Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Παζάρι βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Μετά από 17 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα, το Παζάρι Βιβλίου για 20 ημέρες διοργανώνεται για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη. Από την Πέπτη 25 Οκτωβρίου έως και Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην Helexpo (πύλη ΧΑΝΘ) καθημερινά Σάββατα και Κυριακές από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ. Σ’ ένα περίπτερο ενιαίο για όλους τους εκδότες, θα βρίσκονται πάνω από 500.000 βιβλία 150 εκδοτών με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70%. Οι τιμές των βιβλίων αρχίζουν από 0,50 λεπτά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πηγή: thestival

Ευεργετική για την ψυχική υγεία η κατανάλωση φρούτων

Αν ένα μήλο τη μέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, η κατανάλωση επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά αυξάνει την ψυχική υγεία και το αίσθημα ευτυχίας των ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη.
 

Ρευματισμοί στην παιδική ηλικία

Περίπου εννέα εκατομμύρια Γερμανοί πάσχουν από ρευματισμούς. Ωστόσο όχι μόνο ενήλικες αλλά και παιδιά υποφέρουν από αυτήν την φλεγμονώδη νόσο, που συχνά προκαλεί έντονους πόνους.
 

Ποιμαντική διακονία Κωφών και Βαρηκόων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Η Τοπική μας Εκκλησία, εδώ και εννέα χρόνια έχει παρουσιάσει μία ιδιαίτερη μέριμνα για τους αδελφούς μας εκείνους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, δηλαδή τους Κωφούς και βαρηκόους.

Γιατί το κλάμα του μωρού δεν περνά απαρατήρητο

 Εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι τόσο δύσκολο να αγνοήσουμε τον ήχο ενός μωρού που κλαίει ακόμη και αν δεν είναι το δικό μας; Η επιστήμη έρχεται να σας δώσει την απάντηση: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι έτσι «καλωδιωμένος» ώστε να αποκρίνεται στον ήχο ενός βρέφους που κλαίει με τη λογική ότι πιθανώς χρειάζεται βοήθεια. Ετσι ο «φιλεύσπλαχνος» εγκέφαλος … σπρώχνει το σώμα ώστε να προστρέξει για να βοηθήσει το μικρό και αβοήθητο πλάσμα.

Νέο σύστημα υποστήριξης πρακτικής άσκησης

Μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία που στηρίζει την πρακτική άσκηση των φοιτητών των Ελληνικών Aκαδημαϊκών Iδρυμάτων μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου διασύνδεσης, επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών αναγκών τους, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, τίθεται για πρώτη φορά σε λειτουργία τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο παιδείας.

Ερωτηματολόγιο: Κέντρα δια βίου μάθησης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης θα υλοποίησει Προγραμμάτα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο της Πράξης "Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας". Για τη δημιουργία τμημάτων που θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στο κοινό, διενεργεί αυτή τη δημοσκόπηση.

Educartoon-Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση

Εκπαιδευτικό υλικό προς αξιοποίηση σε διάφορα διδακτικά αντικείμενα
www.educartoon.gr

Η educartoon-Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό «εργαλείο» για την αξιοποίηση της γελοιογραφίας στην εκπαίδευση. Η ομάδα της educartoon απαρτίζεται από παιδαγωγούς, νέους καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έμπειρους καθηγητές Πανεπιστημίου, βραβευμένους καλλιτέχνες και διακεκριμένους συγγραφείς.

Ημερίδα: ΔΕΠΥ και Βασικές Αρχές Παρεμβάσεων στο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ διοργανώνει ημερίδα με θεμα"ΔΕΠΥ και Βασικές Αρχές Παρεμβάσεων στο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον". Αφορά εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής-γενικής υγείας και γονείς και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/11/2012, ώρα 9:30πμ – 2.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57, Εύοσμος Θεσσαλονίκης).
 

Στα 328 εκατ. ευρώ ο τζίρος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

Περιορισμό των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών την επόμενη τριετία, προβλέπει σε μελέτη της για τον κλάδο η εταιρεία Stochasis. Οπως αναφέρεται στη μελέτη, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση δεν επλήγη όσο άλλοι κλάδοι λόγω της ανελαστικής ζήτησης.