Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κατασκευή: Δεινοσαυροπατούσες

Οι δεινοσαυροπατούσες της φωτογραφίας είναι κατασκευασμένες από κουτιά χαρτομάντηλων. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να τις φτιάξετε κι εσείς (οι οδηγίες είναι στα αγγλικά, αλλα έχει και φωτογραφίες που μπορούν να σας καθοδηγήσουν). Με το δεξί!

Οικολογικές τσάντες μαθητών

Οικολογικές νεανικές τσάντες δημιούργησε μια ομάδα μαθητών των εκπαιδευτηρίων "Ροδίων Παιδεία", αποδεικνύοντας πως η φαντασία, η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα κια η επιχειρηματικότητα μπορούν να αναπτυχθούν σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου χωρίς να έχουν σε κάτι να ζηλέψουν από στελέχη επιχειρήσεων. Διαβάστε σχετικά το δημοσίευμα στη Ροδιακή

“Έξυπνες” μπλούζες ενημερώνουν τους γονείς αν το παιδί τους κάνει κοπάνα

Ένα νέο πρόγραμμα στη Βραζιλία κάνει εύκολη τη ζωή των γονιών που θέλουν να ξέρουν αν το παιδί τους είναι όντως στο σχολείο ή έχει κάνει κοπάνα. Αυτό επιτυγχάνεται με μικροτσίπ τα οποία είναι τοποθετημένα μέσα στις σχολικές φόρμες των παιδιών.

Χάι τεκ πρωτιές από μαθητές

Δύο ελληνικά σχολεία περιλαμβάνονται στους δέκα φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού ηλεκτρονικών δεξιοτήτων e-skills week competition 2012 και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην τελετή απονομής των βραβείων που θα γίνει στο τέλος του μήνα στην Κοπεγχάγη.

Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντρικής Ελλάδας

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας ( Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. ) και η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας σας προσκαλούν στο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι, στο σχολικό συγκρότημα Ανθέων, (12ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο Λαμίας), Αμπλιανίτη 20-22 στη Λαμία.

Περιοδικό Διαδρομές (Άνοιξη 2012)

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για την Άνοιξη του 2012 είναι έτοιμο! Για να «ξεφυλλίσετε» ηλεκτρονικά το τεύχος 105, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε εδώ.

Νέα Ερυθραία: Δωρεάν ποδήλατα σε μαθητές Λυκείου

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, θα μοιράσει περισσότερα από 60 ποδήλατα στους μαθητές του Αναξαγόρειου Λυκείου Νέας Ερυθραίας.

Ημερίδα: "Homer and the Art of Storytelling"

Η Ημερίδα με θέμα: "Homer and the Art of Storytelling" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου (ώρα 09.00) στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μακρή 11, Αθήνα).

Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων: Φωτόδεντρο

Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου» για να αποτελέσει το κεντρικό σημείο πρόσβασης στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

«Με ένα βιβλίο….ταξιδεύω»

Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «International Bookstore - Πέτρος Ζαχαριάδης» διοργανώνουν μια ξεχωριστή γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Τροποποίηση στη χορήγηση λογοθεραπειών στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Με τροποποίηση του εγγράφου του ΕΟΠΥΥ (αριθ. πρωτ. οικ.573/24.1.2012) που αφορά στη χορήγηση λογοθεραπειών, διευκρινίζεται πως οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που δικαιούνται λογοθεραπείες βάσει του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, θα αποζημιώνονται από τις Υπηρεσίες Παροχών των ενταχθέντων στον Οργανισμό Ασφαλιστικών Φορέων σύμφωνα με τα οριζόμενα του ΕΚΠΥ. Διαβάστε αναλυτικά για την προσκόμιση των δικαιολογητικών στο ΑναπηρίαΤώρα

Σημειώσεις για Έκθεση- Έκφραση Γ' Λυκείου

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο του Ηλία Καραγιώργη και βρείτε αποδελτιωμένες σημειώσεις για το μάθημα Έκθεσης- Έκφρασης της Γ' Λυκείου και οι οποίες αναφέρονται σε 39 θεματικές ενότητες.

«Σκύλος – θεραπευτής» βοηθά τα παιδιά να περπατήσουν

Μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου παίδων «Royal Children’s Hospital» στην Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι ο Ράλφ, ο αξιαγάπητος σκύλος που ποζάρει στις φωτογραφίες.

«Κούρεμα» εισακτέων σε δεκάδες σχολές

Δραματική μείωση στον αριθμό των εισακτέων σε 80 πανεπιστημιακές σχολές, πολλές από τις οποίες εντάσσονται στις «περιζήτητες», σχεδιάζει για φέτος το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο αριθμός των θέσεων για τους νέους φοιτητές, με δυσκολία θα πλησιάσει τις 70.000. Περικοπές ζητούν και τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Ψηφιακό Σχολείο - Πλατφόρμα Συνεργασίας

Η πλατφόρμα Συνεργάζομαι – Συμμετέχω (KANETE KΛΙΚ ΕΔΩ) αποτελεί την πρόταση του Y.Π.Δ.Β.Μ.Θ. για την υποστήριξη διαδικτυακών χώρων συνεργασίας. Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα δυναμικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας.

15ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός κατασκευής ξύλινης φωλιάς για πουλιά

Ανακοινώνεται η πραγματοποίηση του «15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά» που διοργανώνει το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) και το Δήμο Γαλατσίου, στα πλαίσια εκπόνησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2011-2012. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Πασχαλινό Bazaar από το Χατζηκυριάκειο

Τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας σας προσκαλούν στα πασχαλινά παζάρια που θα πραγματοποιηθούν: Σάββατο 31 Μαρτίου και Κυριακή 1 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο χώρο του Ιδρύματος, Κλεισόβης 18 Πειραιάς και 4, 5 και 6 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αττικό Μετρό στη στάση Σύνταγμα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.