Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη (ιστορίες αυτισμού)

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έπρεπε να καταλάβω στην επικοινωνία μου με τον κατά τα άλλα λειτουργικό ασπεργκεράκο μου ήταν ότι αν ήθελα κάποια απάντηση στις ερωτήσεις μου, αυτές δεν θα έπρεπε να είναι (πολύ) ανοικτού τύπου. Δηλαδή, στην ερώτηση, τι θα ήθελες για πρωινό, η απάντηση ήταν ένα τεράστιο κενό/σιωπή. Η "δημοκρατική" προσέγγιση των δύο επιλογών [δημητριακά ή τοστάκι] ενώ άλλες φορές φαίνεται ιδανική (και το μόνο πρόβλημα που προκύπτει είναι όταν απευθύνομαι και στους δυο μου γιους ότι επιλέγει τη μία ο μεγάλος μου γιος και την άλλη ο μικρός, άρα δεν βγαίνει άκρη), κάποιες άλλες δεν θέλω να περιορίζω τις επιλογές του.

Μια «μαγική» αίθουσα για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

Ένα ειδικά διαμορφωμένο πολυαισθητηριακό περιβάλλον εγκαταστάθηκε στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ.

Πρόσωπο: Μισέλ Πετρουσιανί


Σαν σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, το 1962, γεννιέται ο Γάλλος πιανίστας και συνθέτης της τζαζ Μισέλ Πετρουσιανί.
Η περίπτωσή του άνετα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μοναδική, αφού γεννήθηκε ανάπηρος, πάσχων από ατελή οστεογένεση, την ασθένεια των οστών από γυαλί. Οι γιατροί είχαν δώσει περιθώριο ζωής τα είκοσι χρόνια.

Θεσσαλονίκη: 16χρονη έφτιαξε επιτραπέζιο παιγνίδι για την υπερθέρμανση και βραβεύτηκε

πηγή
Με ένα επιτραπέζιο παιγνίδι, που στόχο έχει τη σωτηρία του περιβάλλοντος, η 16χρονη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, Μελίνα Μπελενιώτη, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή» της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ενημερώθηκε για τη διάκριση της μαθήτριας και την κάλεσε στο γραφείο του να τη συγχαρεί, αλλά και για να ενημερωθεί για το παιγνίδι που έφτιαξε.

Το Διαβάζω για τους Άλλους ηχογραφεί βιβλία για τους τυφλούς και δημιουργεί βιβλία προσβάσιμα για όλους

«Το σπίτι του ύπνου» του Τζόναθαν Κόου είναι ένα βιβλίο που «μας υποβάλλει την ιδέα ότι η διάκριση ονείρου, μνήμης και πραγματικότητας στον σημερινό κόσμο είναι δυσδιάκριτη». Είναι, όμως και η αφορμή για τη δημιουργία ενός Οργανισμού που τα τελευταία χρόνια, έχει θέσει ως στόχο την ισότητα στη λογοτεχνία και τη γνώση, αλλά και την ενσυναίσθηση προς τους μη βλέποντες συνανθρώπους μας.

Οι αναζητήσεις των παιδιών στο Διαδίκτυο φέτος το φθινόπωρο

Η νέα έρευνα του Kaspersky Safe Kids αποκάλυψε το διαδικτυακό περιεχόμενο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν περισσότερο τα παιδιά το φθινόπωρο του 2021. Όσον αφορά τα παιχνίδια, τα παιδιά έψαχναν συχνά για το Genshin Impact και το Poppy Playtime. Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια μεταξύ των παιδιών φάνηκε να είναι η Barbie και τα Lego. Επιπλέον, οι Coldplay έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς στα παιδιά μετά από μια συνεργασία με το K-Pop συγκρότημα BTS.

Σκέψεις για Κέντρο Εξέτασης Υποψήφιων Οδηγών με κινητικά προβλήματα στη Λάρισα

Τη δημιουργία Κέντρου Εξέτασης Υποψήφιων Οδηγών με κινητικά προβλήματα στη Λάρισα πρότεινε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα στη Λάρισα.

Η λειτουργία κέντρου στην περιοχή, όπως επισήμανε ο υφυπουργός, πέρα από τις ανάγκες της Θεσσαλίας θα μπορούσε να εξυπηρετεί τους πολίτες και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Φτιάξε το δικό σου ολόγραμμα

 

Σε αυτή τη δραστηριότητα θα μάθουμε πώς μπορούμε, χρησιμοποιώντας το κινητό μας, απλά υλικά και λίγη...γεωμετρία να φτιάξουμε το δικό μας τρισδιάστατο ολόγραμμα! 

Πώς προστατεύει η ΕΕ τα παιδιά- Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί

Η ΕΕ μέσα από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Εγγύησης για το Παιδί επιδιώκει να διαμορφώσει ένα πλαίσιο προστασίας στις μικρότερες ηλικίες.

Τα παιδιά, στην ευαίσθητη ηλικία που βρίσκονται είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους και είναι περισσότερο ευάλωτα. Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός έχει πολλές σοβαρές συνέπειες στην εκπλήρωση βασικών αναγκών που έχει ένα παιδί.

Οι γιορτές στα σπίτια του «Χαμόγελου του παιδιού» – Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε

Το γιορτινό κλίμα από τα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Μελίσσια μετέφεραν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος της ΜΚΟ Κώστας Γιαννόπουλος και η συντονίστρια των σπιτιών, Ρούλα Σιδέρη.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”