Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Επιλεκτική Αλαλία, ΔΕΠΥ και άλλες ΜΔ

Πώς να τα βοηθήσετε να μιλήσουν στην τάξη και σε άλλες κοινωνικές καταστάσεις

Πολλά παιδιά με ΔΕΠΥ ή άλλες ΜΔ μιλούν ασταμάτητα, χωρίς να παίρνουν ανάσα. Άλλα παιδιά όμως σπανίως μιλούν έξω από το σπίτι, στο σχολείο ή σε άλλα κοινωνικά πλαίσια. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται: «Γιατί δεν μιλάει στους ανθρώπους;». Όταν το παιδί δεν είναι σε θέση να εκφραστεί λεκτικά με επιτυχία σε συγκεκριμένες καταστάσεις, μια μαθησιακή δυσκολία που είναι γνωστή ως επιλεκτική αλαλία (selective mutism), μπορεί να αποτελεί πηγή ντροπής τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους τους γονείς τους. Η επιλεκτική αλαλία, επίσης, δυσκολεύει το παιδί να δείξει στο σχολείο τι ξέρει, καθώς και να κάνει και να διατηρήσει φιλίες με άλλα παιδιά.

Thimothy Archibald: Φωτογραφίζοντας τον αυτιστικό του γιο

Ο Thimothy Archibald στο εγχείρημά του "Echolilia" φωτογραφίζει τον αυτιστικό του γιο, Elijah, εξερευνώντας ταυτόχρονα τη σχέση του μαζί του. Η καταγραφή αυτή ξεκινησε απο τότε που ο Elijah ήταν μόλις πέντε ετών και προσπαθεί να αποτυπώσει τις τυπικές, αλλά ακατανόητες από τον ίδιο, συνήθειες του γιου του. 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Τυφλών 2013

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και τον Αθλητικό Σύλλογο ΣΑΚΟΥΡΑ Κατερίνης θα πραγματοποιήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Ανδρών - Γυναικών με Τύφλωση & Προβλήματα Όρασης για την αγωνιστική περίοδο 2013, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στην Κατερίνη στο πλαίσιο διεξαγωγής του Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο ΣΑΚΟΥΡΑ Κατερίνης.

Ερχεται το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή

Αντικατάσταση των πιστοποιητικών υγείας που είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στα σχολεία τους οι μαθητές νηπιαγωγείου και της πρώτης τάξης του δημοτικού (καρδιολόγου, οφθαλμίατρου και οδοντίατρου), από ένα μόνο ατομικό δελτίο μαθητή, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Συνέδριο: ''Σύγχρονα θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχοπαιδαγωγικής & Παιδιατρικής''