Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πώς αντιμετωπίζεται το άγχος στις εξετάσεις: Τι πρέπει να κάνουν παιδιά και γονείς

Βρισκόμαστε σε περίοδο εξετάσεων κάτι που σημαίνει ότι το άγχος και η πίεση βαραίνουν τους μαθητές που ετοιμάζονται για μια σημαντική στιγμή της ζωής τους.

Είναι γνωστό πως όσο το άγχος παραμένει σε φυσιολογικά όρια μπορεί να θεωρηθεί δημιουργικό και παραγωγικό, ωστόσο, εφόσον ξεφύγει μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις.

Το άγχος κινητοποιείται από αρνητικές σκέψεις οι οποίες σχετίζονται με το φόβο και την αγωνία του παιδιού για το πόσο καλά θα τα πάει στις εξετάσεις και το τι θα πουν φίλοι και γονείς (ιδιαίτερα) σε περίπτωση αποτυχίας.

Δείτε το Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Το Μηχανογραφικό δελτίο για φέτος δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας και επιπλέον πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει.

Η κατάχρηση του διαδικτύου προκαλεί ψυχικά προβλήματα στα παιδιά

Η κατάχρηση του Διαδικτύου προκαλεί προβλήματα ψυχικής υγείας στα παιδιά ενώ κάθε ώρα που περνάνε μπροστά στον υπολογιστή τους βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο, προειδοποιούν οι ειδικοί της υγείας. 

Έναρξη εγγραφών στο Παιδικό Κέντρο του ΑΠΘ

Από τις 26 έως και τις 30 Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα οι γονείς που ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος γονέας, να υποβάλει αίτηση εγγραφής στη γραμματεία του Παιδικού Κέντρου του ΑΠΘ.

Αναζητώντας τα αίτια της παιδεραστίας

Το τμήμα σεξουαλικής ιατρικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Κιέλου στο γερμανικό κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν είναι το μόνο που χρησιμοποιεί την απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (MRT) στην προσπάθειά του να εντοπίσει τα αίτια της παιδεραστίας. Πρόκειται για μία προηγμένη ακτινολογική μέθοδο, η οποία επιτρέπει να απεικονιστεί το εσωτερικό του ανθρώπινου οργανισμού.

Στην αγορά το πρώτο "εκτυπωμένο" κινητό τηλέφωνο με κουμπιά Braille


Γεγονός είναι πλέον το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με πλήκτρα Braille που κατασκευάζει η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας OwnFone με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ημερίδα: «Προστασία και φροντίδα του παιδιού με Διαβήτη στο σχολείο»



Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), στo πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό σε θέματα που αφορούν το Διαβήτη Τύπου Ι, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Προστασία και φροντίδα του παιδιού με Διαβήτη στο σχολείο», το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Golden Age of Athens (Μιχαλακοπούλου 57-Αθήνα).

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς & γυμναστές και έχει ως σκοπό την ενημέρωση και τη συμβολή στην απομυθοποίηση του Διαβήτη Τύπου Ι συμβάλλοντας στην ομαλή ένταξη των παιδιών με διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον. Στόχος της ΠΕΑΝΔ είναι να προσφέρει την επιστημονική γνώση στους εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες και για την άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη σε ένα παιδί με Διαβήτη Τύπου Ι τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στους αθλητικούς χώρους.

Η ιστορία της ραγισμένης στάμνας

Γράφει η Ειρήνη Κοκκόρου στο People&Ideas

Μια ιστορία για την ροή και την σχέση γονιών – παιδιών, μια ροή που μεταβάλλει διαρκώς τη σχέση με τα παιδιά μας, σε έναν τόπο ανθοφορίας και καρποφορίας.

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη..Έτσι ξεκινά συνήθως ένα παραμύθι. Η λέξη παραμύθι έχει τις καταβολές της, στο ρήμα «παραμυθούμαι». Που σημαίνει :παρηγορώ, ενθαρρύνω, υποστηρίζω. Ό,τι χρειάζεται κάθε γονιός, ό,τι χρειάζεται κάθε παιδί. Ένας και μόνο βασικός μύθος συναντάται στις αφηγήσεις των παραμυθιών ανά τους αιώνες. Η ιστορία του ήρωα που βαίνει προς την ολοκλήρωσή του ξεπερνώντας δύσκολα εμπόδια. Όταν γινόμαστε γονείς μπαίνουμε σε ένα άγνωστο μονοπάτι με πολλές εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις. Αν σταθούμε μπροστά στις δυσκολίες αυτές βλέποντάς τις ως πρόκληση όπως οι ήρωες των παραμυθιών, τότε μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, επιτυγχάνοντας και τη δική μας ποθητή ολοκλήρωση ως άτομα. Το παιδί μας το μεγαλώνουμε μα και το παιδί μάς μεγαλώνει με την έννοια της ωρίμανσης της προσωπικότητας μας.

