Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αγενή και ασεβή συμπεριφορά του εφήβου σας

Η συμπεριφορά που δείχνει έλλειψη σεβασμού είναι ένα σημάδι, λέει η Sharon Saline, ψυχολόγος. Η προσπάθεια να ανακαλύψουμε τι την προκαλεί είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αγένειας και των ψεμάτων. 

Τι μπορείτε να κάνετε:

Η αγωνία χιλιάδων γονέων για έναν δάσκαλο παράλληλης στήριξης

«Τα τέσσερα χρόνια που είναι στη ζωή μας ο Κωνσταντίνος, ποτέ δεν ένιωσα να αντιμετωπίζεται σαν παιδί κατώτερου Θεού, ενώ στο σχολείο οι δασκάλες του τον αγκάλιασαν. Το λέω και συγκινούμαι. Οσον αφορά όμως τη βοήθεια από το κράτος, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις». Η Κωνσταντίνα Στεφανίδου, μητέρα δύο παιδιών και κάτοικος του χωριού Επτάμυλοι στις Σέρρες είναι μία από τους πολλούς γονείς, που φέτος έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης δασκάλων ειδικής αγωγής στα δημόσια σχολεία.

Για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων στο φάσμα του αυτισμού

Τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού χρειάζονται υποστήριξη που να ανταποκρίνεται στις προσωπικές τους ανάγκες, τονίζουν οι ευρωβουλευτές, ζητώντας άμεση ανάληψη δράσης για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι πολίτες. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την επιτροπή Αναφορών (PETI) και βασίζεται σε ανησυχίες των πολιτών που εκφράστηκαν σε πρόσφατη αναφορά, τονίζει ότι τα άτομα με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού θα πρέπει να απολαμβάνουν ισχυρότερη προστασία των δικαιωμάτων τους στην ΕΕ, μεταξύ άλλων και όταν ταξιδεύουν σε άλλα κράτη μέλη. Οι ευρωβουλευτές ζητούν ακόμα από τις χώρες της ΕΕ να διευκολύνουν και να επιταχύνουν την πρόσβαση στη διάγνωση.

Φάρμακα, ρούχα, σχολικά είδη, βιβλία και παιχνίδια από το 2ο δημοτικό σχολείο Συκεών στο 3ο δημοτικό σχολείο- νηπιαγωγείο Παλαμά

«Τσάντες αγάπης» για το 3ο δημοτικό σχολείο-νηπιαγωγείο Παλαμά Καρδίτσας που βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες που προκάλεσε το ολέθριο πέρασμα του κυκλώνα Daniel, έστειλε το 2ο δημοτικό σχολείο Συκεών Θεσσαλονίκης.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί κατάφεραν μέσα σε μία εβδομάδα να συγκεντρώσουν για την εκπαιδευτική κοινότητα στον Παλαμά, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, ρούχα και σχολικά είδη. 

Παιδίατροι Θεσσαλονίκης: Επικαιροποίηση των οδηγιών για τη διαχείριση των λοιμώξεων σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Σε επικαιροποίηση των οδηγιών για τη διαχείριση των λοιμώξεων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς προχώρησαν οι παιδίατροι της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων του Νομού Θεσσαλονίκης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου σημειώνονται τα εξής:

Συνέντευξη για μια Ανήλικη Influencer Ενόψει Εκπαιδευτικού KinderDocs

Η ιστορία της Leonie (aka Leoobalys) μπορεί να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Από έκπληξη, εάν ανήκεις στη μέση ηλικία, από θαυμασμό, αν είσαι κοντά στα χρόνια της. Ακόμη κι αν είσαι από εκείνους που γυρνάνε την πλάτη στον κόσμο των social media ή παλεύεις να βρεις στεριά στον ψηφιακό κόσμο που έχει πλημυρίσει το σύμπαν.

Life Skills: Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στην Αμυμώνη

Η Αμυμώνη συνεργάζεται για τρίτη φορά με το British Council και στο πλαίσιο του προγράμματος Life Skills, προσφέρει τη θέση European Programs Assistant για δίμηνη έμμισθη 8ωρη πρακτική άσκηση.

Η Ελλάδα γερνάει: Υπογονιμότητα και συνειδητή ατεκνία τείνουν να… εξαφανίσουν τους μαθητές της Α’ δημοτικού

Στην αναστολή λειτουργίας εκατοντάδων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της περιφέρειας προχώρησε το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2023-2024, εξαιτίας έλλειψης μαθητικού δυναμικού.

Τρεις λόγοι που τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυ

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γονείς, είναι ότι ο επαρκής ύπνος που ξεκινά από τις 9 το βράδυ αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντικός για την ανάπτυξη και την υγεία τους.

Παλιότερα η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών πήγαινε στο κρεβάτι τους για ύπνο πριν από τις 9 μ.μ.. Σήμερα, δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά αρνούνται ακόμη και να βάλουν τις πιτζάμες τους «τόσο νωρίς».

Μια ονειρική παιδική χαρά καλωσορίζει τα παιδιά στον αναμορφωμένο Εθνικό Κήπο

Σε έναν πρωτοποριακό και ασφαλή χώρο παιχνιδιού και διασκέδασης για τα παιδιά όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι και εφήβους, μεταμορφώθηκε η παιδική χαρά στην καρδιά του Εθνικού Κήπου, αποτελώντας πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης για όλους τους σύγχρονους παιχνιδότοπους.

Ταΐζοντας τα παιδιά σου με γρασίδι και έντομα: Συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης σε πολλές χώρες της Αφρικής

Στο Τσαντ, πρόσφυγες από τον πόλεμο στο Σουδάν ταΐζουν με… γρασίδι και έντομα παιδιά που λιμοκτονούν αφού οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών σταμάτησαν τη διανομή τροφίμων. Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι κλινικές που θεραπεύουν θύματα σεξουαλικής βίας δεν έχουν βασικές προμήθειες, όπως παυσίπονα. Στο Μάλι, 200.000 ακόμη εκτοπισμένα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο επειδή οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μείωσαν τη χρηματοδότηση.