Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία για την αντιμετώπιση των νέων με δυσλεξία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

από το (ανανεωμένο) noesi.gr:
Δημοσιεύουμε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες, με θέμα τη διαμαρτυρία για την μείωση των εξεταστικών κέντρων.

Προτάσεις ΕΣΑμεΑ για τους υποψήφιους οδηγούς και εξεταστές

Στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρη Ρέππα απευθύνεται επιστολή της ΕΣΑμεΑ, με την οποία κοινοποιούνται οι προτάσεις της Συνομοσπονδίας στην διαβούλευση του υπουργείου σχετικά με την «Πρόταση αναμόρφωσης θεσμικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε υποψήφιους οδηγούς».

10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοχλιακών Εμφυτευμάτων

Σήμερα, το κοχλιακό εμφύτευμα, μια μικρή επαναστατική συσκευή (πολλοί το αποκαλούν το «βιονικό αυτί»), μπορεί να αποκαταστήσει αίσθηση ακοής ακόμη και στην πλήρη κώφωση.
Οπως εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του 10ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Κοχλιακών Εμφυτευμάτων στα παιδιά (που πραγματοποιείται 12-15 Μαΐου), Θωμάς Νικολόπουλος, «τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη χρήση των κοχλιακών εμφυτευμάτων και πολλά κωφά παιδιά μπορούν να μαθαίνουν όχι μόνο την ελληνική προφορική γλώσσα, αλλά και αγγλικά και γερμανικά και άλλες γλώσσες!

Ψυχολογικό Εργαστήρι με ελευθερη είσοδο..στη ΧΑΝΘ

Για 1η χρονιά φέτος, οι Συμβουλευτικοί Ψυχολόγοι Λία Μητσέα & Κατερίνα Μύρβαλη (Ψυχολογικό Εργαστήρι) μοιράζονται μαζί σας πληροφορίες και συζητούν θέματα ψυχολογίας. Οι ομιλίες γίνονται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της ΧΑΝΘ, στην αίθουσα Σεμιναρίων, ημέρα Δευτέρα 6:00-8:00μμ με ελεύθερη είσοδος για το κοινό.