Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να διαχειριστεί το άγχος που νιώθει για την επιστροφή του στο σχολείο


Η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα στρεσογόνα περίοδος για κάποια παιδιά και τις οικογένειές τους. Μπορεί να υπάρχουν μεγάλες αλλαγές όπως η μετάβαση σε ένα νέο σχολείο ή η ύπαρξη περισσότερων του ενός εκπαιδευτικών. Τα παιδιά που μαθαίνουν και σκέφτονται διαφορετικά μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωμένα για το αν θα τα καταφέρουν.

Ανεβαίνοντας στο Φαλακρό με αμαξίδιο - Ορειβατική δραστηριότητα για άτομα με αναπηρία και μη

Ένα διαφορετικό πρωινό Κυριακής, γεμάτο από ζωή, αισιοδοξία και ...καθαρό αέρα, πρόκειται να ζήσουν άτομα με αναπηρία από την περιοχή της Δράμας. Το ραντεβού έχει δοθεί στο καταφύγιο του Φαλακρού Όρους, όπου μαζί με άλλους συμπολίτες τους θα ζήσουν από κοινού μία ορειβατική εμπειρία, θα γνωριστούν καλύτερα και θα ανακαλύψουν ο ένας τις μοναδικές ανάγκες του άλλου.

Παιδική παχυσαρκία: Παράγοντας κινδύνου για αυτές τις αυτοάνοσες παθήσεις – Ο ρόλος του εντέρου

Μια αθέατη, μέχρι πρότινος, σχέση μεταξύ της παιδικής παχυσαρκίας και των αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων αναδεικνύει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Investigative Dermatology. Αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές του Εθνικού Ιατρικού Κολεγίου του Πανεπιστημίου της Σεούλ, ανέλυσε τα δεδομένα περισσότερων από 2,1 εκατομμύρια παιδιών μεταξύ 2009 και 2020, προσφέροντας νέες γνώσεις σχετικά με το πώς οι διακυμάνσεις του σωματικού βάρους επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης δερματικών παθήσεων.

Nαι ή όχι smartphones στα σχολεία;

H καθολική απαγόρευση των smartphones στα σχολεία με βρίσκει αντίθετη. Γενικά με βρίσκει αντίθετη η αυστηροποίηση του πλαισίου συμπεριφοράς και των ποινών για τους μαθητές, διότι πιστεύω ότι ως κοινωνίες και ως κράτη πρέπει να κάνουμε το σχολείο πιο ελκυστικό, όχι πιο τρομακτικό για τα παιδιά μας. Ούτε πιο τιμωρητικό ούτε πιο ασφυκτικό.

Απίστευτες καταστάσεις στο Ειδικό Γυμνάσιο Αθηνών: Παιδιά "παρκαρισμένα" στην εγκατάλειψη

Τρεις μητέρες παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Γυμνάσιο Αθηνών αποκαλύπτουν την άγνωστη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εντός του σχολείου τα παιδιά τους, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τσαπατάκης: Το life story του Παραολυμπιονίκη

Ο Αντώνης Τσαπατάκης για όσους δεν τον ξέρουν είναι ένας «γίγαντας» από τα Χανιά, ύψους 1.88μ, ο οποίος κινείται από το 2006 με αναπηρικό αμαξίδιο.

Ακόμη και στο αμαξίδιο δείχνει τεράστιος. Είναι ένας αγαθός «γίγαντας» με τεράστια δύναμη ψυχής που δεν το βάζει κάτω με τίποτα και δίνει με τη ζωή του καθημερινά μαθήματα σε όλους εκείνους που τα έχουν όλα και θέλουν ακόμα περισσότερα.

Νότια Κορέα: Κρίση deepfake πορνογραφίας με ανήλικα θύματα

Τα deepfakes, η πλειονότητα των οποίων συνδυάζει το πρόσωπο ενός πραγματικού προσώπου με ένα ψεύτικο, σεξουαλικά εκμεταλλεύσιμο σώμα, παράγονται όλο και περισσότερο με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης – και έχουν προκαλέσει κρίση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Νότιας Κορέας, όπου φοιτήτριες και ανήλικες μαθήτριες πέφτουν θύματα σεξουαλικών εκβιασμών.

«Θα αποκτήσω νέα καρδιά» – Η ιστορία του 6χρονου που συγκλόνισε το TikTok

Ο John-Henry μπήκε στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση τον Δεκέμβριο του 2023 και μετά από αρκετούς μήνες έλαβε τα ευχάριστα νέα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο ενός 6χρονου αγοριού, που μόλις έχει μάθει ότι θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει.

Η Ιρλανδία ερευνά τη σεξουαλική κακοποίηση στα θρησκευτικά σχολεία: Πάνω από 2.400 καταγγελίες

Υπήρξαν σχεδόν 2.400 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε περισσότερα από 300 σχολεία που διοικούνται από θρησκευτικά τάγματα στην Ιρλανδία, σύμφωνα με έκθεση που ανατέθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση.

Ο Δήμος Κιλκίς ενισχύει τα Άτομα με Αναπηρία

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, οι συμμετέχοντες στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς για άτομα με αναπηρία ετοιμάστηκαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, φορώντας τα χαρακτηριστικά καπελάκια με το λογότυπο του Δήμου. Το πρόγραμμα αυτό, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον διευρυμένο Δήμο Κιλκίς, αποτελεί κοινωνική παρέμβαση, η οποία έχει ως στόχο την ψυχαγωγία, την αναψυχή, αλλά και την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των ωφελούμενων.