Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο γύρος του κόσμου με ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο Cory Lee Woodard έχει μυϊκή δυστροφία και κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο από τα 4 του χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να κολυμπήσει στην Blue Lagoon της Ισλανδίας ή να απολαύσει τις παραλίες του Malibu. 

Τώρα, στην ηλικία των 25, το ταξιδιωτικό blog του Curb Free with Cory Lee, του έχει δώσει τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχοντας 12.000 άτομα που τον ακολουθούν στο Twitter, 4.500 στο facebook και περισσότερα από 8.500 στο Instagram. Τα ταξίδια του χρηματοδοτούνται από τις διαφημίσεις του στο blog, από χορηγείες και από τις πωλήσεις του eBook του «Αεροπορικά Ταξίδια για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου». Αυτό το μήνα, θα ταξιδέψει στην Φινλανδία. Θεωρεί την Samantha Brown ως «νούμερο ένα είδωλό του» όσο αφορά την ταξιδιωτική δημοσιογραφία. Και ενώ ο Woodard είναι γλυκός και χαμογελαστός, η αισιοδοξία του μετριάζεται από την πραγματικότητα. «Η μυϊκή δυστροφία είναι μια κατάσταση που επιδεινώνεται καθώς μεγαλώνεις. Έτσι, προσπαθώ να κάνω όσα περισσότερα ταξίδια μπορώ τώρα που είμαι νέος» αναφέρει ο Woodard χωρίς ίχνος δράματος ή αυτολύπησης. 

Διαγωνισμός Educational Business Awards 2016 για Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς

Ένας νέος διαγωνισμός, με τίτλο Educational Business Awards, έρχεται να επιβραβεύσει τους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς που συστηματικά επενδύουν και καινοτομούν σε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων, σε μια σειρά από επιμέρους κατηγορίες βραβείων, είναι η 26η Φεβρουαρίου 2016.

"Απροστάτευτα" παιδιά και "ανήμποροι" γονείς απέναντι στο διαδίκτυο

«Απροστάτευτα» στους διαδικτυακούς κινδύνους είναι τα παιδιά! Αν και οι μισοί και πλέον Ευρωπαίοι γονείς (52%) πιστεύουν ότι οι απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο αυξάνονται διαρκώς (από το cyberbullying μέχρι το ακατάλληλο περιεχόμενο), μόλις ένας στους τρεις (36%) μιλάει στα παιδιά γι’ αυτές και τα συμβουλεύει. 

Γαλλία: Ζητούν να επιτραπεί το κάπνισμα στις αυλές των σχολείων

Με τη Γαλλία ακόμα υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα συνδικάτα ζητούν να επιτραπεί στους μαθητές να καπνίζουν εντός των γυμνασίων και των λυκείων. Μερικά σχολεία μάλιστα έχουν δώσει ήδη το πράσινο φως.

Η κατάθλιψη των γονέων επηρεάζει τη σχολική επίδοση των παιδιών

Η επίδοση των παιδιών στο σχολείο είναι χειρότερη όταν οι γονείς τους πάσχουν από κατάθλιψη, αναφέρει έρευνα από τη Σουηδία.
Η έρευνα ανακάλυψε αρνητική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης των γονέων και της σχολικής επίδοσης του παιδιού, δήλωσε ο ερευνητής Brian Lee, του Drexel University School of Public Health στη Φιλαδέλφεια.

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στα σχολεία

Συνολικά 255 Ελληνες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβαν την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στο πλαίσιο της δράσης eTwinning, γεγονός που φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ σαράντα χωρών της Ευρώπης με σχολεία στο eTwinning. Μια πρωτιά εντυπωσιακή, με δεδομένο το πληθυσμιακό μέγεθος της χώρας μας, η οποία στέλνει πολλαπλά μηνύματα: όχι μόνο επειδή αποδεικνύει την ποιότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών και την εξοικείωση των μαθητών στη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, αλλά και επειδή το χρυσό μετάλλιο αποδίδεται στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να συγκεντρώσουν ακαδημαϊκά προσόντα, υπό το πρίσμα-φόβο της πιθανής, ευρύτερης, αξιολόγησής τους από το υπουργείο Παιδείας.

Πώς το διαζύγιο των γονιών σχετίζεται με την αύξηση βάρους ενός παιδιού

Η συσχέτιση της αύξησης τους βάρους ενός παιδιού των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας στη Νορβηγία και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχείa που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, προκύπτει ότι σε σύνολο 3.000 παιδιών ηλικίας 8 ετών κατά μέσο όρο που εξετάστηκαν σε 137 σχολεία στη Νορβηγία, τα παιδιά διαζευγμένων γονέων πιθανόν να έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρβαρου ή και παχυσαρκίας σε ποσοστό 54% έναντι των παιδιών των οποίων οι γονείς ήταν παντρεμένοι.

Σήμα κινδύνου από την UNHCR για τα παιδιά στη «Ζούγκλα του Καλαί»

Τις «ανησυχητικές και πολύ ανθυγιεινές» συνθήκες στις οποίες διαβιούν τα παιδιά μεταναστών στους καταυλισμούς της περιοχής του Καλαί στη βόρεια Γαλλία καταγγέλλει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Η UNHCR είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τις ανησυχητικές και πολύ ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, ιδίως των ασυνόδευτων, και επιθυμεί τη δημιουργία επιπλέον κέντρων υποδοχής [...] ή άλλων δομών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες προστασίας των παιδιών» δήλωσε εκπρόσωπος της UNHCR Γουίλιαμ Σπίντλερ.

Σχολεία για τα ξεχασμένα παιδιά

Χιλιάδες προσφυγόπουλα σχολικής ηλικίας έχουν περάσει τα σύνορα της Ευρώπης τους τελευταίους μήνες. Κάποια από αυτά έχουν την τύχη να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή άλλους κοντινούς συγγενείς. Κάποια άλλα είναι, δυστυχώς, μόνα τους.

Σε δύο μικρά χωριά της Φλώρινας, οι μαθητές βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό νανοτεχνολογίας

Το νανόκοσμο, το μαγικό κόσμο του απειροελάχιστου, εξερευνούν και «κατακτούν» μαθητές δημοτικών σχολείων στη Φλώρινα με συνοδοιπόρους τους ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας, τους δασκάλους τους αλλά και σχολικούς συμβούλους της περιοχής.