ Πίντο είναι δύο αδέλφια που λατρεύουν τα σπορ. Ο 32χρονος Πέδρο πάσχει από εγκεφαλική παράλυση η οποία οφείλεται σε επιπλοκές τοκετού. Με τον αδελφό του Μιγκελ, ο οποίος τρέφει μεγάλο πάθος για τον αθλητισμό, αποφάσισαν, σχεδόν αυθόρμητα, πριν τέσσερα χρόνια να λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο IronMan, έναν εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα μεγάλης απόστασης και αντοχής που περιλαμβάνει κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο.

Τα γενέθλια της Μαρί Σκουοντόφσκα Κιουρί σηματοδοτούν την έναρξη ενός έτους επιστημονικών δραστηριοτήτων στα σχολεία

«Γιορτάζοντας τα γενέθλια της Μαρί Σκουοντόφσκα-Κιουρί αποτίουμε φόρο τιμής σε μια αξιόλογη επιστήμονα που συνέβαλε στην επιστημονική επανάσταση του 20ου αιώνα σε νέους κλάδους της φυσικής και της χημείας, δήλωσε η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