Η έκθεση του CERN στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Η έκθεση του CERN ""Επιταχύνοντας" την Επιστήμη", με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 και ώρες 11:00 και 13:00.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται προηγούμενη κράτηση. 
Για διευκρινίσεις, πληροφορίες περιμένουμε γραπτό σας μήνυμα στο τηλέφωνο: 693 617 7143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

Το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Άλσος Περιστερίου

Το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού, διοργανώνει από τη Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου, και προσκαλεί όλα τα παιδιά στην «Παραμυθούπολη» του Άλσους Περιστερίου.

Το Met παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε 400.000 ψηφιακές εικόνες

Ο Thomas P. Campbell, Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του The Metropolitan Museum of Art , ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότερα από 400.000 υψηλής ανάλυσης ψηφιακές εικόνες που ανήκουν στην παγκοσμίου φήμης συλλογή του Μουσείου μπορούν να μεταφορτωθούν απευθείας από την ιστοσελίδα του Μουσείου για μη εμπορική χρήση - συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε οποιοδήποτε μέσο, χωρίς την άδεια του Μουσείου και χωρίς αμοιβή. Ο αριθμός των διαθέσιμων εικόνων θα αυξηθεί καθώς προστίθενται νέα ψηφιακά αρχεία σε τακτική βάση. 

Ποια πλαστικά είναι ασφαλή για παιδιά και ενήλικες; Προϊόντα και κίνδυνοι

Τα πλαστικά αντικείμεναδεν αποτελούν μόνο αιτία περιβαλλοντικής υποβάθμισης, αλλά συχνά κατηγορούνται για αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και ιδίως σε εκείνη των παιδιών.

Εάν ανησυχείτε για το είδος και την ποιότητα των πλαστικών που χρησιμοποιείτε ακολουθεί έναςσυνοπτικός πίνακας των πλαστικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή προϊόντων ευρείας χρήσης. Οι κωδικοποιημένες ονομασίες των πλαστικών αναγράφονται σε όλα τα πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Καταθέστε αίτηση εργασίας σε ιδιωτικά σχολεία

Πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν προχωρούν στη δημοσίευση θέσεων εργασίας καθώς διαθέτουν ήδη ένα αρχείο βιογραφικών τα οποία στέλνουν κατά καιρούς οι υποψήφιοι. Συνιστούμε λοιπόν στους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν αιτήσεις εργασίας συμπληρώνοντας τις φόρμες που έχουν πολλά ιδιωτικά σχολεία.

Βαγγέλης Ηλιόπουλος: Όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν...

Η Τέχνη που απευθύνεται στα παιδιά έχει την ιδιαιτερότητα να την παράγουν ενήλικες, να την κρίνουν ενήλικες κα βέβαια να πρέπει να την επιλέξουν ενήλικες για να καταλήξει στον αρχικό της αποδέκτη, τα παιδιά.

Παιδική κατασκήνωση χωρίς φύλο

Η κατασκήνωση απευθύνεται σε παιδιά, 5-12 ετών τα οποία δοκιμάζουν τις ιδιαιτερότητες των δύο φύλων ώστε να κάνουν μια επιλογή. 

Η φωτογράφος Lindsay Morris πέρασε έξι χρόνια σε μία κατασκήνωση, για να καταγράψει με τον φωτογραφικό της φακό τα παιδιά που υποστηρίζονται να βιώσουν μια θέση, χωρίς καμία επιρροή. 

«Καλοκαίρι στην πόλη» 2014. Εναλλακτική «κατασκήνωση» για παιδιά στην Αθήνα

Για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Κόσμος διοργανώνει το «Καλοκαίρι στην πόλη», την εναλλακτική θερινή «κατασκήνωση» για παιδιά 5-12 ετών.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 16 Ιουνίου 2014 και περιλαμβάνει 4 δεκαήμερα: 
1ο δεκαήμερο: 16/06/2014-27/06/2014
2ο δεκαήμερο: 30/06/2014-11/07/2014 
3ο δεκαήμερο: 14/07/2014-25/07/2014: 
4ο δεκαήμερο: 25/08/2014-05/09/2014