Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά με Διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας (Sensory Processing Issues) να απολαύσουν το μπάνιο στην κατασκήνωση

Ώρα κολύμβησης στην κατασκήνωση. Για πολλά παιδιά αυτή είναι η πιο απολαυστική ώρα της ημέρας. Αν όμως το παιδί σας έχει Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας, αυτή η καθημερινή δραστηριότητα μπορεί να του δημιουργεί πολλές δυσκολίες και να είναι μια πρόκληση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το βοηθήσετε. 

Το καλύτερο σημείο για να αρχίσετε είναι η κατασκήνωση – και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα. Είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό της κατασκήνωσης να γνωρίζει τις δυσκολίες του παιδιού σας. Μαζί μπορείτε να βρείτε στρατηγικές ώστε να αποφευχθούν προβλήματα. 

Σχολεία: Ανοίγουν & επίσημα 7 Σεπτεμβρίου -Τι άλλο προβλέπει η απόφαση (ΦΕΚ)

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για το άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι οι εξετάσεις για τους μετεξεταστέους θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 10/9, ενώ το πρώτο τρίμηνο για την πρωτοβάθμια και το τετράμηνο για την δευτεροβάθμια, ολοκληρώνονται 10 Δεκεμβρίου και 20 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Δομές για παιδιά χωρίς πλαίσιο και έλεγχο

Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αλήθεια: Η Ελλάδα δεν διαθέτει πλαίσιο λειτουργίας των δομών παιδικής προστασίας, αυτών που έχουμε μάθει να ονομάζουμε «ιδρύματα», εκεί όπου τοποθετούνται τα παιδιά που χρειάζεται να αφαιρεθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Δεν έχουν καθοριστεί οι ποιοτικές προδιαγραφές για την παροχή φροντίδας, όπως ο ελάχιστος αριθμός προσωπικού, το επίπεδο επιστημονικής κατάρτισής του, η κτιριακή επάρκεια, η παιδαγωγική λειτουργία. Από τις ελάχιστες υποχρεώσεις μιας τέτοιας δομής είναι να διαθέτει… πυρασφάλεια.

Κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης στο παιδί

Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια ή μετά την κύηση, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν μελλοντικά την ψυχική νόσο συγκριτικά με τα άλλα παιδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 15.00 παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) σε Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.).

Κλείνει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά ιδιωτικά σχολεία

Καλοκαιρινή… βόμβα έσκασε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr βάζει λουκέτο -έχοντας γονατίσει από οικονομικά προβλήματα- ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παλιά ιδιωτικά σχολεία της χώρας, και συγκεκριμένα τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

Με έδρα τα Σπάτα, το 85 ετών σχολείων φαίνεται ότι δεν θα χτυπήσει κουδούνι για τη φετινή χρονιά.

Δωρεά 3.150 tablets σε δημόσια σχολεία μέσω προγράμματος του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Public – MediaMarkt με δωρεά 1000 συσκευών tablets, η ΕΥΔΑΠ, η Eurobank, η MYTILINEOS, η Boston Consulting Group, μεμονωμένοι δωρητές, μέσω του προγράμματος «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη, προσφέρουν συνολικά 3.150 tablets σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, προς διάθεση, μέσω των σχολικών μονάδων, στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη. 

Παιδικά Χωριά SOS: Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μια οικογένεια


Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου ενιαίου πλαισίου που θα αναβαθμίσει τις δομές παιδικής προστασίας και θα ορίσει τη λειτουργία τους, επισημαίνουν πρόσωπα με πολυετή εμπειρία από το χώρο των δικαιωμάτων των παιδιών. Οι υπεύθυνοι από τα Παιδικά Χωριά SOS εστιάζουν μάλιστα στην ανάγκη οι νέοι θεσμοί να στηριχτούν από επαγγελματίες με γνώση και πείρα.

