Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ο Θανασάκης και η Μαρινούλα (της οικογένειας Addams)

Όταν μιλάς για πιτσιρικάκια 5-6 ετών, σου έρχεται η εικόνα αθώων λιλιπούτειων σίφουνων αγάπης, χαράς και ενέργειας που ομορφαίνουν με τα καμώματά τους τη ζωή σου. Αθώες υπαρξούλες αγγελικά πλασμένες που το μυαλό τους δεν ξέρει το κακό, τον πόνο, την καταστροφή...

Eye am Thessaloniki: Διήμερο Δράσεων 6 & 7 Μαΐου

Το Eye am Thessaloniki σας καλεί να δείτε την πόλη με άλλα μάτια! Μπαίνουμε για λίγο στη θέση του άλλου και ανακαλύπτουμε πόσες διαφορετικές πόλεις συνυπάρχουν στην ίδια πόλη. 
Μία από αυτές είναι και η δική σας! 
Σας περιμένουμε στις δράσεις μας με ελεύθερη είσοδο!
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.eyeamthessaloniki.gr

Οι υγιείς γιαγιάδες και παππούδες κάνουν υγιή εγγόνια

Διεθνής πολυκεντρική μελέτη διεξήχθη από το 2005 έως το 2015, με στόχο την εξερεύνηση της σχέσης των δεικτών υγείας και του τρόπου ζωής των ηλικιωμένων ατόμων που κατοικούν στη Μεσόγειο με το ιστορικό υγείας των γονέων τους.

Μια γενιά που μαθαίνει το σεξ μέσω διαδικτυακού πορνό: Ο κίνδυνος και η αντιμετώπιση

Το σεξ στην εποχή του διαδικτύου είναι πιο τρομακτικό από ποτέ για τους γονείς. Αν δεν ανησυχούν για το τι κάνουν τα παιδιά τους στο Snapchat, ανησυχούν για το τι σκαρώνουν στο Tinder. Αλλά αυτοί οι φόβοι ωχριούν σε σύγκριση με έναν πολύ μεγαλύτερο: ότι το παιδί τους μπορεί να πέσει - είτε εσκεμμένα, είτε κατά λάθος - πάνω σε online πορνογραφία.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου- Δράσεις Μάιος 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 
Εγγραφές από Πέμπτη 27/4/2017 

• ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΙΟΥ 2017, 6.00 – 8.00 το απόγευμα 
«Ο άνθρωπος με την κόκκινη μύτη» της Ursel Scheffler
Αφήγηση του παραμυθιού και ελεύθερη συζήτηση για τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό. Μέσα από παιχνίδια - ρόλων τα παιδιά εμβαθύνουν στο θέμα, γράφουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ήρωα, αλλά και τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται από τον περίγυρό του και ζωγραφίζουν τον ήρωα του παραμυθιού. 
Με τις φοιτήτριες θεατρολογίας Έλενα Αμανατίδου και Όλγα Γιαννακοπούλου.
Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή

Φάρος Τυφλών Ελλάδος: «Τι τρανός χορός θα γένει!»

Σάββατο 13 Μαΐου 2017
Η Χορευτική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της, με τίτλο «Τι τρανός χορός θα γένει», στον προαύλιο χώρο του φορέα, στον «Κήπο Πολιτισμού».

Το Facebook κατηγορείται ότι στοχεύει «ανασφαλή» παιδιά και νέους

Σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από δύο κορυφαία στελέχη του Facebook στην Αυστραλία, χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τη συλλογή δεδομένων (μέσω μηνυμάτων, εικόνων και αντιδράσεων) σχετικά με τη συναισθηματική κατάσταση των 6,4 εκατομμυρίων «μαθητών», «φοιτητών» και «νέων Αυστραλών Και Νέο Ζηλανδών», υποδεικνύοντας τις στιγμές που οι νέοι αυτοί χρειάζονται να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Με άλλα λόγια, τα δεδομένα λένε πότε οι νέοι αισθάνονται «άχρηστοι» ή «ανασφαλείς» και είναι επομένως πιο δεκτικοί στο να λάβουν διαφημίσεις.

Pilates για παιδιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Εάν κάποιο παιδί αθλείται από μικρή ηλικία γίνεται πιο υπεύθυνο και πιο κοινωνικό κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του κι όχι μόνο. Ένα είδος άσκησης που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας είναι το pilates. Ο ίδιος ο Joseph Pilates είχε πει πως το pilates πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία από το δημοτικό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αθλήματα.

O Τραμπ «γκρεμίζει» όσα έχτισε η Μισέλ για υγιεινά γεύματα στα σχολεία

www.letsmove.gov
Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Πρώτης Κυρίας της Αμερικής, η Μισέλ Ομπάμα δεν έμεινε άπραγη, στη σκιά του συζύγου της. Πάλεψε και κατάφερε πολλά πάνω σε διάφορα κοινωνικά θέματα αλλά και σε ότι αφορά την υγεία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Μια από τις πιο εμβληματικές παρακαταθήκες που άφησε πίσω της ήταν το Let's Move, και η καμπάνια της κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Ομως, ο Τραμπ βάζει τσεκούρι στην πολιτική της Μισέλ, βάσει μιας νέας οδηγίας για τα σχολικά γεύματα.