Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ενας μικρός σούπερ ήρωας -Παιδί με σύνδρομο Ντάουν «πετάει» χάρη στην έμπνευση του πατέρα του

Οταν έμαθε ότι το πέμπτο του παιδί γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, φοβήθηκε. Ομως δεν άργησε να καταλάβει, ότι τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτό.

Αλλωστε, ο μικρός Γουίλ μπορεί να πετάει! Αυτή την έμπνευση είχε ο πατέρας του, που δημιούργησε μία συγκινητική σειρά φωτογραφιών με έναν μικρό «σούπερ ήρωα». Ο Αλαν Λόρενς, ήθελε να δείξει ότι τα άτομα που πάσχουν από σύνδρομο Ντάουν μπορούν να πετύχουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους.

Mαθητές από την Κρήτη θα συνομιλήσουν ζωντανά με αστροναύτη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Εκατοντάδες μαθητές από την Ελλάδα, το Βέλγιο και τη Σουηδία θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν την Πέμπτη το απόγευμα για την υγιεινή διατροφή με μία αστροναύτη. Πρόκειται για την Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, με την οποία θα συνομιλήσουν ζωντανά από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου αυτή βρίσκεται.

Πανελλαδικές 2015: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για περισσότερους από 100.000 υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσςως, τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαΐου και οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου.