Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Kaspersky: Οι προτιμήσεις των παιδιών σε online ανεπιθύμητο περιεχόμενο

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν καλά ότι υπάρχουν σελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, όπως πορνογραφικό υλικό, σκηνές βίας και χρήσης ναρκωτικών κλπ. Ωστόσο, πολλοί γονείς δεν μπορούν να φανταστούν ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες ανεπιθύμητων ιστοσελίδων επισκέπτονται περισσότερο τα παιδιά τους ή πόσο συχνά τις επισκέπτονται. Αναλύοντας σειρά δεδομένων , η Kaspersky Lab σκιαγράφησε τα «μοντέλα» online αναζήτησης πολλών νεαρών χρηστών.

Η οικογένεια πηγή άγχους των υποψηφίων των Πανεπιστημίων

Δύσκολες ώρες περνούν πολλά παιδιά που δίνουν αυτή την περίοδο εξετάσεις. Το άγχος τούς έχει κατακυριεύσει, όχι μόνο για το αν θα μπουν ή όχι στο πανεπιστήμιο - αλλά και αργότερα τούς είναι δύσκολο κάποιες φορές να διαχειριστούν την ενδεχόμενη αποτυχία. Κυρίως για να αποδείξουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ότι αξίζουν και ότι δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι τους. Ωστόσο η πίεση αυτή που νιώθουν μπορεί να φέρει αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Σοκ στις ΗΠΑ: Δύο 12χρονες μαχαίρωσαν τη φίλη τους με εντολή εικονικού «ήρωα» στο Διαδίκτυο

Δικαστήριο του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως ενήλικες δύο κορίτσια ηλικίας 12 ετών που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας μιας συνομήλικης φίλης τους. 

Οι δυο ανήλικες κινδυνεύουν τώρα να καταδικαστούν σε 65 χρόνια κάθειρξη αν κριθούν ένοχες, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος. 

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Το ελληνικό βίντεο της καμπάνιας Under Pressure

Μία πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την ενημέρωση του κόσμου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη ζωή των ασθενών με τη νόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη με τον τίτλο Under Pressure (Υπό Πίεση).

Hδη τα πρώτα βίντεο που δείχνουν πώς οι άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας ( MS ) ζουν την καθημερινή τους ζωή Under Pressure σε 12 χώρες της Ευρώπης , σαρώνουν στο Διαδίκτυο.

Μαθητές έκαναν ηλεκτρονικό παιχνίδι για τη Νίκη της Σαμοθράκης

Άκουσαν, είδαν, έμαθαν, "γοητεύθηκαν" από την ιστορία που "κουβαλά" και αποφάσισαν να αποτυπώσουν όχι σε χαρτί αλλά σε... επιτραπέζιο και ηλεκτρονικό παιχνίδι, την αγάπη τους για το μαρμάρινο γλυπτό της Νίκης της Σαμοθράκης, που μπορεί να εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, συγκεντρώνοντας τεράστιο ενδιαφέρον, όμως δεν παύει να είναι μέρος της "καρδιάς" του τόπου τους.

Δημιουργήθηκε μίνι-μηχάνημα τεχνητού νεφρού ειδικά για μωρά

Ιταλοί επιστήμονες ανέπτυξαν για πρώτη φορά στον κόσμο ένα μηχάνημα τεχνητού νεφρού για αιμοκάθαρση (ή αιμοδιύλιση), το οποίο έχει «μίνι» διαστάσεις και απευθύνεται αποκλειστικά στα νεογέννητα μωρά, ακόμη και στα πιο μικρόσωμα, τα οποία πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια και χρήζουν άμεσης θεραπείας.

Αιτήσεις για τις δωρεάν κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού συμμετέχει στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται στη θαλάσσια περιοχή του Άγιου Ανδρέα Αττικής. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά που κατοικούν στο Δήμο μας και είναι ηλικίας 6-12 ετών 

Η συμμετοχή των παιδιών στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Ζωγραφίζουν, χορεύουν, γράφουν και είναι… σχολείο!

Γράφει η Ελένη Σβορώνου Στους Ερευνητές

Πολλές φορές θέλουμε απλώς κάποιον να μας πει: «Γράψε! Έχεις προθεσμία μέχρι τότε, γράψε διήγημα, ποίημα ή θεατρικό έργο. Θέμα; Ελεύθερο!». Στην αρχή μπορεί να παγώσεις μπροστά στο λευκό χαρτί. Ύστερα όμως όλο και κάτι θα σκαρφιστείς. Κι αν αρχίσεις και διαβάζεις ιστορίες άλλων μαθητών, βιβλία για το θέμα που σε καίει, αν έρθουν συγγραφείς στο σχολείο σου να σε εμπνεύσουν για την περιπέτεια της γραφής και αν έχεις δύο καθηγήτριες παθιασμένες με το Λογοτεχνικό Εργαστήρι* που έχουν στήσει στο σχολείο σου, τότε σίγουρα θα γράψεις! Και θα περάσεις πολύ όμορφα. Ε, αυτό συμβαίνει εδώ και 6 χρόνια στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα. Αποτέλεσμα: η πρώτη έκδοσή του με 29 εφηβικά κείμενα (διηγήματα-ποιήματα-θεατρικά έργα), που βραβεύτηκαν κατά την πενταετία 2008-2013 στον Λογοτεχνικό Διαγω-νισμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Το βιβλίο εικονογραφείται με έργα μαθητών του ίδιου σχολείου.