Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σήμερα γιορτάζουμε!


Σήμερα γιορτάζουμε!!!

Ο Μάνος μας, μια γλυκύτατη φατσούλα 4 ετών, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησής του έκανε τον πρώτο του φίλο στην παιδική χαρά και κέρδισε πρόσκληση για παιχνίδι με αυτοκινητάκια στο σπίτι του φίλου του το απόγευμα. 

Και φυσικά, για να το γιορτάσουμε και να χαλαρώσουμε φάγαμε το παγωτάκι μας στο παγκάκι βλέποντας λεωφορεία!

Eνα κινητό σχολείο για τα παιδιά που δεν κάθονται στα θρανία

-->
Ένα κοριτσάκι από τη Συρία παίρνει την κιμωλία και αρχίζει να αντιγράφει τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου στον πίνακα. Ένα άλλο, κι αυτό προσφυγόπουλο, ψάχνει να βρει στον χάρτη την Ελλάδα αλλά και την πατρίδα του, την οποία άφησε πριν λίγο καιρό. Πιο δίπλα ένα αγοράκι από την Αφρική ζωγραφίζει στον πίνακα. Κι ένα παιδί από την Πολωνία - λάτρης των μαθηματικών - λύνει αριθμητικές πράξεις. 

Ασφάλεια του παιδιού στη θάλασσα

-->
Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως γεννούν και ανησυχία στους γονείς εξαιτίας των ατυχημάτων που μπορούν να συμβούν στην παραλία. Ακολουθώντας, ωστόσο, ορισμένες απλές αλλά ουσιαστικές οδηγίες που προτείνουν οι ειδικοί -προπονητές κολύμβησης, παιδίατροι ναυαγοσώστες-, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παίζει και να κολυμπά με ασφάλεια στη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, να θυμάστε πως πρέπει να κρατάτε την ψυχραιμία σας ό,τι και αν συμβεί στην παραλία! 

Ενημερωτική δράση για την ανεξάρτητη διαβίωση

-->
Η Ανεξάρτητη Διαβίωση εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρίες το δικαίωμα να επιλέξουν τον τρόπο ζωής τους, τα άτομα με τα οποία επιθυμούν να συμβιώσουν, ενώ διασφαλίζει και την ελευθερία ως προς την επιλογή κατοικίας και τόπου διαμονής.

Φως στον μηχανισμό μνήμης του εγκεφάλου

Επιστήμονες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ είδαν για πρώτη φορά μεμονωμένους νευρώνες (κύτταρα) του εγκεφάλου να ενεργοποιούνται, καθώς σχημάτιζαν μνήμες, φωτίζοντας έτσι περισσότερο τον βιολογικό μηχανισμό που επιτρέπει στους ανθρώπους -και στα άλλα ζώα- να θυμούνται και να μαθαίνουν κάτι.