Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Οι υπερήρωες μένουν σπίτι (στη βρετανική #νοηματική γλώσσα)

The Stay Home Superheroes - written by Sophie Marsh in British Sign Language (#BSL)

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: Εκπαίδευση και ψυχαγωγία από το σπίτι

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, που συνεχίζει να στηρίζει τη μάθηση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα, για όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Ασύγχρονη εκπαίδευση και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας;

Προτάσεις για την πιο εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, μέσω παροχής υποστήριξης στους εργαζόμενους μαθητές, προκειμένου να απαλλαγούν από το άγχος των απουσιών, έκανε ο Δ/ντης του ΣΔΕ Κομοτηνής, Ηλίας Βλάχος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Οδηγίες προς καθηγητές για φοιτητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία κατά την περίοδο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού λόγω του κορονοϊού παρέχει οδηγίες το ΕΚΠΑ

Για όλες τις κατηγορίες (συμπεριλαμβανομένων των Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών και της Διαταραχής Διάσπασης Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα – ΔΕΠ-Υ)

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Προβολές ταινιών για παιδιά, εντελώς δωρεάν

«Cinema…Διάβασες;»: Μια πρωτοβουλία από το Φεστιβάλ Δράμας

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας προσφέρει στα παιδιά που ζουν πρωτόγνωρες συνθήκες εγκλεισμού, τη δυνατότητα να δουν online μια σειρά ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησαν μαθητές όλων των ηλικιών στο πλαίσιο του ετήσιου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους.

Δ. Νεάπολης - Συκεών: Διασικτυακές δράσεις και προγράμματα για παιδιά

Στόχος του δήμου μεταξύ άλλων είναι η δημιουργία συνθηκών δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στα σπίτια τους, η διατήρηση επαφής με δασκάλους κ.α.

Παιχνίδι, εικαστικές δημιουργίες, παραμύθια, μουσική, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπροτάσεις, άθληση και επικοινωνία προσφέρει το πλούσιο μενού που ετοίμασε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) για τα παδιά, τα οποία κλήθηκαν να αποχωριστούν τους φυσικούς εκπαιδευτικούς τους χώρους και να παραμείνουν στις κατοικίες τους εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν για την πρόληψη και την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Κορωνοϊός-Ενδοοικογενειακή βία: Αυξήθηκαν τα θύματα στην Ελλάδα -Κίνδυνος για τα παιδιά

Ο κορωνοϊός πέρα από τις επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή μας, έγινε και η αιτία να φανερωθούν πολλές παθογένειες της κοινωνικής μας ζωής, με σοβαρότερη, ίσως, την ενδοοικογενειακή βία με θύματα πολλές φορές και τα παιδιά, την οποία ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό ο αναγκαστικός εγκλεισμός στα σπίτια.

Δωρεάν online μαθήματα σε 1.500 συμμετέχοντες από το Tech Talent School

Άμεσα ανταπορκίθηκε το Tech Talent School στην ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης που έχει προκύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δίνοντας την δυνατότητα για αποστάσεως παρακολούθησης των μαθημάτων του σε περισσότερους από 1.500 συμμετέχοντες.

Πόσο σημαντικοί είναι οι εμβολιασμοί για τα παιδιά;

Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, καθώς ο εμβολιασμός προστατεύει την υγεία μικρών και μεγάλων. Ποιες είναι οι ασθένειες που προλαμβάνονται με τη χορήγηση των εμβολίων και γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι εμβολιασμοί;

Το «Σουσάμι Ανοιξε» επαινεί τους γονείς στην καραντίνα: «Κάνετε υπέροχη δουλειά»

«Σε όλους τους γονείς εκεί έξω. Κάνετε πολύ καλή δουλειά»

Από το 1969 οι μαριονέτες της εκπομπής «Sesame Street» - την οποία το ελληνικό κοινό είδε υπό τον τίτλο «Σουσάμι Ανοιξε» - έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών, προετοιμάζοντάς τα για το σχολείο και βοηθώντας τα να μιλούν στους ενήλικες για το πώς αισθάνονται. 

Γονείς και μαθητές ράβουν 300 μάσκες για τα νοσοκομεία

Συγκινητική είναι η κίνηση του ΔΣ των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 28ου & 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, που συμμετέχουν στην προσπάθεια να ραφτούν μάσκες για τα νοσοκομεία του Ηρακλείου.