Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Τι μπορεί να κάνει ο εργοθεραπευτής για να βοηθήσει ένα παιδί με Δυσπραξία.

Με μια ματιά:
- Ο εργοθεραπευτής χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων για να βοηθήσει τα παιδιά με Δυσπραξία να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. 
- Ο τύπος των δραστηριοτήτων/ ασκήσεων που χρησιμοποιούνται, εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε παιδιού και το χώρο που λαμβάνει χώρα η εργοθεραπευτική παρέμβαση. 
- Η γραφή και το δέσιμο των κορδονιών στα παπούτσια είναι μερικές από τις δεξιότητες που μπορεί να δουλέψει ο εργοθεραπευτής με το παιδί σας. 

Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα του Συλλόγου ΜΑμΑ με το Πανεπιστήμιο του Χιούστον – Clear Lake Αμερική

Ο σύλλογος ΜΑμΑ –Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης βασισμένο στις Αρχές Ανάλυσης Συμπεριφοράς(ΑΒΑ –Applied Behavioural Analysis),για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Clear Lake του Χιούστον Η.Π.Α.

Η εξαιρετική μέθοδος του Φουρφουρά που βοηθά στην ανεξαρτητοποίηση των παιδιών

Το Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Φουρφουρά στην Κρήτη, πάντα πρωτοπορεί με τις εκπαιδευτικές μεθόδους που εφαρμόζει και αποτελεί παράδειγμα έμπνευσης και δημιουργικότητας.

Ποδόσφαιρο για γερά οστά στους εφήβους

Έξετερ, Βρετανία 
Το ποδόσφαιρο «χτίζει» γερά οστά στα αγόρια, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Εξετερ στη Βρετανία, με ελληνική συμμετοχή. Στο πλαίσιο της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Bone and MineralResearch» συγκρίθηκαν έφηβα αγόρια που έπαιζαν ποδόσφαιρο με άλλα που κολυμπούσαν ή έκαναν ποδήλατο ενώ συμμετείχε και μια ομάδα ελέγχου που δεν ασχολείτο ενεργά με κάποιο άθλημα. Έναν χρόνο μετά την έναρξη της προπόνησης στα διαφορετικά αθλήματα, οι ερευνητές είδαν ότι οι μικροί ποδοσφαιριστές είχαν πολύ πιο γερά οστά από τους υπόλοιπους έφηβους αθλούμενους.

Η πρώτη επιτυχημένη διπλή μεταμόσχευση χεριών στον κόσμο

Το πρώτο παιδί στον κόσμο που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών μπορεί σήμερα να γράφει, να τρώει και να ντύνεται μόνο του, δήλωσαν χθες Τρίτη γιατροί χαρακτηρίζοντας την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση επιτυχία έπειτα από 18 μήνες.

Αν. Μακεδονία-Θράκη: Έξι σημεία πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία

Ένας άνθρωπος εκπαιδευμένος σε θέματα ατόμων με αναπηρία και εμπειρία στην ναυαγοσωστική, είναι αυτός που αναμένεται να προσληφθεί από μέρα σε μέρα, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα seatrac στην παραλία Ιουλία Φαναρίου του Δήμου Κομοτηνής. Πρόκειται για το πρωτοποριακό σύστημα που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, ισότιμα και με αξιοπρέπεια. Η παρουσία του ανθρώπου αυτού έγκειται στο να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών του συστήματος αλλά και την ασφάλεια του ίδιου του συστήματος. 

H επόμενη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Την Τρίτη λοιπόν (18 Ιουλίου) - μετά την παράταση για την υποβολή του μηχανογραφικού - λήγει και τυπικά η περίοδος των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η σκέψη μας αρχίζει από τα παιδιά τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες εξετάσεις στο μέχρι τώρα της ζωής τους. Τις χαρακτηρίζουμε δύσκολες γιατί έχουν ένα «ειδικό» βάρος για τη μελλοντική πορεία ζωής, αλλά και επειδή είναι οι πρώτες όπου έρχεσαι άμεσα αντιμέτωπος με την προσπάθειά σου εισπράττοντας - κατά κανόνα - το ανάλογο της προσπάθειας αντίτιμο.

Οταν το σχολείο γίνεται το ζωντανό κύτταρο κάθε γειτονιάς

Μέχρι να μπει στο πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία» το 8ο ειδικό σχολείο στο Γουδή, για παιδιά με αναπηρία, ήταν ένα σκοτεινό σχολείο, μια μαύρη τρύπα στη γειτονιά. Ένα από τα σχολεία που ρημάζουν χωρίς φύλαξη ή βανδαλίζονται, που δε προσφέρουν καν στα παιδιά της γειτονιάς, τη χαρά να παίζουν στην αυλή τους.

Τραγικές οι συνέπειες του ναρκωτικού ice για τα παιδιά των χρηστών

Μία άλλη πτυχή των κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί το ναρκωτικό ice αποκάλυψε χθες η πολιτειακή υπουργός της Κουινσλάνδης, Shannon Fentiman, που βασιζόμενη σε έκθεση του υπουργείου Παιδικής Ασφάλειας της Πολιτείας, του οποίου και ηγείται, ανακοίνωσε ότι το 1/3 των παιδιών που την προηγούμενη χρονιά απομακρύνθηκε από την οικογένειά του και την κηδεμονία τους ανέλαβε η πολιτεία, είναι παιδιά που οι γονείς τους κάνουν χρήση ice.

Γερμανία: «Στρατόπεδο συγκέντρωσης» για 547 παιδιά η χορωδία του Regensburger

Τουλάχιστον 547 παιδιά μεταξύ αυτών και προσχολικής ηλικίας, μέλη του οικοτροφείου και της χορωδίας αγοριών Regensburger Domspatzen στη νότια Γερμανία υποβλήθηκαν σε σωματική και σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια περιόδου των 60 ετών, σύμφωνα με νέα έκθεση.