Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Μαρία Μοντεσσόρι (31 Αυγούστου 1870 - 6 Μαΐου 1952)


1o βραβείο καλύτερου προγράμματος στο “A Ball For All”


Η ιστορία του μικρού Λέανδρου, που μπήκε στο γήπεδο της Τούμπας, σκόραρε και αποθεώθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ συγκίνησε το πανελλήνιο.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων - Πότε σταματούν τα μαθήματα

Στις 3 Ιουνίου θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τα Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά και εσπερινά, καθώς και πότε σταματούν τα μαθήματα στα λύκεια.

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Παύλου Μελά από την Τρίτη 10.5.2022

Η υποβολή αιτήσεων εγγραφής νηπίων και βρεφών για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά ξεκινάει την Τρίτη 10 Μαΐου και λήγει την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Μην παρακολουθείτε τα παιδιά, εμπιστευθείτε τα

Πληθαίνουν διαρκώς οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που επιτρέπουν στους γονείς να παρακολουθούν κάθε κίνηση των παιδιών τους.

Μία από τις πιο διαδεδομένες, η FindMyFriends της Αpple, από το 2015, εξοπλίζει όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Αναλόγως η Life360, από το 2008, παρέχει δυνατότητα εντοπισμού μέσω GPS και έναντι αμοιβής περισσότερες υπηρεσίες, όπως ειδοποίηση αν κάποιος στον «κύκλο σας» ενεπλάκη σε αυτοκινητικό ατύχημα, αν ξεπέρασε το όριο ταχύτητας ή αν απομακρύνθηκε από τα όρια που έχετε καθορίσει.

Η ζωή με ένα παιδί με Σύνδρομο Angelman

 

Η Έφη Πασχαλίδου είναι μία μητέρα που μεγαλώνει μια κόρη με Σύνδρομο των Αγγέλων. Η απόφαση της να κάνει δεύτερο παιδί, η ωριμότητα που αποκτά ένα παιδί που έχει αδερφάκι με αναπηρία και η στιγμή που αποφάσισε ότι η αναπηρία της κόρης της είναι ένα ταξίδι με τις δικές του ομορφιές.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αύξηση σε κρούσματα παιδικής κακοποίησης μέσα στην πανδημία

Τι ανέφερε ο διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Ιπποκρατείου Β. Νταφούλης - Νέα γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη

«Από εκεί που είχαμε περίπου δύο με τρία περιστατικά αναφερόμενης παιδικής κακοποίησης στο Ιπποκράτειο ετησίως, κατά τη διάρκεια της πανδημίας φθάσαμε να έχουμε τα αντίστοιχα περιστατικά εβδομαδιαίως», ανέφερε ο διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού τμήματος του νοσοκομείου, Βάιος Νταφούλης, στο πλαίσιο της ημερίδας για την παιδική κακοποίηση αλλά και τον ρόλο της μητέρας στην αποφυγή της που διοργάνωσε χθές ο δήμος Καλαμαριάς μαζί με την Κοινωνική Παιδιατρική Βορείου Ελλάδος, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Θεσσαλονίκη: 2ο τουρνουά αγάπης από τον Δήμο Καλαμαριάς

Τουρνουά βόλεϊ με φιλανθρωπικό σκοπό διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας Αθλητισμού, Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ακαδημία «Α.Ε.Σ. Κρόνος Καλαμαριάς».

Δώδεκα ομάδες/ακαδημίες βόλεϊ των κατηγοριών Μίνι και Παγκορασίδων Β’, θα αγωνιστούν την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, από τις 8π.μ. έως τις 2μ.μ, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Στόχος του 2ου Τουρνουά Αγάπης είναι η ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» με τρόφιμα και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με είδη ρουχισμού ή χρήματα που θα μπουν σε ειδικό κουμπαρά.