Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Το παπι

ΘΕΑΤΡΟ "ΣΙΓΗΣ" ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΦΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ


Ευκαιρίες κατάρτισης από τη Fair Trade Hellas

Ενημερωτικό μήνυμα

Αγαπητοί φίλοι,

σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες κατάρτισης για ενεργή συμμετοχή και άτυπη εκπαίδευση στο εξωτερικό:

1. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Sustainable development in cultural diversity: Europe- Asia Bridge for youth empowerment, η Fair Trade Hellas έχει την ευκαιρία να στείλει για μια περίοδο 10-14 ημερών μεταξύ των μηνών Μαϊου και Οκτωβρίου, ένα άτομο έως 30 ετών σε μία από τις εξής χώρες: Ταϋλάνδη, Ινδονησία, Λάος, Καμπότζη, Βιετνάμ, Μαλαισία.

Χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα κατακεκλιμένων και χρονίως πασχόντων ασθενών

Όσοι έχει χρειαστεί έστω και μία φορά να φροντίσετε κάποιον συγγενής σας ή φίλος σας καρκινοπαθή, νεφροπαθή, διαβητικό, άτομο με κινητικά προβλήματα ή τυφλό, σίγουρα θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στην 3η εκπαιδευτική διημερίδα φροντίδας κατακεκλιμένων και χρονίως πασχόντων ασθενών που φιλοξενείται φέτος στην πόλη μας. Το Σάββατο 8 Μαΐου ξεκινούν οι εργασίες της διημερίδας στην Κομοτηνή στο ξενοδοχείο Arcadia και θα διαρκέσουν δύο ημέρες. Διοργανωτές είναι η Χειρουργική Εταιρεία Β. Ελλάδος και το Επιμορφωτικό Ινστιτούτο Φροντίδας, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου, της νομαρχίας Ροδόπης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης δήμου Κομοτηνής και του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ». 

Ο εξεγερμένος Μάης των Ελλήνων τυφλών

Ακριβώς πριν 34 χρόνια έλαβε χώρα η “κρίσιμη πράξη” που έθεσε τις βάσεις για την χειραφέτηση των ελλήνων αναπήρων και για την δημιουργία τα μετέπειτα χρόνια οργανωμένου αναπηρικού κινήματος. Πρόκειται για την κατάληψη του Οίκου Τυφλών Καλλιθέας από ομάδα εξεγερμένων τυφλών, που δεν δίστασαν να αντιπαρατεθούν μετωπικά με το κατεστημένο (οικονομικό, πολιτικό, θρησκευτικό), έχοντας όλο το δίκιο με το μέρος τους αλλά και όλες τις πιθανότητες εναντίον τους.

Επίκαιρα...

«Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού» για γονείς και παιδιά

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού». Από τον Οκτώβριο του 2009 ως και το Μάιο του 2010, δύο Κυριακές το μήνα, 11:00-13:00, γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία.

Τα 15 πιο... cool σχολικά κτίρια

Σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό είναι φυσικό να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τη λειτουργία και τους ανθρώπους του, παρά για το κτίριο στο οποίο στεγάζεται. Ωστόσο, ποιος θέλει να μαθαίνει περιορισμένος σε γκρίζους μουντούς τοίχους, όταν υπάρχουν εναλλακτικές; Απολαύστε τα 15 πιο cool κτίρια που στεγάζουν σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια.