Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση: Ο μικρός φαρμακοποιός

Ένα μικρό βιβλιαράκι που μας μαθαίνει τη δουλειά ενός φαρμακοποιού είναι το βιβλίο «Ο μικρός φαρμακοποιός» σε κείμενο του Άρη Μαρινάκη και εικονοποίηση του Αλέξανδρου Σιγανού, των εκδόσεων Φαρμακευτικός Κόσμος. 

Αν και η πλοκή του είναι προβλέψιμη και γραμμένη με διδακτικό ύφος, παρουσιάζει με άμεσο, απλό και κατανοητό τρόπο όλα όσα κάνει (ή θα όφειλε να κάνει) ένας φαρμακοποιός καθημερινά. 

12ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2016 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προκηρύσσει τον 12ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2016 για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

2ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής Λούτρινων Παιχνιδιών ΙΚΕΑ για παιδιά.

Η ΙΚΕΑ προσκαλεί τα παιδιά των μελών του Προγράμματος ΙΚΕΑ Family να λάβουν μέρος στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής Λούτρινων Παιχνιδιών ΙΚΕΑ, σχεδιάζοντας το λούτρινο παιχνίδι των ονείρων τους, για καλό σκοπό.

Από τον Διαγωνισμό θα αναδειχθούν δέκα παγκόσμιοι νικητές, τα σχέδια των οποίων θα κατασκευαστούν σε λούτρινα παιχνίδια και θα πωληθούν ως περιορισμένη σειρά στα καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλον τον κόσμο, τον Νοέμβριο του 2016. Μέσω της συλλογής αυτής το ΙΚΕΑ Foundation θα στηρίξει προγράμματα για τα δικαιώματα των παιδιών.

Θέατρο Κωφών: εκεί που η αδιαφορία συναντά την ελπίδα

Άνθρωποι χωρίς ακοή ανεβαίνουν στο σανίδι για να παραδώσουν μαθήματα πολιτισμού και ισότητας. Το άγχος που ένιωθαν στην αρχή έδωσε τη θέση του στη δίψα που αισθάνονται για κατάκτηση ευκαιριών. Το σκίρτημα της εξέλιξης άρχισε να γίνεται πιο έντονο παρατηρώντας την καθημερινότητα, τις κοινωνικές δομές και την ασθενική προσβασιμότητα σε βασικά αγαθά.

Εξελιγμένο τεχνητό δέρμα νιώθει την πίεση και τη θερμοκρασία

Ηλεκτρονικά ακροδάχτυλα που νιώθουν ταυτόχρονα την πίεση και τη θερμοκρασία, ενώ παράλληλα παράγουν και δακτυλικά αποτυπώματα, παρουσίασαν ερευνητές από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτεται στην επιθεώρηση «Science Advances». 

Μήνας Εφηβείας 2015 από τις εκδόσεις Πατάκη

Οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν για πέμπτη χρονιά τον Μήνα Εφηβείας με σκοπό να δώσουν μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις, νέα ερεθίσματα στους νέους, να τους κεντρίσουν τη φαντασία, να τους χαρίσουν μια διαφορετική γνώση και να τους προκαλέσουν το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, την τέχνη, την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την παράδοση, την τεχνολογία και άλλους ενδιαφέροντες τομείς.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας, 19-22 Νοεμβρίου 2015

To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 19-22 Νοεμβρίου, 2015.