Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

10 συβουλές για να μάθει ποδήλατο το παιδί με δυσπραξια


- Οι γρατζουνιές και οι μελανιές (τα χτυπήματα γενικά) μπορούν να μειωθούν αρκετά αν το παιδί φοράει μακρύ παντελόνι και μπλουζάκια που τα μανίκια φτάνουν λίγο πριν τον καρπό.

- Κάντε εξάσκηση τα Σαββατοκύριακα ή στις διακοπές όταν το παιδί είναι πιο χαλαρό και ξεκούραστο.

Κίνδυνος αυτισμού για τα παιδιά των γυναικών με διαβήτη

Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης αυτισμού διατρέχουν τα παιδιά των γυναικών που πάσχουν από διαβήτη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA.

Επιστημονική ομάδα του συστήματος Υγείας Kaiser Permanente της Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι ο διαβήτης, είτε πρόκειται για τον τύπου 1, είτε για τον τύπου 2 ή αυτόν που εκδηλώνεται στην κύηση σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαταραχών του φάσματος του αυτισμού.

Τα παιδιά εκτίθενται σε περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από τους ενήλικες

Τα παιδιά εκτίθενται σε 30% περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς το χαμηλότερο ύψος οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, σύμφωνα με νέα έκθεση της περιβαλλοντικής ΜΚΟ Global Action Plan.

Πώς να διαχειριστείς το χρόνο του παιδιού στα βιντεοπαιχνίδια

Tα παιχνίδια είναι η αγαπημένη ασχολία ενός παιδιού, αλλά σήμερα η ηλεκτρονική τους μορφή τα έχει ξετρελάνει. Περνούν ατέλειωτες ώρες μπροστά από οθόνες και κονσόλες, τερματίζοντας τη μια πίστα μετά την άλλη. Οι γονείς αγχώνονται ότι ακόμη και οι λίγες ώρες που το παιδί θα αφοσιωθεί στο βιντεοπαιχνίδι του μπορεί να εξελιχθεί σε μια εμμονή. 

Απονεμήθηκαν τα δεύτερα YouSmile Awards

Με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες που μέσα από τη δράση τους ξεχώρισαν για το θετικό αντίκτυπο που είχαν στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες πραγματοποιήθηκαν τα 2nd YouSmile Awards την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους συμμαθητές τους, πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα, απονεμήθηκαν τα δεύτερα βραβεία YouSmile με κεντρικό μήνυμα: «Εμπιστευτείτε τα παιδιά, πιστέψτε σε αυτά, και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος»!

Κέρκυρα: Ενημέρωση για τις κατασκηνώσεις των ΑΜΕΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του και τους γονείς των παιδιών με αναπηρία Κέρκυρας , ότι στην ανακοίνωση του Δήμου Κέρκυρας σχετικά με την λειτουργία Κατασκηνώσεων, αναφέρεται η νομοθεσία που προβλέπει την ανάθεση λειτουργίας της Κατασκήνωσης των Γουβιών Κέρκυρας «Σταμάτιος Δεσύλλας» στον Δήμο Κέρκυρας και ειδικά για τα παιδιά με αναπηρία οι γονείς τους πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ).

Οι κίνδυνοι του σπιτιού για το μωρό που περπατάει

Κάθε δωμάτιο του σπιτιού κρύβει και μερικούς κινδύνους από τους οποίους πρέπει να προφυλάξετε το μωρό που περπατάει και μπορεί να τους φτάσει.

Η Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων έχει ήδη κατακτήσει το Μουντιάλ. Στις καρδιές μας.

Απογευμα καθημερινής. Ο ήλιος δεν έχει δύσει ακόμα αλλά τα γήπεδα 5x5 που βρίσκονται μπροστά μας είναι σχεδόν άδεια. Βλέπεις, διανύουμε μέρες Μουντιάλ κι έτσι οι ταγμένοι ποδοσφαιρόφιλοι βρίσκονται πιθανότατα μπροστά από κάποια οθόνη, παρακολουθώντας τους αγώνες της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης σε τούτο τον πλανήτη. 

Σε ένα από αυτά τα γηπεδάκια προπονείται τώρα η δική μας Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων. Αυτό είναι το μοναδικό γήπεδο στην Αττική που της παραχωρείται δωρεάν για να κάνει την προπόνησή της μία φορά την εβδομάδα. Ούτε οι δήμοι τής δίνουν κάποιο γήπεδο ούτε κανένας άλλος. 

Φιλιππίνες: Τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών στα σχολεία

Οι αρχές των Φιλιππίνων μεταφέρουν τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε στα σχολεία, με τους ελέγχους των σακιδίων των μαθητών και των ερμαρίων τους, αλλά και τον τυχαίο έλεγχο καθηγητών, ανακοίνωσαν σήμερα.

Βαθμοθηρία: επιθυμία των παιδιών ή ανάγκη των γονιών;

Ο Μ. είναι 15 ετών. Άριστος μαθητής, σημαιοφόρος, παίρνει διαρκώς βραβεία σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Η μητέρα του λέει και ξαναλέει «όταν πας στο Χάρβαρντ θα κάνεις αυτό και εκείνο και θα πετύχεις το τρίτο». Δεν αναφέρεται καν σε ποια σχολή θα πάει ο νεαρός, αρκεί ο πάπυρος που θα κρεμαστεί στο σαλόνι να έχει υπογραφές του Χάρβαρντ. Όταν της επισημαίνουν ότι το παιδί είναι μοναχικό, απαντά πως «ο Μ. είναι παιδί θαύμα και τον ζηλεύουν, γιαυτό δεν μπορεί να κάνει φιλίες».

Πανεπιστήμια με προοπτικές και «βαρίδια»

Η βελτίωση της Παιδείας, ως ύψιστης πολιτικής προτεραιότητας σε ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας, θα συντελέσει ώστε η Ελλάδα να προσφέρει στέρεο μέλλον στις επόμενες γενιές μετά την πολυεπίπεδη κρίση της τελευταίας δεκαετίας. Τα ΑΕΙ –η κορωνίδα του εκπαιδευτικού συστήματος– παράγουν σημαντικό έργο, εάν κρίνουμε από την καριέρα των Ελλήνων επιστημόνων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, η εξωστρέφεια των ΑΕΙ είναι βασικός στόχος για το μέλλον τους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος εξειδικεύει τους τρόπους εξωστρέφειας, μιλώντας για προσέλευση ξένων φοιτητών και αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων των ιδρυμάτων μέσω εταιρειών.