Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ανυπόμονο παιδί; Δείτε γιατί μερικά παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους.

Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να περιμένουν να έρθει η σειρά τους όταν υπάρχει κάτι που πραγματικά θέλουν πολύ να δουν ή να πουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τον αυτό- έλεγχο. Ωστόσο, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, συνήθως είναι σε θέση να περιμένουν και να συγκρατούν τον εαυτό τους.

Δείτε γιατί μερικά παιδιά δυσκολεύονται πολύ να είναι υπομονετικά και να περιμένουν τη σειρά τους.

Πανεπιστήμια: Υποτροφίες ύψους έως 12.000 ευρώ, για μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές

Να υποστηρίξει οικονομικά για το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας ή αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού και ερευνητές αποφάσισε το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού «Νίκος και Λύντια Τρίχα». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε έως 15-4-2022.Τα δικαιολογητικά και η αίτηση θα κατατεθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του www.ipep-gr.org. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος θα καλέσει για συνέντευξη μέσω Skype ή Zoom μόνον όσους από τους υποψήφιους επιλέξει σε πρώτο στάδιο. Οι υποψήφιοι, που θα επιλεγούν σε πρώτο στάδιο, πρέπει να αποστείλουν ή να προσκομίσουν στα γραφεία του Ιδρύματος τα απαραίτητα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά και σε φυσική μορφή. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση προβλέπει:

Διευκρινίσεις για την εγγραφή μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-23

Εγκύκλιο με διευκρινίσεις για την εγγραφή μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-23, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη δικάζεται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με θύμα συμμαθήτριά της με αυτισμό

Μία συγκλονιστική υπόθεση bullying με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι στο φάσμα του αυτισμού, που βίωσε ψυχική κακοποίηση και διασυρμό από συνομήλικούς της, αναβίωσε σήμερα σε δικαστήριο ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, το κορίτσι, το οποίο είναι στο φάσμα του αυτισμού, πριν από δύο χρόνια και ενώ ήταν 12 ετών, στοχοποιήθηκε από μία συμμαθήτριά της η οποία κατηγορείται πως δημιούργησε τρία ψεύτικα προφίλ στο όνομά της στο διαδίκτυο και μέσα από αυτά τα προφίλ διακινούσε πορνογραφικό υλικό και εμφάνιζε την ανήλικη να έχει ερωτικές συνομιλίες με διάφορους χρήστες του διαδικτύου.

6ος Μαθητικός Διαγωνισμός 1821-2021

Από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία στην καλλιέργεια της γνώσης.
Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο νεοσύστατο κράτος.

Το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με τo Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ , διοργανώνει τον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσιο-λύκειο) του νομού Αττικής (συμπεριλαμβανομένων και των νησιών του Αργοσαρωνικού).

Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». 
Λήξη υποβολών : 08 Απριλίου2022

Η καμπάνια του Alpha για την παγκόσμια ημέρα ακοής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής (03.03), ο Alpha προβάλλει στον αέρα του ειδικά spots αφιερωμένα στην ημέρα, υπογραμμίζοντας ότι η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αποτελεί βασικό γνώμονα και ζητούμενο της σύγχρονης τηλεόρασης. H καμπάνια θα τρέξει από σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου, και για τις επόμενες ημέρες και μέσα από τα social media του Alpha, Facebook, Instagram και Twitter.

Οι ηθοποιοί των σειρών μυθοπλασίας του Alpha, μέσω της Νοηματικής, «ερμηνεύουν» πολύ μικρά κείμενα και ευχαριστούν τους τηλεθεατές:

Ντοκιμαντέρ «Τα όριά μας»

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το ντοκιμαντέρ «Τα όριά μας» θα προβληθεί στην ΕΡΤ2 για όλους τους λάτρεις του τριάθλου και της άθλησης γενικότερα.

Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Γιατζουζάκη προβλήθηκε σε κινηματογράφους στην Αθήνα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μία διασκεδαστική αθλητική ιστορία που πολλοί αθλητές αθλούμενοι, γονείς και παιδιά «βλέπουν» τον εαυτό τους.

«Έχε το νου σου στο παιδί»

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στα πλαίσια της δράσης «Έχε το νου σου στο παιδί» πρόκειται να επισκεφθεί σταδιακά το σύνολο των Σχολείων της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, προκειμένου να ενημερώσει τους Εκπαιδευτικούς σε θέματα κακοποίησης ανηλίκων. Οι παρουσιάσεις – ενημερώσεις είναι προγραμματισμένες ημέρα Σάββατο και ώρα 11η πρωινή, αρχής γενομένης από την 12η Μαρτίου 2022. Υπεύθυνη των παρουσιάσεων θα είναι η κ. Αντωνία Σκόκου – Κοινωνική Ανθρωπολόγος.

Συνέντευξη προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθειών, Ευ. Χατζηχαραλάμπους

Για τις σπάνιες παθήσεις, που είναι περισσότερες από 8.000 και καταγράφονται καθημερινά νέες, την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πασχόντων, για την φαρμακευτική αγωγή η οποία είναι πανάκριβη και διατίθεται δωρεάν από τα ταμεία, αλλά και για την συσπείρωση των ασθενών μέσα από τους συλλόγους, μίλησε στον 102fm και τη Λέλα Κεσίδου, ο κοινωνιολόγος, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης αμφιβληστροειδοπαθειών και ελληνικής ομοσπονδίας συλλόγων σπάνιων νοσημάτων-παθήσεων, Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους.



M. Δασκαλάκη στο Data Project για τα προγράμματα του ΚΥΑΔΑ από τα οποία επωφελούνται παιδιά


Προστέθηκε η υποστήριξη νοηματικής γλώσσας στο Forza Horizon 5

Όπως είχαν υποσχεθεί οι developers του Forza Horizon 5, προστέθηκε στο παιχνίδι υποστήριξη νοηματικής γλώσσας. Από 1η Μαρτίου 2022, στα in-game cinematics υποστηρίζονται η αμερικανική και η βρετανική νοηματική γλώσσα. Ναι μεν οι υπότιτλοι είναι έναν τρόπος να γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει μέσα στο παιχνίδι, όμως η νοηματική γλώσσα είναι ένας ακόμα καλύτερος τρόπος να καταλαβαίνει κάποιος τα τεκτενόμενα, ειδικά αν αυτή είναι η "μητρική" του γλώσσα. Σε περίπτωση που ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό, κατά τη διάρκεια των cutscenes θα εμφανίζεται ένας διερμηνέας και στο video που ακολουθεί θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε λεπτομέρειες.

Μόνιμοι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Περίπου 24.000 οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί φέτος.

Μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών αντιστοιχούν στο 30% του μόνιμου εκπαιδευτικού πληθυσμού

Μέχρι σήμερα, για την κάλυψη των αναγκών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) πραγματοποιήθηκαν 23.371 προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών - ΠΕ60 και δασκάλων - ΠΕ70 (χωρίς να υπολογιστεί το προσωπικό ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Κοινή διαδικτυακή δράση ΚΕΔΕ – ΚΜΟΠ για πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού στα σχολεία

Κοινή διαδικτυακή δράση μεταξύ Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας – ΚΜΟΠ πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού στα σχολεία.

Η κοινή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί από τις αρχές του 2021 μεταξύ της ΚΕΔΕ και του ΚΜΟΠ. Στόχος της κοινής δράσης είναι να διαχυθεί ο τρόπος διαχείρισης αντίστοιχων θεμάτων στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα από εξειδικευμένους επιστήμονες σε μια εποχή που τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού πληθαίνουν.