Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Παρακαλώ, αγγίξτε»

3 Φεβρουαρίου 2013, Νέα Υόρκη
Η σκηνή του Skirball Center for the Performing Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε φούρνο. Εκεί, έντεκα ηθοποιοί -κάποιοι με περιορισμένη όραση, άλλοι με ισχνή ακοή, άλλοι ολικά τυφλοί και κωφοί- μας καλούν να μυηθούμε στα μυστικά του ψωμιού. Χρυσός κανόνας: «Το ψωμί πρέπει να ετοιμάζεται από τα βάθη της ψυχής». 

Θέμα γονιδίων η εξάρτηση ενός εφήβου από το τσιγάρο

Μια σειρά από γενετικούς παράγοντες μπορεί να επιταχύνουν τη μετατροπή ενός εφήβου από περιστασιακό σε μανιώδη καπνιστή στην υπόλοιπη ζωή του, όπως ανακάλυψε μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.

8ο Πανελλήνιο «Θαλασσινό» Συνέδριο Bookcrossing

Γενικά για το συνέδριο

Το θαλασσινό Συνέδριο Bookcrossing θα διαρκέσει από το βραδάκι της Παρασκευής 28/2/2013 μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 30/6/2013. Οι επιμέρους εκδηλώσεις θα γίνουν σε διάφορα μέρη της Σκύρου και όχι αποκλειστικά σε κάποιο συνεδριακό κέντρο. Ακολουθείστε το πρόγραμμα που θα εκδοθεί και μοιραστεί για τις ώρες και τις τοποθεσίες. Οι διανυκτερεύσεις σας στο νησί εφόσον παρακολουθήσετε ολόκληρο το Συνέδριο θα είναι τρεις. 

10 τρόποι για να μεγαλώσουμε μια επιτυχημένη (και ευτυχισμένη) κόρη

Η ψυχολόγος Sylvia Rimm πραγματοποίησε έρευνα ανάμεσα σε 1.000 γυναίκες με επιτυχημένη καριέρα και ευτυχισμένη σχέση, προκειμένου να βρει κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Και μας παρουσιάζει τον δικό της οδηγό που θα μας βοηθήσει να «μεγαλώσουμε» επιτυχημένα κορίτσια!

21ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων 2013

Εκατοντάδες παιδιά χαρίζουν και φέτος αγάπη και ελπίδα μέσα από τη χορευτική τους έκφραση, ζωγραφίζοντας με κινήσεις, ήχους και χαρούμενα χρώματα τη ζωή όπως τη θέλουμε όλοι και την ονειρευόμαστε…

Μέσα από το 21ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων,
μαθητές, παιδαγωγοί, γονείς, δημοτική αρχή, νεαροί και μεγαλύτεροι άνθρωποι, κρατούν ζωντανά ήθη και αξίες, υμνούν την παράδοση του παρελθόντος, συνδέοντάς τη με το σεβασμό, την κατανόηση και την κοινωνική αλληλοϋποστήριξη. Γι’ αυτό και όλα τα έσοδα από τη φετινή διοργάνωση θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «αλλάΖΩ».

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball 2013

Στο ΚΑΠΠΑ2000, 5 - 7 Απριλίου, θα διεξαχθεί η Α΄φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Goalball Ανδρών και Γυναικών 2013.

Τα μωρά υποφέρουν όταν τσακώνονται οι γονείς τους

Τα βρέφη που ακούνε τους γονείς τους να τσακώνονται γίνονται πιο ευαίσθητα στο στρες και ο εγκέφαλός τους αντιδράει πιο έντονα στις θυμωμένες φωνές ακόμα και όταν κοιμούνται, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ατόμων με προβλήματα όρασης

Για πολύ καιρό οι τυφλοί δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά με τις οθόνες αφής. Πλέον όμως, με έξυπνα προγράμματα και ειδικά τσιπάκια, οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές.

Προσφέρουν ψηφιακά σημειωματάρια, ημερολόγια, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις δυνατότητες που έχουν τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τα λεγόμενα smartphones.Και για πολλούς είναι καθημερινό εργαλείο δουλειάς.

Βιβλίο: Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ... και η παράξενη χορωδία του δάσους




Ο Κώστας Μάγος με μακρόχρονη πείρα διδασκαλίας στο πανεπιστήμιο με ειδίκευση την παιδική λογοτεχνία και όχι μόνο, είναι παράλληλα και συγγραφέας βιβλίων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και στην κοινωνικοποίησή τους. Ειδικότερα με το παρόν βιβλίο η πρόθεσή του εξακτινώνεται σε πολλά πεδία με κεντρικό την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την αποδοχή του διαφορετικού, την ανεκτικότητα και την αγάπη.

Πασχαλινό Bazaar από το Ξεblogαρισμα

Το πασχαλινό μας μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου στην Πλάκα. Θα φιλοξενηθούμε στο χώρο που μας παραχωρήθηκε και την προηγούμενη φορά, δηλαδή στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, στην οδό Επιχάρμου, πίσω ακριβώς από το Σχολαρχείο.