Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πώς να σταματήσετε τους καβγάδες με τα παιδιά!

Μήπως στο σπίτι η κατάσταση είναι λίγο.. εκρηκτική με τα παιδιά; Και όμως, υπάρχουν καλύτεροι και πιο ήπιοι τρόποι για να πείσετε τα παιδιά να κάνουν το σωστό και όχι το… δικό τους!

«Οι περισσότεροι καβγάδες με τα μικρά μου γίνονται το πρωί πριν πάνε στο σχολείο. Στα παιδιά δεν αρέσει καθόλου αυτό. Παλιότερα το ρόλο του ‘κακού’ τον είχα αφήσει στον μπαμπά τους, αλλά ούτε έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Όσο για το αντικείμενο των καβγάδων… συνήθως αφορά τα σχολικά τους καθήκοντα. Τη μια ξεχνάνε να πάρουν μαζί τους το τετράδιο αριθμητικής, την άλλη τα σύνεργα για το μάθημα της ζωγραφικής. Και φυσικά, με όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργείται το πρωί, φτάνουν με καθυστέρηση στο σχολείο τους. Γι’ αυτό και πλέον δεν τα μαλώνω το πρωί αλλά το απόγευμα», Ελένη, μητέρα του Άγγελου 5 ετών και της Ναταλίας 7 ετών. 

Μελέτη για το σχολικό εκφοβισμό στους κωφούς μαθητές

Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού απασχολεί ιδιαίτερα τις κοινωνικές επιστήμες. Αν και έχουν γίνει διάφορες έρευνες για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες στα πλαίσια της ειδικής αγωγής, δεν έχουν διεξαχθεί πολλές για το φαινόμενο του bullying και τους κωφούς μαθητές στα γενικά σχολεία. Η μελέτη Bullying and the deaf and hard of hearing student (Arby Jean Alba Tacub, 2013) πραγματεύεται αυτό το θέμα. Μπορείτε να τη διαβάσετε και να τη μεταφορτώσετε από εδώ.

Οι συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού συσσωρεύονται με τα χρόνια και επιβαρύνουν την υγεία των παιδιών σε βάθος χρόνου

Τα παιδιά που υφίστανται συνεχή εκφοβισμό στο σχολείο, εμφανίζουν την πιο επιβαρυμένη υγεία τα επόμενα χρόνια, καθώς οι ψυχοσωματικές συνέπειες συσσωρεύονται διαχρονικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Καλών Τεχνών για υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις

Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Καλών Τεχνών για υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις Τις προυποθέσεις και τις διαδικασίες για τις ειδικές Εξετάσεις εισαγωγής σπουδαστών με σοβαρές παθήσεις στο πρώτο έτος σπουδών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5%) καθορίζει με απόφαση του το υπουργείο Παιδείας. 

Επιστήμονες βρήκαν τον βιολογικό δείκτη για τη διάγνωση της κατάθλιψης των εφήβων

Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν τον πρώτο βιο-δείκτη της μείζονος ή κλινικής κατάθλιψης στους εφήβους, πράγμα που επιτρέπει τη δημιουργία ενός γρήγορου διαγνωστικού και αξιόπιστου τεστ. 

Ο δείκτης μετρά το επίπεδο της ορμόνης του στρες κορτιζόλης στο σάλιο το πρωί, ενώ παράλληλα - μέσω ερωτηματολογίου - λαμβάνονται υπόψη τυχόν πρώιμα συμπτώματα κατάθλιψης. 

Δωρίστε υπολογιστές και εξοπλισμό πληροφορικής στα σχολεία

Ιστοσελίδα καταγράφει τις ανάγκες και καλεί ιδιώτες και φορείς για δωρεά
Μια ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Κορίνθου διαπιστώνοντας τις μεγάλες ανάγκες που έχουν τα σχολεία σε εργαστηριακό εξοπλισμό πληροφορικής, όπως για παράδειγμα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καλώδια usb, μνήμες ram κ.α., αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα όπου τα σχολεία μπορούν να αναρτήσουν τις ανάγκες που έχουν σε εξοπλισμό εργαστηρίων.

1 στους 2 γονείς δεν παραδέχονται ότι το παιδί τους είναι παχύσαρκο

Περισσότεροι από τους μισούς γονείς αρνούνται να παραδεχτούν ότι το παιδί τους είναι παχύσαρκο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου κάλεσαν 579 γονείς υπέρβαρων παιδιών να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με το βάρος του παιδιού τους. Από την έρευνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 77% των γονέων ισχυρίστηκαν ότι το βάρος του υπέρβαρου παιδιού τους ήταν "φυσιολογικό".

Ποια είναι τα συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι τα παιδιά μας είναι ηλεκτρονικά εθισμένα

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου στο globalsustain.org

Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο η σημερινή και πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πως μπορεί κανείς να μιλήσει για ασφάλεια σε ένα χαοτικό περιβάλλον όπως είναι αυτό του διαδικτύου. Κάποιοι δε από εσάς, που είστε γονείς φοβάστε τι θα βρεθεί ενώπιον του παιδιού σας στο επόμενο κλικ.

Πες μου τι διάβασες, να σου κάνω comment!

Λατρεύετε το διάβασµα. Δεν σας ενδιαφέρει αν η ιστορία που θα διαβάσετε είναι τυπωµένη σε χαρτί ή αν βρίσκεται στην οθόνη της ταµπλέτας σας. Σηµασία έχει εκείνη η µοναδική, απολαυστική εµπειρία: το διάβασµα. Μήπως όµως το τελευταίο διάστηµα στο λεξιλόγιό σας, εκτός από τα ονόµατα των αγαπηµένων σας συγγραφέων, έχουν προστεθεί ακόµη κάποια ονόµατα που µέχρι χθες σας ήταν άγνωστα, όπως τα Goodreads, Booktalk και Lecturalia;

Φορείς και Υποστηρικτικές Υπηρεσίες για Γυναίκες Θύματα Βίας

Το Καταφύγιο Γυναίκας- Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών συγκέντρωσε σε μία λίστα τους φορείς και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες για γυναίκες θύματα βίας στις πόλεις της Ελλάδας. Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες εδώ

Χιλιάδες δωρεάν παραστάσεις σε νοσοκομεία και ειδικά σχολεία από το θέατρο Νέου Κόσμου

Δυνατή «φωνή» για τις ευαίσθητες ομάδες παιδιών αρθρώνει το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που έχει δώσει πάνω από 1700 δωρεάν παραστάσεις σε προσφυγικούς καταυλισμούς, γυναικείες φυλακές και ειδικά σχολεία. Για δωδέκατη χρονιά φέτος «σχηματίζει» μια δυνατή «γροθιά» κατά της δυστυχίας συνεχίζοντας τη δράση της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ιδρύματα και όχι μόνο.

Μπλόκο στην παιδική πορνογραφία από το υπ. Δικαιοσύνης

Ισχυρότερο πλέγμα νομοθετικής προστασίας με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, αλλά και της παιδικής πορνογραφίας, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.