Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση: Υπευθυνότητα: φροντίζοντας μια χαμένη γάτα.

Τι θα κάνατε ένα βρίσκατε ένα χαμένο ζωάκι στην τάξη σας; Οι αχώριστοι φίλοι/ συμμαθητές όταν βρίσκουν μία γάτα στην τάξη τους, αναλαμβάνουν δράση και τη φροντίζουν ενώ παράλληλα αναζητούν τον ιδιοκτήτη της. 

Η συγγραφέας, μέσα από λιτό κείμενο με ξεκάθαρα «επεισόδια» και στάδια, παρουσιάζει με απλό τρόπο στα παιδιά τι μπορούν να κάνουν ένα βρουν ένα ζωάκι που τους φαίνεται ότι χάθηκε. Αξιοποιώντας τους συμμαθητές, προσεγγίζει τη διαδικασία διάσωσης, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει ενήλικες που θα υποδείξουν στα παιδιά τι θα γίνει. Έτσι, ο Τάσος ανακαλύπτει τη γάτα, ο Θάνος «που γνωρίζει πώς να πλησιάσει ένα ζωάκι» εξηγεί στα υπόλοιπα παιδιά τι πρέπει να κάνουν για να μη φοβηθεί η γάτα κλπ. Κάθε μαθητής έχει ενεργό ρόλο στη φροντίδα, από το να βρεθεί το όνομα μέχρι το πάρτι που θα μαζευτούν τα χρήματα που χρειάζονται. 

Το «χάρτινο» λεωφορείο του «ΣΥΖΩΗ» μπορεί να γίνει αληθινό

Πέρασαν πέντε μήνες από τότε που εθελοντές, φίλοι και ιδρυτικά μέλη του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «ΣΥΖΩΗ, έστησαν με αισιοδοξία τη μικρογραφία ενός χάρτινου λεωφορείου μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Ήθελαν ο κόσμος της πόλης να γνωρίσει το έργο τους. Να μάθει πως στο κέντρο διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας «ΣΥΖΩΗ» στην Καλαμαριά, πραγματοποιούνται, σε καθημερινή βάση, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα παρέμβασης, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα τα οποία, μαζί με διαταραχές όρασης, έχουν και πρόσθετες αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό ή και εγκεφαλική παράλυση. Να μάθει πως, ταυτόχρονα, ο σύλλογος «τρέχει» το μοναδικό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα πρόγραμμα «πρώιμης παρέμβασης» για βρέφη και παιδιά με διαταραχές όρασης. Κι ύστερα να τους βοηθήσει, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν ένα λεωφορείο σε πραγματικό μέγεθος, που θα μεταφέρει με ασφάλεια και σε καθημερινή βάση και τα 15 παιδιά που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το κέντρο του ΣΥΖΩΗ.

Μέτρα πρόληψης έναντι κορονοϊού SARS-CoV-2


Δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ για τους αποφοίτους κολεγίων

Ανατροπές σε κλάδους, όπως οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι και οι φυσικοθεραπευτές, θα επιφέρει η τροπολογία που κατέθεσε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με την οποία ορίζεται ότι ο οικείος επαγγελματικός φορέας είναι υποχρεωμένος να εγγράφει τους αποφοίτους των ιδιωτικών κολεγίων που έχουν λάβει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων. Ουσιαστικά πρόκειται για τους αποφοίτους των ιδιωτικών κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ με συμφωνίες δικαιόχρησης (franchise) και θεωρούνται παραρτήματά τους στην Ελλάδα. 

Tips που θα προφυλάξουν το παιδί από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Είναι γνωστό, ότι τα παιδιά, ειδικά στην νηπιακή ηλικία, «μαγεύονται» από τον χριστουγεννιάτικο δέντρο και συχνά το πλησιάζουν θέλοντας να το εξερευνήσουν, παίζοντας ή ακόμα και τραβώντας τα στολίδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να βοηθήσετε το μικρό σας να απολαύσει τον στολισμό με ασφάλεια.. Μερικοί τρόποι για να τα καταφέρετε περιλαμβάνουν.

Νιγηρία: Ξανά στις οικογένειές τους πάνω από 300 αγόρια που είχαν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ

Στιγμές συγκίνησης στη Νιγηρία. Εξουθενωμένα, με δάκρυα στα μάτια, περισσότερα από 300 αγόρια που απήχθησαν πριν από μια εβδομάδα στη βόρεια Νιγηρία από ενόπλους επανενώθηκαν την Παρασκευή με τις οικογένειές τους, βάζοντας τέλος στην τρομακτική περιπέτεια που βίωσαν.

Τα παιδιά αυτά ήταν μεταξύ των εκατοντάδων μαθητών γυμνασίου και λυκείου που απήχθησαν τη νύχτα της 11ης Σεπτεμβρίου από τον κοιτώνα τους, στο λύκειο αρρένων της πόλης Κανκάρα. Την ευθύνη ανέλαβε λίγες ημέρες αργότερα η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που δρα συνήθως στη βορειοανατολική Νιγηρία, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων ανατολικότερα.

Συγκινητικές επιστολές άγγλων μαθητών: «Να γυρίσουμε τα Γλυπτά πίσω στην Ελλάδα!»

Έχουν περάσει 204 χρόνια από τότε που ο λόρδος Ελγιν, πρεσβευτής της Βρετανίας στην Υψηλή Πύλη, πούλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων τα Γλυπτά που απέσπασε από τον Παρθενώνα. Η αμφισβητούμενης νομιμότητας ενέργειά του - κατά πολλούς, βανδαλισμός - στηλιτεύθηκε από την πρώτη στιγμή, με έναν βρετανό βουλευτή, τον Χιου Χάμερσλι, να ζητά ήδη από το 1816 την επιστροφή των «Ελγινείων» στην Ελλάδα. Εκτοτε, το αίτημα της επανένωσης υποστήριξαν προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας: από τον Μπιλ Κλίντον και τον Βλαντίμιρ Πούτιν έως τον Σον Κόνερι και τον Τζορτζ Κλούνι. Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσεται, διαχρονικά, και η πλειοψηφία των Βρετανών, όπως καταδεικνύουν όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις.

Υπερψηφίστηκε το ν/σ του υπουργείου Παιδείας για Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Τόκιο : Παρέλαση Άγιων Βασίλιδων με Harley Davidson κατά της παιδικής κακοποίησης

Μοτοσικλετιστές με μηχανές Harley Davidson, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, διέσχισαν τους δρόμους στο κέντρο του Τόκιο σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας παρέλασής τους κατά της παιδικής κακοποίησης, επισημαίνοντας πως περισσότερα παιδιά ήταν ευάλωτα το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η παρέλαση αυτή αποτελεί παγκόσμια παράδοση την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο Τόκιο, την εκδήλωση αναλαμβάνουν τα μέλη του «Harley Santa Club», που ιδρύθηκε το 2008.

Εκπαιδευτικός και οι μαθητές της συγκέντρωσαν σε ψηφιακό χάρτη παραδοσιακά κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα

Προσπάθησε να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες της τηλεκπαίδευσης στο μάθημά της. Τους ανέθεσε ως εργασία, να εντοπίσουν τα κάλαντα κάθε νομού της Ελλάδας και κατάφεραν να δημιουργήσουν, έναν διαδραστικό χάρτη, που με ένα «κλίκ», παρουσιάζει τα παραδοσιακά κάλαντα που τραγουδούν οι κάτοικοι σε κάθε γωνιά της χώρας, από την Κρήτη μέχρι και τη Θράκη. Η εκπαιδευτικός πληροφορικής Χριστίνα Κουτελιδά, μέσα σε λίγες ημέρες, έκπληκτη είδε το εγχείρημα μιας απλής εργασίας, που ξεκίνησε με μεράκι, να γιγαντώνεται και να αγκαλιάζεται από χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, δηλαδή αμέσως μετά τις γιορτές.

«Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα», δήλωσε, μιλώντας στο Mega.