Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Πώς η μουσική βοηθάει τα κωφά παιδιά προσχολικής ηλικίας να μάθουν.

«Η μουσική εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όργανο από οποιοδήποτε άλλο, επειδή ο ρυθμός και η αρμονία βρίσκουν τον δρόμο τους στα εσωτερικά σημεία της ψυχής στα οποία στερεώνονται δυνατά». Πλάτων (Η Δημοκρατία, Βιβλίο III)

Η μουσική είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος και αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσετε τα μικρά παιδιά που είναι κωφά να αναπτύξουν τις δεξιότητες της ακρόασης και της ομιλίας. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου θα ρίξουμε μια ματιά στο γιατί η μουσική είναι τόσο σημαντική και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε το κωφό μωρό, νήπιο ή παιδί προσχολικής ηλικίας να μάθει. Και μην φοβάστε: δεν χρειάζεται να είστε καλός τραγουδιστής ή μουσικός για να το πετύχετε!

ΕΣΑμεΑ: Πολύ κοντά σε μία φιλόδοξη ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας

Το EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) χαιρετίζει την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την προτεινόμενη οδηγία για την ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας και την ευρωπαϊκή κάρτα στάθμευσης που εγκρίθηκε ομόφωνα σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η θέση αυτή αντικατοπτρίζει σαφώς τις απαιτήσεις των ατόμων με αναπηρία και πλέον τώρα μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με το τελικό κείμενο, την τελική φάση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες: Τι αναφέρει η Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2022

Την ειδική έκθεση του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες το 2022 εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη.

H Έκθεση είναι η τέταρτη κατά σειρά από την ανάθεση στον Συνήγορο του Πολίτη της ειδικής αρμοδιότητας για την εξωτερική, ανεξάρτητη παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Youth Hacking 4 Freedom: Διαγωνισμός συγγραφής κώδικα για εφήβους από το FSFE

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη τρίτη έκδοση του «Youth Hacking 4 Freedom», του διαγωνισμού του FSFE για εφήβους από όλη την Ευρώπη. Αυτός ο διαγωνισμός προσφέρει σε νέους ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών την ευκαιρία να γράψουν κώδικα για τα δικά τους έργα – μόνοι τους ή ομαδικά –, να κάνουν νέους φίλους σε όλη την Ευρώπη και να κερδίσουν έως και 4.096 €!

Εγκαινιάζεται Το Πρώτο Μουσείο Παιδικής Κι Εφηβικής Λογοτεχνίας

Χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, παλιά βιβλία και περιοδικά, σπάνιες εκδόσεις, οπτικό και ηχητικό υλικό από τη ζωή και το έργο των δημιουργών φέρνει στο φως το Μουσείο Παιδικής κι Εφηβικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στον Βόλο.

Μαθητικός διαγωνισμός: «2024: 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα – ο διαρκής φιλελληνισμός»

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού, προκηρύσσουν στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου 200 ετών από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, μαθητικό διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2023-2024 με θέμα «2024: 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα – ο διαρκής φιλελληνισμός», και στόχο την ανάδειξη του ρόλου του φιλελληνικού κινήματος για την θετική έκβαση της Επανάστασης του 1821 και την προώθηση του διαρκούς φιλελληνισμού ως ακρογωνιαίου λίθου για την εξέλιξη της πολιτισμένης ανθρωπότητας.

Νέος κύκλος μαθημάτων εκμάθησης συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille σε Ναύπλιο και Άργος

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, αρχίζει νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (επιπλέον 8 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών) στις 25 Ιανουαρίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία μας, ΤΣΩΚΡΗ 63 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ και Γ. ΜΗΝΑΙΟΥ 15 ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2024.

Webinar: «Η παιδοκεντρική προσέγγιση της νομικής διαχείρισης της παιδικής κακοποίησης»

Το Σωματείο Eliza – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού διοργανώνει webinar επιμόρφωσης νομικών με τίτλο «Η παιδοκεντρική προσέγγιση της νομικής διαχείρισης της παιδικής κακοποίησης», ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται περιστατικά παιδικής κακοποίησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στις 17.00 – 19.30.

Αισθητικές επεμβάσεις και εφηβεία

Τα social media ενισχύουν την τάση για αισθητικές επεμβάσεις στους εφήβους, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Βαρναλίδης πλαστικός χειρουργός και διδάκτωρ Ιατρικής του ΑΠΘ. Οι νέοι και οι γονείς τους πρέπει να προσέχουν γιατί μπορεί να υπάρχουν αργότερα επιπλοκές στην υγεία τους και επειδή οι μόνιμες αισθητικές παρεμβάσεις δημιουργούν και μόνιμα προβλήματα, πρόσθεσε. Οι γιατροί πρέπει να απορρίπτουν τις επεμβάσεις στους νέους και οι ασθενείς να ελέγχουν αν οι γιατροί είναι πράγματι πλαστικοί ή δερματολόγοι, κατέληξε ο κ. Βαρναλίδης.

Υπερυψωμένα παρτέρια προσβάσιμα για άτομα με αναπηρία όρασης

 

Πηγή: ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ Εθελοντική ομάδα υποστήριξης