Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι δάσκαλοι...


Σχολεία: Μαθήματα σε αργίες και διακοπές για να καλυφθούν οι χαμένες ώρες

Η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή αφορά στην κάλυψη των ωρών σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα, που προέκυψαν λόγω της πανδημίας

Με μαθήματα στις αργίες και στις διακοπές θα καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία .Η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των ωρών εντάχτηκε στο νομοσχέδιο, που κατέθεσε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στη Βουλή και αφορά σε θέματα των ΑΕΙ.

Ένα Μουσικό Εργαστήρι αλλιώτικο από τα άλλα στην Κομοτηνή

Ο μοναδικός χώρος εξειδικευμένης μουσικής εκπαίδευσης και μουσικοθεραπείας σε άτομα με νοητική αναπηρία στην ΑΜΘ οργανώθηκε από το Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι»

Είναι Πέμπτη μεσημέρι, και περνάμε, έχοντας πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις, που τηρούνται αυστηρά, το κατώφλι ενός χώρου που πλημμυρίζει μουσική, τον οποίο έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι». Πρόκειται για το Μουσικό του Εργαστήρι, στην Κομοτηνή, όπου μέλη του και όχι μόνο ενδυναμώνουν τις ικανότητές τους και ενισχύουν την κοινωνικοποίησή τους.

Θεραπευτική Ιππασία : «Δαμάζοντας» την αναπηρία μέσω των αλόγων

Στην καρδιά της Αθήνας, λίγα λεπτά από το σταθμό του μετρό της Κατεχάκη, κρυμμένος μέσα σε φυλλωσιές, στέκεται ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας. Λίγα βήματα μετά την είσοδο, τα επιβλητικά πρόσωπα των αλόγων ξεπροβάλλουν από τα διαμερίσματα του στάβλου, κοιτώντας με περιέργεια τον επισκέπτη, ενώ ο Najaf Abbas, ο επιστάτης, καθαρίζει τον διάδρομο ανάμεσά τους. Μερικά σπιτάκια που φιλοξενούν τα γραφεία του Συνδέσμου, μια αρένα, εκπαιδεύτριες, εθελόντριες, μια στρουμπουλή γάτα και δυο (πολύ) φιλικά σκυλιά συμπληρώνουν την εικόνα.

Πανεπιστήμια -Γραπτές εξετάσεις: Στα ύψη τα κρούσματα αντιγραφής - Η «ταρίφα» αντικατάστασης φοιτητή

Eκτόξευσαν τα κρούσματα αντιγραφών στα πανεπιστήμια οι εξ αποστάσεως - λόγω κορωνοιου - γραπτές εξετάσεις φοιτητών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, κάποιοι ενοικιάζουν έναντι 100 με 150 ευρώ πτυχιούχους ώστε να υποδυθούν αυτοι τους εξεταζόμενους...

Κέλι Κλάιν: Η δασκάλα με καρκίνο που κάνει μάθημα στα αγαπημένα της 5χρονα την ώρα της χημειοθεραπείας

Ενώ ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία κορωνοϊού, αμέτρητοι άνθρωποι δίνουν παράλληλες μάχες επιβίωσης και μία τέτοια ιστορία έγινε viral στις ΗΠΑ. 

Η δασκάλα νηπιαγωγείου Κέλι Κλάιν από τη Μινεσότα, θα θυμάται για έναν επιπλέον λόγο την περασμένη χρονιά αφού ξεκίνησε χημειοθεραπείες παλεύοντας με τον καρκίνο των ωοθηκών. Ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει μάθημα στους αγαπημένους της μαθητές, μέσω τηλεκπαίδευσης, ακόμα και κατά τη διάρκεια των θεραπειών. 

Η υπερορθόδοξη εβραία δασκάλα που βίαζε μαθήτριές της!

Εγκατέλειψε άρον άρον την Αυστραλία και μετέβη στο Ισραήλ πριν από περισσότερα από δώδεκα χρόνια λόγω μίας σειράς καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών που φοιτούσαν στο σχολείο που διηύθυνε στη Μελβούρνη. Μάλιστα για να αποφύγει την έκδοσή της προσποιούνταν ότι έπασχε από μία ψυχική ασθένεια και το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ χρειάστηκε έξι χρόνια και εβδομήντα συνεδριάσεις για να αποφανθεί τελικά ότι ψευδόταν και είναι σε θέση να εκδοθεί για να υποστεί τις συνέπειες των απεχθών πράξεών της. 

Ευτυχισμένοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά

Όλοι θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να χαμογελούν, απολαμβάνοντας την κάθε τους ημέρα. Θέλουμε μεγαλώνοντας να αγαπούν την καθημερινότητά τους και παρά τις δυσκολίες, να συνεχίζουν την προσπάθεια για να επιτύχουν τους στόχους τους. Η ευτυχία όμως των παιδιών, σύμφωνα με τους ειδικούς, ξεκινούν από την ευτυχία της μαμάς και του μπαμπά.

Περιοδικό: Δυτική ματιά Τεύχος 1ο

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού "Δυτική ματιά". Είναι το Ενημερωτικό & Κοινωνικό Περιοδικό για θέματα ΑμεΑ που επιμελείται η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Το περιοδικό μπορείτε να το ξεφυλλίσετε και διαδικτυακά εδώ

Το στρες στην καθημερινότητα των παιδιών

Τα παιδιά, ήδη από τη σχολική ηλικία, μπορεί να αισθάνονται πίεση από τους γονείς τους, από τους δασκάλους τους, από τα υπόλοιπα παιδιά ή ακόμη και από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η πίεση αυτή προσλαμβάνει διαφορετικές μορφές, τις οποίες τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν.

Εντεκάχρονος χάρισε 22.000 πάνες σε μονογονεϊκές οικογένειες

Πολλά παιδιά στις ΗΠΑ στήνουν πάγκο και πουλάνε σπιτικές λεμονάδες το καλοκαίρι. Για τα περισσότερα παιδιά είναι απλά μία παράδοση, ένα πρώτο βήμα για να μάθουν πως είναι να βγάζουν τα δικά τους χρήματα. Για τον 11χρονο Κάρτιερ Κάρι, ήταν μια ευκαιρία για να προσφέρει στο συλλογικό καλό.

Σοκ με την τιμωρία νηπιαγωγού σε 4χρονο κοριτσάκι

Κινητοποιήθηκε άμεσα ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης και διατάχθηκε ΕΔΕ, σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για περιστατικό που σημειώθηκε σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας με 4χρονο κοριτσάκι.

Save the Children: 300 ευρώ ανά μαθητή για να επιστρέψουν στα σχολεία τα παιδιά φτωχών χωρών

Μόνον περίπου 300 ευρώ ανά μαθητή θα στοιχίσει η επιστροφή των παιδιών φτωχών χωρών στα σχολεία τους που έκλεισαν λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε απευθυνόμενη σε διεθνείς δωρητές η Save the Children, εκφράζοντας τον φόβο για "μια χαμένη γενιά".

Η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο, έχει απευθύνει επανειλημμένως εκκλήσεις για δράσεις που θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους παρά την πανδημία του Covid-19, με την διευθύνουσα σύμβουλό της Ίνγκερ Άσινγκ να κάνει λόγο για "την μεγαλύτερη όσον αφορά την εκπαίδευση έκτακτη ανάγκη που έχουμε δει ποτέ μέχρι σήμερα".