Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Το μωρό σας ξέρει πότε είστε αγχωμένη!

Μπορεί να είναι ακόμα πολύ μικρά για να κατανοούν και να επεξεργάζονται σύνθετα συναισθήματα, όμως όταν η μαμά τους αγχώνεται τα μωρά το αντιλαμβάνονται αμέσως, σύμφωνα με νέα έρευνα των Πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια. 

Νέα ύλη για τη Βιολογία Α Λυκείου

Με την υπουργική απόφαση 20895/Γ2 της 13/02/2014 ορίζεται η νέα ύλη για τη Βιολογία Α Λυκείου, όπως φαίνεται παρακάτω:

Μελέτη: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κωφοί σπουδαστές

Η μελέτη "How online learning can benefit deaf and heard of hearing people" (Bilowus M., 2013) διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση επιδρά στη μάθηση των κωφών σπουδαστών. Εάν σας ενδιαφέρει το θέμα, μπορείτε να τη διαβάσετε και να τη μεταφορτώσετε από εδώ.

Παίζοντας με την τεχνολογία

Φωτάκια Led και αγώγιμες μπογιές, φυτά που παράγουν μουσική, αυτόφωτα φρούτα και ρομποτάκια που παίρνουν την ενέργειά τους από τον ήλιο. Αυτά είναι μερικά από τα υλικά των εργαστηρίων που διοργανώνει το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 (από τις 11:00 έως τις 15:00) στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μια κοινότητα εικαστικών, αρχιτεκτόνων, εκπαιδευτικών, μουσικών και τεχνολόγων οι οποίοι πιστεύουν στην πολυθεματική και ανοιχτή εκπαίδευση. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η προεγγραφή απαραίτητη.

Πώς να ντύσεις έναν ελέφαντα;

του Σάκη Ιωαννίδη στο http://www.parallaximag.gr/
Εικόνες (δείτε τις στο parallaximag: Λένα Αρβανιτάκη, Αναστασία Μωβ Χριστιανοπούλου, Διονύσης Μεταξάς, της φωτογραφικής ομάδας Light 16

Ο Δημήτρης έχει έναν γιο, τον Στέφανο. Ο παλιός του φίλος Βαγγέλης το ίδιο. Ο Στέφανος γεννήθηκε με μια αναπηρία. Ο γιος του Βαγγέλη όχι. Όταν συναντιούνται και τα λένε ο Δημήτρης φαίνεται να είναι καλά, ίσως περισσότερο απ’ ότι είναι. Μιλάνε γενικά, αλλά την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης αναρωτιέται εάν Δημήτρης θα παρατούσε τον Στέφανο εφόσον μπορούσε, εάν πίστευε στο Θεό πριν και μετά τη γέννα του, εάν του είναι βάρος ή αν τον χρησιμοποίησε ποτέ για να μπει μπροστά στην ουρά.

Από το θρανίο στη δουλειά για αμειβόμενη μαθητεία 30.000 νέοι κάθε χρόνο.

Από τα θρανία κατευθείαν στη δουλειά θα στέλνει τους απόφοιτους τεχνικής εκπαίδευσης το νέο Εθνικό Σχέδιο Μαθητείας, με το οποίο επιδιώκεται να δίνονται απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση-εμπειρία σε 30.000 νέους κάθε χρόνο. Θα εφαρμοσθεί σταδιακά, με στόχο σε έξι χρόνια οι απόφοιτο να βρίσκουν εγγυημένα εργασία-μαθητεία σε επιχειρήσεις πάνω στο αντικείμενο που σπούδασαν.

Θέλουν να βάλουν τελεία στο... κόμμα: Η συζήτηση για τη μείωση των σημείων στίξεως

Εντονη συζήτηση προκαλεί στους αγγλόφωνους η δήλωση ενός πανεπιστημιακού από τις ΗΠΑ που θεωρεί ότι το συγκεκριμένο σημείο στίξης θα μπορούσε και να καταργηθεί χωρίς σημαντικές ζημιές στην αγγλική γλώσσα. Αλήθεια, τι θα γινόταν αν καταργούνταν από τα ελληνικά;

Οι βασικές εκφράσεις του προσώπου «είναι μόνο τέσσερις»

Σύμφωνα με μια διαδεδομένη θεωρία που διατυπώθηκε τη δεκαετία του 1970, οι εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου επικοινωνούν έξι βασικά συναισθήματα: ευτυχία, λύπη, φόβος, θυμός, έκπληξη και αηδία. Μια νέα μελέτη αμφισβητεί όμως αυτή την ιδέα και περιορίζει τις βασικές εκφράσεις στις τέσσερις.