Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Πώς αποκλείονται οι μαύρες αυτιστικές (γυναίκες και κορίτσια) από τις συζητήσεις για τους υπηρεσίες και την έρευνα.

Bex Ollerton
Για πρώτη φορά υπάρχουν τα δεδομένα που δείχνουν αυτό που οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων αναπηρίας γνωρίζουν και δηλώνουν εδώ και αρκετό καιρό: Ο αυτισμός επηρεάζει τους μη λευκούς ανθρώπους, ειδικότερα τις γυναίκες και τα κορίτσια περισσότερο από ποτέ. Πλέον, τα διαθέσιμα δεδομένα ενισχύουν τις εκκλήσεις τους για αλλαγή.

Άποψη: Νίκος Παγουλάτος "Στις σχολικές γιορτές το πρόβλημα είναι οι γονείς"

Είναι αποδεκτό ένα παιδί να ξεχνάει τα λόγια του ποιήματος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους γονείς που ξεχνάνε βασικούς κανόνες συμπεριφοράς.

Είχαν στηθεί σε σειρά, ο ένας δίπλα στον άλλον, στην γραμμή του τριπόντου. Τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια της Έκτης δημοτικού, είχαν βγει μπροστά σε πλήθος κόσμου για να πει το καθένα το ποίημα του. Τα αποσπάσματά τους προσεκτικά επιλεγμένα από τον δάσκαλό τους, μέσα από την «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου. Οι λέξεις και οι φράσεις που έβγαιναν δειλά από το στόμα τους, είχαν περισσότερο «βάρος» από το συνολικό βάρος τους. Παρόλα αυτά κατάφεραν και παρέμειναν στα πόδια τους, δεν λύγισαν.

«Tsilare φίλε gt θα αρχίσω να cringarw» – Ερευνα: Γιατί τα παιδιά γράφουν σε greeklish

Brm/ Gt/ Ela re mlk / Tsilare /Kk. Τι κρύβεται πίσω από αυτές τις… λέξεις; Οχι, δεν είναι αργκό. Είναι διάλογος δύο φίλων σε greeklish, που μάλιστα οι έφηβοι προς χάριν συντομίας τα κόβουν. Λοιπόν ας αποκρυπτογραφήσουμε τον διάλογο:

Δωρεά 1.000 βιβλίων προσχολικής ηλικίας σε Νηπιαγωγεία του νομού Πιερίας

Πάνω από 1.000 παιδικά βιβλία θα έχουν την ευκαιρία για μια «δεύτερη ζωή» στα ράφια των βιβλιοθηκών των Νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας χάρη στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ».Κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.500 μεταχειρισμένα βιβλία τα οποία προσέφεραν οι μικροί μας επισκέπτες στη είσοδο του Χωριού, αντί εισιτηρίου. Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα νηπιαγωγών ανέλαβε τη διαλογή και την ταξινόμησή τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.000 βιβλία προσχολικής ηλικίας, σε άριστη κατάσταση, να είναι έτοιμα για ένα νέο ταξίδι, ενώ άλλα τόσα έχουν τοποθετηθεί στα ράφια της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Καπνικού Σταθμού.

Γονείς: Πώς θα γίνετε σωστά πρότυπα όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πανταχού παρόντα στη ζωή μας, το να αποφασίσουμε πότε και πώς να τα παρουσιάσουμε στα παιδιά είναι κάτι που όλοι οι γονείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή.

Η δημοτικότητα των social media ολοένα και αυξάνεται, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά να τα χειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χαμόγελο του Παιδιού: Αύξηση των εξαφανίσεων ανηλίκων μετά την πανδημία

Αύξηση στις εξαφανίσεις ανηλίκων- κυρίως εφήβων κοριτσιών- σημειώθηκε μετά το 2020 και συγκεκριμένα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του έργου INTERSYC II που παρουσιάστηκαν από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο συνέδριο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών ΙΙ - INTERSYC ΙΙ», που διεξήχθη, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης: Πρόσκληση ενασχόλησης με αθλητισμό

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καλεί όσα άτομα με αναπηρία (ανήλικα & ενήλικα) ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του στα τηλέφωνα 2463020835, 2461031350.

Πηγή: prlogos

ΟΠΕΚΑ: Σε ποιους γονείς θα καταβάλει 1000 ευρώ με νέες αιτήσεις

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει ένα έκτακτο επίδομα σε μητέρες, το οποίο ανέρχεται στο 700 και 1000 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 μέχρι και την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία

Η σεξουαλική βία μπορεί να ασκηθεί από τον οποιοδήποτε ανεξάρτητα από τη σχέση του με το άτομο που την υφίσταται.

Στον «Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία» μπορείτε να αναζητήσετε χρήσιμες πληροφορίες και καθοδήγηση ώστε να αλληλεπιδράσετε αποτελεσματικά με κάθε άτομο που σας αποκαλύπτει ένα περιστατικό έμφυλης βίας.

Τεχνητή νοημοσύνη «διαβάζει» στα μάτια τη γενετική αιτία κληρονομικών παθήσεων του αμφιβληστροειδή

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής Έλληνες ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης ο οποίος σαρώνοντας το μάτι εντοπίζει «ένοχα» γονίδια και επιταχύνει τη διάγνωση γενετικών παθήσεων του αμφιβληστροειδούς.

Οι κληρονομικές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς (Inherited retinal diseases, IRDs) που προκαλούν διαταραχές στην όραση (ακόμη και τύφλωση) στα παιδιά και στον ενήλικο πληθυσμό παραγωγικής ηλικίας σχετίζονται με μεταλλαγές σε περισσότερα από 300 γονίδια.

Δεακατριάχρονη ξόδεψε 64.000 $ σε mobile παιχνίδια – Άφησε την οικογένεια με 7 σεντς

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται οικογένεια στην Κίνα, από όταν η 13χρονη κόρη ξόδεψε 64.000 δολάρια χρησιμοποιώντας τη χρεωστική κάρτα της μητέρας της σε παιχνίδια για κινητά pay-to-play, σύμφωνα με το Insider.

Η ιστορία δημοσιοποιήθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι που ονομάζεται Elephant News στην επαρχία Χενάν.