Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: ξενάγηση στη νοηματική

Δράση: Moms demand action (USA)

"Το ένα παιδί κρατάει στα χέρια του κάτι που έχει απαγορευτεί στην Αμερική για το δικό του καλό. Μαντέψτε ποιο είναι."

Κατασκευή: παιδικό μπουρνούζι

Δείτε στο Monkey See, Monkey Do! πώς να φτιάξετε ένα παιδικό μπουρνούζι. Η αρχική ανάρτηση είναι στα αγγλικά, αλλά έχει αρκετές φωτογραφίες που θα σας κατατοπίσουν. Κάντε μία βόλτα και από τις άλλες δημιουργίες! Η φωτογραφία προέρχεται από την ίδια πηγή. Καλή επιτυχία!!! 

Οι ημερομηνίες των φετινών εξετάσεων σε όλα τα σχολεία

Στις 15 Μαΐου λήγουν φέτος τα μαθήματα στα σχολεία, ενώ στις 21 Μαΐου θα αρχίσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για όλες τις τάξεις του γυμνασίου, και θα διαρκέσουν ως τις 14 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών του γυμνασίου θα ολοκληρωθούν ως τις 20 Ιουνίου.

Προβολή: Ψυχολογική Υποστήριξη στην Ε.Ν.Γ.


Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή "Άκου να δεις" της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 κάνει ολιγόλεπτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στην καινοτόμο πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης για παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Φορείς: Μέριμνα

Η Μέριμνα είναι μία εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο.Σκοποί της είναι:
  • Η παροχή υπηρεσιών στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου ή που το ίδιο απειλείται από σοβαρή αρρώστια.
  • Η εξειδικευμένη κατάρτιση επαγγελματιών υγείας και παιδείας στη στήριξη παιδιών που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου.

“Ανακαλύπτω την ορχήστρα” εκπαιδευτικό παιχνίδι

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά Δημοτικού (6 έως 12 ετών) που βασίζεται στην πλούσια Ελληνική μουσική παράδοση. Παίζοντας το “Ανακαλύπτω την Ορχήστρα” το παιδί γνωρίζει τα μουσικά όργανα, τη θέση τους στην ορχήστρα, τα ηχοχρώματα τους ακούγοντας παραδοσιακά παιδικά τραγούδια (Ένας Γάιδαρος, Κυρά Μαρία, Φεγγαράκι μου λαμπρό, η γιαγιά μας η καλή, Ένα μικρό καράβι, Τσαφ-τσουφ).
Πηγή: Anna's Pappa blog

Φεστιβάλ Παιδείας στο Δήμο Παύλου Μελά

Συνολικά 90 δράσεις που περιλαμβάνουν θεατρικά, χορευτικά, εικαστικά δρώμενα και άλλες δημιουργίες, θα συνθέσουν το πολύχρωμο πάζλ του Φεστιβάλ Παιδείας, στο οποίο συμμετέχουν 50 σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά. Το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, ξεκινά σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου 2013.

«Οι Ρώσοι συγγραφείς μέσα από τα ζωγραφικά έργα δίγλωσσων παιδιών»

To Ρωσικό Σχολείο MiR, για πρώτη φορά διοργανώνει και παρουσιάζει, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την παιδική έκθεση «Οι Ρώσοι συγγραφείς μέσα από τα ζωγραφικά έργα δίγλωσσων παιδιών».

Ο μήνας γέννησης συνδέεται με την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος

Η ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος στα νεογέννητα και τα επίπεδα βιταμίνης D φαίνεται πως ποικίλουν ανάλογα με το μήνα γέννησης, όπως έδειξε νέα έρευνα.

Το ρομπότ που θα θεραπεύσει την αναπηρία

«Δεν επιτρέπεται στο ρομπότ να βλάπτει τον άνθρωπο ή με την αδράνειά του να τον αφήσει να πάθει κακό.
Το ρομπότ πρέπει να υπακούει στις διαταγές που λαμβάνει από τον άνθρωπο, εκτός κι αν οι διαταγές αυτές έρχονται σε αντίθεση με τον πρώτο νόμο.
Το ρομπότ πρέπει να προστατεύει την ύπαρξή του, εφόσον η φροντίδα αυτή δεν συγκρούεται με τον πρώτο και δεύτερο νόμο»

1950. Οι τρεις νόμοι συμπεριφοράς των ρομπότ από το βιβλίο του Ισαάκ Ασίμοφ «Εγώ, το Ρομπότ»