Πώς θα κινηθούν φέτος οι βάσεις - Έκθεση και Χημεία οι ρυθμιστές

Την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα δοθούν τα επίσημα βαθμολογικά στοιχεία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας. Ηδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» έχει δοθεί εντολή σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας να έχουν ολοκληρώσει ως το τέλος της εβδομάδας τις βαθμολογήσεις του πρώτου κύκλου των μαθημάτων που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές, ώστε τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας να ολοκληρωθούν και τα επόμενα στάδια της διαδικασίας.

«Στην καραντίνα πυροδοτήθηκαν διαζύγια»

Η καραντίνα άφησε το στίγμα της στους γάμους που εγκλωβίστηκαν σε αυτή με προϋπάρχοντα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, οι κλήσεις στη γραμμή 115-25 της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» που αφορούσαν θέματα διαζυγίου, παρουσίασαν αύξηση 100% συγκριτικά με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών, καταλαμβάνοντας ποσοστό περίπου 25% επί των συνολικών κλήσεων συμβουλευτικής.

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα και με παιδιά

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που φοβούνται ότι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών τα παιδιά τους θα χάσουν την επαφή με το σχολείο, θα ξεχάσουν αυτά που έμαθαν και θα έχουν δύσκολη προσαρμογή όταν επιστρέψουν στο σχολικό περιβάλλον.

Κάποιοι γονείς μάλιστα δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να «διαβάζουν» το παιδί τους και το καλοκαίρι, συχνά μάλιστα εξαντλώντας όλη την ύλη της επόμενης χρονιάς, προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο όταν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται την φύση

Είναι ιδιαίτερο σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται, να φροντίζουν και να αγαπούν το φυσικό περιβάλλον, καθώς αποτελεί το πρωταρχικό σπίτι που επιτρέπει κάθε μορφή ζωής. Θα ήταν επίσης καλό να τους διδάξουμε ότι κάθε ζωή, όπως και τα έντομα, έχουν ζωή και πως επιτελούν μια συγκεκριμένη λειτουργία στην φύση. Μπορείτε να τα βοηθήσετε να ξεκινήσουν να αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα της φύσης, εξηγώντας όλα τα θετικά χαρακτηριστικά ή τις λειτουργίες των ζώων ή και των φυτών που υπάρχουν, δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι υπάρχει μια σειρά γεγονότων που διατηρεί την φύση ακμαία. Μερικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα δυναμικό ξεκίνημα περιλαμβάνουν:

Έκπτωση στα εισιτήρια πλοίων, τρένων και λεωφορείων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Την παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια πλοίων, τρένων και λεωφορείων για τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές σχολικού έτους 2019-20, από σήμερα και μέχρι και τις 7 Ιουλίου 2020, για τη μετακίνηση τους από τον τόπο διορισμού τους προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μεταφορών και Υποδομών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αδεια ειδικού σκοπού: Σε ποιες περιπτώσεις παρατείνεται

Διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις παράτασης της άδειας ειδικού σκοπού καθώς και τις περιπτώσεις που λήγει παρέχει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η άδεια ειδικού σκοπού συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Το καλοκαιρινό μπαζάρ της Μέριμνας για πολύ καλό σκοπό

Το καλοκαιρινό μπαζάρ της φέτος η Μέριμνα - Εταιρεία για την Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο - το διοργανώνει στο Πολεμικό Μουσείο. Στο ιστορικό κτήριο της οδού Ριζάρη, λοιπόν, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου, οι Φίλοι της Μέριμνας θα περιμένουν όσους σπεύσουν για να προμηθευτούν ρούχα από το στοκ των μελών σε απίθανες τιμές.

Οπως αναφέρουν οι Φίλοι της Μέριμνας, με προτεραιότητα στη δημόσια ασφάλεια κι υγεία αλλά κι ευθύνη απέναντι στο κοινό, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Στο πλαίσιο αυτό θα εισέρχονται στο χώρο 30 άτομα.