Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Γιατί κάποιος παριστάνει τον κλόουν της τάξης

Ο δάσκαλος μόλις σας είπε ότι το παιδί σας συμπεριφέρεται με μη επιθυμητό τρόπο στο σχολείο και παριστάνει τον κλόουν της τάξης. Δεν εκπλήσσεστε τελείως. Έχετε παρατηρήσει παρόμοια συμπεριφορά στο σπίτι, ιδίως όταν υπάρχουν τριγύρω άλλοι άνθρωποι. Γιατί συμπεριφέρεται όμως έτσι και τι σημαίνει πραγματικά αυτή η συμπεριφορά; 

Είναι αλήθεια ότι σε ορισμένα παιδιά αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. 

Πεντεαετές πρόγραμμα στήριξης της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ανάπτυξη ενός νέου προγράμματος Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα πέντε ετών και συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Εντάσσονται στα Γυμνάσια ΕΝΕΕΓΥΛ και Ειδικά Γυμνάσια

Εντάσσονται στην τρίτη ομάδα (Ομάδα Γ΄) μαθημάτων που διδάσκονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου

Σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιοποιήθηκε χθες, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων εντάσονται και στην Ειδική Αγωγή.

H Σάρα Μπίφεν η ζωγράφος «θαύμα χωρίς άκρα» της Βικτωριανής εποχής αγγίζει υψηλές τιμές στις δημοπρασίες σήμερα

Αυτοπροσωπογραφία. 
Credit: Wellcome Collection

Η Sarah Biffin γεννήθηκε στο Σόμερσετ της Αγγλίας το 1784 χωρίς χέρια και πόδια, μέσα σε μια πολύ φτωχή οικογένεια αλλά κατάφερε να διαγράψει μια λαμπρή καλλιτεχνική πορεία σε μια κοινωνία που περιθωριοποιούσε τα άτομα με αναπηρία και σίγουρα η αξιοσημείωτη ιστορία της είναι μια ιστορία επιμονής και αντοχής.

Στα δέκα της χρόνια, η Sarah Biffin είχε μάθει στον εαυτό της να ζωγραφίζει, να γράφει και να ράβει χρησιμοποιώντας το στόμα της. Στα 13 της, θα αρχίσει να κερδίζει τα πρώτα της χρήματα ως μέλος ενός τσίρκου. Ο ιδιοκτήτης του Emmanuel Dukes την παρουσιάζει για επικοινωνιακούς λόγους ως το «θαύμα χωρίς άκρα» ή «όγδοο θαύμα» επιδεικνύοντας τις δεξιότητες και το ταλέντο της στη ζωγραφική.

Έρευνα για την ετοιμότητα αντιμετώπισης της πανδημίας στην εκπαίδευση: Από την 22η στην 6η θέση η Ελλάδα

Έρευνα που δείχνει την ετοιμότητα των χωρών του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση της επίπτωσης της πανδημίας στην εκπαίδευση ανήρτησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο Facebook. Από τον πίνακα προκύπτει, ότι η θέση της Ελλάδας το 2019 ήταν στην 22η θέση και μετά ανέβηκε στην 6η θέση.

Τα παιδιά θα πάψουν να θυματοποιούνται στα ιδρύματα μόνο όταν βγουν από αυτά

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού μελετά τη θυματοποίηση των παιδιών και εφαρμόζει προγράμματα για την πρόληψή της στη χώρα μας, εδώ και πάνω από 45 χρόνια. Μεταξύ άλλων, το ΙΥΠ υλοποιεί παρεμβάσεις και σε ιδρύματα παιδικής προστασίας δημόσια και ιδιωτικά με μοναδικό πάντα στόχο τον ριζικό μετασχηματισμό των υπηρεσιών τους στην κατεύθυνση της οικογενειακής και κοινοτικής φροντίδας σύμφωνα και τις σύγχρονες, διεθνώς παραδεκτές αντιλήψεις για την παιδική προστασία.

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2022 από τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Θέμα: Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2022 από τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Σχετ.: α) Η αριθ. Δ12α/Γ.Π.οικ.99899/6-12-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ5805Β') (ΑΔΑ: ΨΨΝ446ΜΤΛΚ-ΜΟΞ) «Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας για την δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακίνηση α) των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), και β) των πολυτέκνων και των μελών των οικογενειών τους, για το έτος 2022 με τα μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Α., του Ο.Α.Σ.Θ. και των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ που είναι μέλη των ομοσπονδιών Π.Ο.Α.Σ και Π.Ο.Α.Υ.Σ.»

Βιβλίο: Ο Διγενής Ακρίτας σαν υπερήρωας

Ο Κ. Δημητρίου και η Κ. Παπαδάκη μιλούν για τη μεταφορά του βυζαντινού έπους σε graphic novel

«Το στυλ του Αύγουστου Κανάκη και του Ντέννι Γιατρά, ένα εκλεπτυσμένο μείγμα της ευρωπαϊκής και της manga σχολής, με καθαρές γραμμές και παλέτες, είναι σύγχρονο, δραματικό και ρεαλιστικό, χωρίς φληναφήματα», αναφέρει ο ο Κωνσταντίνος Δημητρίου.