Κυριακή 7 Απριλίου 2024

(Ξανά)Βλέπουμε "Επικίνδυνη Αναπηρία"

Αξίζει να δείτε επεισόδιο  "Επικίνδυνη Αναπηρία" της σειράς "Επικίνδυνες" για να καταλάβετε πώς σκέφτονται και πώς είναι η καθημερινότητα ανάπηρων γυναικών στην σύγχρονη Ελλάδα. Δυναμικές γυναίκες που μας λένε αλήθειες που δεν θέλουμε να ακούσουμε. "Αν βρεθεις στη θέση να είσαι ανάπηρος και να μην έχεις έστω μια οικονομική άνεση, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Είναι πολύ ακριβό σπορ η αναπηρία!" "Γιατί όταν μιλάμε για άτομα με ειδικές ικανότητες ή υπερδυνάμεις και όλα τα πολύ ουάου και φοβερά πράγματα είναι μια προσπάθεια να θαυμάσουμε αυτό που στην πραγματικότητα νιώθουμε ότι ο άλλος δεν μπορεί να κάνει." "Στην αναπηρία δεν υπάρχει φύλο, είμαστε όλοι παιδιά. Όσο χρονών και αν είμαστε".

Μήπως το cancel στα δημοφιλή «παιδικά» παλιότερων δεκαετιών είναι υπερβολή;

Επτά το πρωί. Είναι καθημερινή και έχουμε μία ώρα και κάτι μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι στο σχολείο. Η τηλεόραση ανοίγει και εμφανίζει το οικόσημο της οικογένειας του Μπαμπάρ (Babar), ένα μεγάλο Β, έξω από ένα παλάτι. Οι τίτλοι αρχής μάς συστήνουν όλους τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς. Πρώτα ο Ζεφίρ, ο έμπιστος φίλος του ελέφαντα-πάτερ φαμίλια που προσέχει τα παιδιά της οικογένειας, τον Πομ, τον Αλέξανδρο και τη Φλώρα, που χαχανίζουν φορώντας ρόμπες. Δίπλα τους στέκει η Μαντάμ, η κυρία που υιοθέτησε τον Μπαμπάρ. Ύστερα εμφανίζεται ο Άρθουρ, ο «Κύρος Γρανάζης» και κουνιάδος του Μπαμπάρ, και, τέλος, η βασίλισσα Σελέστ, με τη μικρή Ιζαμπέλ στην αγκαλιά της. Οι τίτλοι κλείνουν με όλους τους ήρωες μαζεμένους στο σαλόνι και τον Μπαμπάρ να τους διαβάζει ένα παραμύθι από κάποιο βιβλίο. Ίσως να είναι η ιστορία του.

Η ιστορία του Διονύση και του Αργύρη παράδειγμα για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό

Ο Διονύσης και ο Αργυρής είναι φίλοι από την προσχολική ηλικία, πηγαίνουν μαζί στην πρώτη γυμνασίου. Στην παρέα μπήκαν και άλλοι δύο φίλοι, που όμως άρχισαν να αποκαλούν τον Διονύση ...φλώρο, καθώς είναι χαμηλών τόνων και τον αποφεύγουν, δεν τον καλούν όταν συναντιούνται. Η μητέρα του, τού λέει να μην ανησυχεί και να συνεχίζει να κάνει παρέα με τον Αργύρη. Συνεχίζουν όμως να τον διώχνουν προκλητικά και με αγένεια από την παρέα και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά αυτό το παιδί είναι τελείως απρόβλεπτος.

Πώς οι τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος επανέρχονται στο σήμερα

Στη βάση της διαταραχής μετατραυματικού στρες, ή ΔΜΤΣ, βρίσκεται μια ανάμνηση που ο ασθενής δεν μπορεί να ελέγξει. Μπορεί να εισβάλλει στην καθημερινότητά του, σπρώχνοντας τον στον πυρήνα ενός τρομακτικού γεγονότος, ή να βγαίνει στην επιφάνεια ως νυχτερινός τρόμος ή φλάσμπακ.

Musikology: Πώς η μουσική επηρεάζει την καλλιτεχνική δημιουργία των παιδιών

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με πολλή αυστηρότητα είναι οι πιο δύσκολοι μαθητές, υποστηρίζει παιδαγωγός

Η συζήτηση γύρω από το gentle parenting δεν σταματάει ποτέ, καθώς μεταξύ άλλων οι παιδαγωγοί αναλύουν διαρκώς τη συμπεριφορά των μαθητών, με σκοπό να εξάγουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι ανατροφής τους, με βάση πάντα την ψυχολογία κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ κατασκευαστής έγχορδων οργάνων, ο Ντέιβ Λόβος ξέρει από δυνατούς ήχους. Κι όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κρότος που άκουσε μέσα στο κεφάλι του μια νύχτα αιφνιδίασε ακόμη κι εκείνον. Τον «χτύπησε» με τέτοια ένταση καθώς αποκοιμιόταν, που πετάχτηκε απ' το κρεβάτι.

Αναπηρία – προσβασιμότητα – συμπερίληψη: Ο Γιώργος Καντζίκης στην Ικαρία

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ικαρίας και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ικαρίας σας προσκαλούν στις ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με την αναπηρία, την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη.

Ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι –Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ θα ταξιδέψει σε όλο το νησί για να μοιραστεί το όραμά του να προσελκύσει ανθρώπους με κινητική αναπηρία, να γνωρίσουν το άθλημα του Καθιστού θαλάσσιου Σκι – Wakeboard που τόσο αγαπά. Θα μιλήσει σε μικρούς και μεγάλους για την αναπηρία, την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη.

Σχολεία-πάρκινγκ για τις ανάγκες του Conference League

Εντονες αντιδράσεις για την απόφαση της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να παραχωρήσει τα προαύλια δύο σχολικών συγκροτημάτων για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού αγώνα στις 29 Μαΐου.

Σχολεία - μαθητές: Στο μάθημα της Ιστορίας η τράπουλα είναι σημαδεμένη

Στη χώρα μας ένα βιβλίο Ιστορίας είναι σαν μια κροτίδα…

Αν δεχτούμε ότι η άγνοια του παρελθόντος δεν προκαλεί μόνο συγχύσεις στη γνώση του παρόντος αλλά και υπονομεύει κάθε δυνατότητα δράσης στο παρόν, μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε τους λόγους που λιπαίνουν το έδαφος των παρεμβάσεων σε έναν χώρο που ούτως ή άλλως δεν είναι αθώος και ουδέτερος, καθώς συμπυκνώνει την κυρίαρχη ιδεολογία.