Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, το οποίο προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεών του για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις υποβάλουν μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Μαρόκο: Ζευγάρι εφήβων συνελήφθη επειδή ανέβασε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που τους έδειχνε να φιλιούνται

Ένα ζευγάρι εφήβων συνελήφθη από την αστυνομία της Ναντόρ, στο βορειοανατολικό Μαρόκο, αφού ανέβασε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μια φωτογραφία που έδειχνε τους δύο νέους να φιλιούνται, όπως έγινε γνωστό από μια τοπική μη κυβερνητική οργάνωση.

Παιδική διατροφή - πού πρέπει να παρέμβει κανείς;

Τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό των παχύσαρκων καιυπέρβαρων παιδιών έχει αυξηθεί σημαντικά. Η αύξηση της καταναλισκόμενης ενέργειας που είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ποικιλίας και διαθεσιμότηταςτροφίμων, καθώς και της αύξησης της κατανάλωσηςέτοιμων φαγητών, αλλά και η μείωση της φυσικής δραστηριότητας και η αύξηση της ενασχόλησης με τους υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι κάποιοι από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την αύξηση της παχυσαρκίας.

Μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών

"ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ"
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 8-15 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ PASCALINE BOSSU

13 Οκτωβρίου - 15 Δεκεμβρίου 2013

Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει Μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών, με την Pascaline Bossu τις Κυριακές. Ο Α΄ Κύκλος (Οκτώβριος - Δεκέμβριος) είναι αφιερωμένος στον μεγάλο δημιουργό και στοχαστή Γιάννη Τσαρούχη (1910-1989), από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της "Γενιάς του '30".

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ: Εναρξη μαθημάτων πειραματικής σκηνής και παιδικού εργαστηρίου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων του, θα συνεχίσει για δέκατη χρονιά φέτος έναν κύκλο μαθημάτων που θα αφορά την Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή. Στο κάλεσμα αυτό του Θεάτρου μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, ηλικίας από 18 ετών και άνω, που τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με το θέατρο ερασιτεχνικά. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. 

Καλαμαριά: Δωρέαν μαθήματα Αγγλικών στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

Δωρέαν μαθήματα Αγγλικών στην Κεντρική Βιβλιοθήκη
Τα μαθήματα απευθύνονται σε ανέργους ενήλικες 18-40 ετών με στόχο την απόκτηση πτυχίου επιπέδου Β1. 
Οι ενήλικες πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά αλλά να μην έχουν πάρει κάποιο πτυχίο.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη στο χώρο της βιβλιοθήκης με προεγγραφή ( θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας)
ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