Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

15ος Διεθνής Διαγωνισμός Καλών Τεχνών Joy of Europe 2013

Θέμα του διαγωνισμού για το έτος 2013 είναι το Rock n’ Roll.
Ως πολιτισμικό φαινόμενο, το Rock n’ Roll είναι συνώνυμο με την επαναστατική στάση κατά κάθε μορφής κοινωνικού κατεστημένου και με την έκφραση δυσαρέσκειας αλλά και ελπίδας και έχει επηρεάσει τον παγκόσμιο πολιτισμό τα τελευταία 60 χρόνια. Επειδή συνδυάζει επιρροές από πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, κατάφερε να συνδέσει διαφορετικές πολιτισμικές κουλτούρες.

Τουρισμός χωρίς εμπόδια

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ευρωπαικής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013 υλοποιεί σε συνεργασία με άλλους επτά εταίρους το έργο με τίτλο «NOBARRIER- Tourism without BARRIER» - «Τουρισμός χωρίς εμπόδια».

Νέα μαθήματα στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Για το σωματίδιο Higgs, την αρχαία ελληνική τεχνολογία, το νεοελληνικό διήγημα, την αρχαία Ρώμη και την Αισθητική θα δώσουν σειρά διαλέξεων διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί στον 20ό κύκλο μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου που αρχίζει τον Μάιο στη Στοά του Βιβλίου.

Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής Συνεδρίου: Συνέχειες, ασυνέχειες, ρήξεις στον ελληνικό κόσµο (1204-2014): οικονοµία, κοινωνία, ιστορία, λογοτεχνία

Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του Ε΄ ευρωπαϊκού συνεδρίου νεοελληνικών σπουδών της ΕΕΝΣ με θέμα "Συνέχειες, ασυνέχειες, ρήξεις στον ελληνικό κόσµο (1204-2014): οικονοµία, κοινωνία, ιστορία, λογοτεχνία" μετατίθενται κατά ένα μήνα αργότερα.
Οι νέες ημερομηνίες του συνεδρίου της ΕΕΝΣ είναι: 2-5 Οκτωβρίου 2014

Θερινά Σχολεία (Summer Schools) στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, 1-12 Ιουλίου 2013



Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, δύο Θερινά Σχολεία (Summer Schools) στην αγγλική γλώσσα από 1 έως 12 Ιουλίου 2013.

Μουσικοπαιδαγωγική παράσταση

Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποιεί μουσικοπαιδαγωγική παράσταση με τον τίτλο «Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει…» από ομάδα φοιτητών των μουσικοπαιδαγωγικών μαθημάτων του Τμήματος, υπό την επιμέλεια της αναπλ. καθηγήτριας κ. Λήδας Στάμου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19.00.

Πασχαλινό Παζάρι για την ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος υπαλλήλων Ε.Ο.Τ. Βορείου Ελλάδος Διοργανώνει Πασχαλινό Παζάρι για την ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών ατόμων-Παράρτημα Θεσσαλονίκης