Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Ο αγαπημένος και πολυβραβευμένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, ο Ευγένιος Τριβιζάς επισκέπτεται τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιβλιοπαρέες, των Εκπαιδευτηρίων και των εκδόσεων Ψυχογιός.

Υποτροφία για το διεθνές θερινό σεμινάριο για τη γενοκτονία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης νέων επιστημόνων στα ζητήματα της Γενοκτονίας, θεσμοθετεί και προκηρύσσει ετησίως υποτροφία συμμετοχής στο διεθνές θερινό σεμινάριο για τη Γενοκτονία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Τορόντο του Καναδά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές που βρίσκονται στο τρίτο έτος των σπουδών τους, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες

Ένταξη παιδιών στο "Χατζηπατέρειο" για το σχολικό έτος 2011-2012

Στο "Χατζηπατέρειο" Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, έχουν ξεκινήσει οι αξιολογήσεις με στόχο να εντάξουμε νέα παιδιά ηλικίας από 2 έως 6 ετών στο ημερήσιο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2011-2012.

Η σεξουαλική αγωγή των νέων

Οι σχέσεις που έχουν οι νέοι μεταξύ τους είναι ένα θέμα-θύμα κι αυτό της σύγχρονης αντίληψης της κοινωνίας και του τρόπου ζωής που πλέον ακολουθείται. Παρατηρούμε μια ισοπέδωση αρχών, μιαν αγριάδα και μια φτήνια, που μόνο λύπηση μπορεί να προκαλεί, αν θυμηθεί κάποιος πώς ήταν οι σχέσεις μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Ελληνικό linux για μαθητές: sxolinux

Καισαρική: υποθήκη στην υγεία των παιδιών μας

Η λέξη «καισαρική», που τόσο συχνά ακούμε στις ημέρες μας, έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και μια ετυμολογία που χάνεται στους αιώνες. Αν και ο όρος δεν χρησιμοποιείται στην αρχαία ελληνική, η καισαρική τομή ως διαδικασία υπάρχει στην ελληνική μυθολογία. Ακόμη περισσότερο, συνδέεται με γέννηση θεών και ηρώων. Καθώς αποτελεί μια εξαιρετική είσοδο σε τούτο τον κόσμο, συμβολίζει και την εξαιρετική φύση του ατόμου που γεννιέται με αυτόν τον τρόπο. Π.χ., ο ίδιος ο Δίας απομάκρυνε τον Διόνυσο από το νεκρό σώμα της μητέρας του Σεμέλης (που είχε σκοτώσει η Ηρα σε μια κρίση ζήλιας). Ομοίως, ο Αδωνις απομακρύνθηκε από το σώμα της μεταμορφωμένης σε δένδρο μητέρας του Μύρρας.

Ένα υπουργείο θα είναι αρμόδιο για τα ΑΜΕΑ

Τη βούληση του υπουργείου Υγείας να συγκεντρωθούν σε ένα υπουργείο οι αρμοδιότητες που αφορούν στα άτομα με ειδικές ανάγκες ανακοίνωσε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρέας Λοβέρδος.