Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα παιδιά που μασουλάνε τα πάντα.

Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να επαναλαμβάνει την φράση «Μην το μασουλάς αυτό. Πάρε ένα μασητικό». Και αυτό γιατί ο J, ακόμα και τώρα, στην ηλικία των 8 ετών, μασουλάει τα πάντα. Πραγματικά τα πάντα.

Τα παλτό του, τα πουλόβερ και τα φερμουάρ του είναι αυτά που ταλαιπωρούνται περισσότερο. Και θα ήταν υπέροχο αν μπορούσε να έχει αυτά τα μπουφάν και τις μπλούζες και τα επόμενα χρόνια. Μια μαμά μπορεί να ονειρεύεται, σωστά;

Ανοίγει τo Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος

To Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 02/04/2022 για οικογένειες, ομάδες και ατομικούς επισκέπτες από τις 09:30 έως τις 16:30, με ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις βιωματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια άψογη ευκαιρία γνωριμίας για επισκέπτες κάθε ηλικίας, μέσω των ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μοναδικού Μουσείου Αφής, με στόχο την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση για την αναπηρία της τυφλότητας, καθώς και τη σπουδαιότητα θεμελίωσης κι εφαρμογής πρακτικών για μια ισότιμη, ασφαλή και δίχως διακρίσεις διαβίωση για τους μη βλέποντες και τα άτομα με αναπηρία γενικότερα.

"Βιβλικό πάρκο" με 30 δένδρα και φυτά κοντά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Τριάντα δένδρα και φυτά που αναφέρονται στη Βίβλο φυτεύτηκαν πλησίον της αυλής του 5ου Γυμνάσιου Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών 17ης Νοεμβρίου και Περικλέους. Η ελιά, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, η δάφνη, η αμυγδαλιά, φασκόμηλο κ.ά. «κοσμούν» το πάρκο της... Βίβλου. Σε κάθε ένα από τα είδη των δέντρων και φυτών αναγράφονται εκκλησιαστικά ρητά με αναφορά στην οικολογία.

Πρακτικά του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το εκπαιδευτικό παιχνίδι

Tα πρακτικά του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου: «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση» έχουν αναρτηθεί. Μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://wp.me/p4fkZN-3V4
Πηγή: Facebook

Στάσου πλάι μου: Η Συμμαχία των Φύλων στο σχολείο


Διαδικτυακό ραδιόφωνο φέρνει κοντά Ουκρανούς, Ρώσους και Λευκορώσους

Ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο επιχειρεί να φέρει κοντά τους Ουκρανούς, Ρώσους και Λευκορώσους που ζουν στην Ελλάδα, μέσα από εκπομπές αφιερωμένες στον πολιτισμό και τις παραδόσεις των τριών λαών.

Πρόκειται για το ραδιοφωνικό σταθμό «НАШЕ Radio» («Nashe Radio»), το όνομα του οποίου έχει κοινή έννοια και στις τρεις γλώσσες: σημαίνει «Το δικό μας ραδιόφωνο».

UNICEF: Η Ελλάδα η χειρότερη χώρα να είσαι παιδί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Παχυσαρκία, παιδική φτώχεια και ψυχική υγεία μεταξύ άλλων δεικτών κάνουν την Ελλάδα τη χειρότερη χώρα για παιδιά εντός της ΕΕ.

Ο Λουτσιάνο Καλεστίνι λατρεύει την Ελλάδα. Για τους Ελληνες μιλάει στον πρώτο πληθυντικό – «εμείς», λέει, παρ’ όλο που ζει εδώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης: O Α.Σ.Κ. Κρήτης «Μίνωας» είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος

O Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Κρήτης «Μίνωας» (Α.Σ.Κ. Κρήτης «Μίνωας») στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, στον τελικό-γιορτή, που διεξήχθη την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, στο Δημοτικό γήπεδο Καμινίων, του Πειραιά. Νίκησε την ομάδα του Α.Σ. Κωφών-Βαρηκόων Ν/Δ.Ε (Α.Σ.Κ.Β.Ν/ΔΕ), από την Πάτρα, σ’ ένα συγκλονιστικό τελικό, με 84-69.

Δύο χάλκινα μετάλλια για τον Μάριο Χατζηκυριάκο(ΑΣΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ) στο διεθνές τουρνουά της Ισπανίας

Την πρώτη του παρουσία σε διεθνείς αγώνες για το 2022 πραγματοποίησε ο Μάριος Χατζηκυριάκος(ΑΣΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ) καθώς συμμετείχε στο Costa Brava Spanish Para Open το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καταλονία.

Ο Έλληνας αθλητής έλαβε στο μονό και διπλό ανδρών καθώς και στο διπλό μικτό.

«Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία – Προσβασιμότητα για όλους» – Διαδικτυακή ημερίδα για την ευαισθητοποίηση φορέων & πολιτών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδιοργάνωσαν χθες (21-03-2022) το απόγευμα, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία– Προσβασιμότητα για όλους».