Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ZooBurst, free ψηφιακό διαδικτυακό εργαλείο αφήγησης

To ZooBurst είναι ένα εργαλείο digital storytelling για τη δημιουργία 3D pop-up βιβλίων, δηλαδή τρισδιάστατων αναπαραστάσεων ιστοριών και σεναρίων σε ένα χώρο όπου μπορούν να πάρουν «ζωή» και να γίνει εύκολα και γρήγορα η αναπαραγωγή τους. Τα ZooBurst βιβλία είναι online και μπορείτε να τα διαβάσετε χρησιμοποιώντας μόνο έναν web browser με Adobe Flash plug-in.

To Χαμόγελο του Παιδιού προκηρύσει 23 θέσεις απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Την ημέρα Πέμπτη 24/01/2012, το Χαμόγελο του Παιδιού ξεκινά τη συγκέντρωση αιτήσεων για την υπ’ αριθμ. ΚΟΧ 98.603/1/2012 Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι τριών (23) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

Κατασκευή: Υπνόσακος για παιδιά

Φτιάξτε υπνόσακο για το παίδί σας. Θα χρειαστείτε ύφασμα, φερμουάρ (και κόπτσες) ή ένα πουλόβερ της αρεσκείας σας και τα βασικά σύνεργα ραπτικής. Δείτε διάφορους υπνόσακους και φωτογραφίες από τα στάδια κατασκευής τους εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση προέρχεται από το makeit-loveit.com

Φτιάξε τρισδιάστατα γράμματα


Τα έχουμε δει πολλές φορές σε sites του εξωτερικού σε υπέροχες δημιουργίες αλλά δεν έχουμε καταφέρει να τα βρούμε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον σε Ελληνικό αλφάβητο. Μιλάμε για τα τρισδιάστατα γράμματα τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις με ύφασμα, χαρτί ή ότι άλλο φανταστείς. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που τα φτιάχνουν μόνοι τους και μοιράζονται μαζί μας την διαδικασία.

27ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός χημείας - ολυμπιάδα χημείας 2013

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει τον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 30 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο (ώρα 8.30 π.μ.).

Σταύρος Καλαματιανός: « Στόχος μου είναι να δημιουργήσω τους πρώτους κωφούς αθλητές και δασκάλους χορού»

Ο χορός είναι «σιωπηλή ποίηση» σύμφωνα με τον ποιητή Σιμωνίδη Κείο, μία έκφραση του σώματος απόλυτα συνυφασμένη με την μουσική. Πώς μπορεί όμως κάποιος να χορέψει όταν δεν ακούει την μουσική;
Ο Σταύρος Καλαματιανός ασχολείται επαγγελματικά με το χορό από το 1986. Αυτό το διάστημα διδάσκει χορό σε κωφούς και βαρήκοους.

Η Καστροπολιτεία του Μυστρά

Μια περιπέτεια για μικρούς εξερευνητές! Μία περιπέτεια γνώσης και εξερεύνησης μιας βυζαντινής πόλης, της πολιτείας του Μυστρά, δηλαδή της καλύτερα σωζόμενης βυζαντινής πολιτείας στον ελλαδικό χώρο. Μάθετε γι' αυτήν μέσα από κείμενα, εικόνες και παιχνίδια στις ενότητες:
Ιστορία & Χαρακτήρας της Βυζαντινής Πόλης 

Κάνε μία ερώτηση για τη σημασία του ύπνου στην υγεία, τη μνήμη και τη μάθηση…

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Ύπνου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να επεξεργαστούν το θέμα «Η σημασία του ύπνου στην υγεία, τη μνήμη και τη μάθηση» και να στείλουν μία ερώτηση 3 γραμμών ανά τάξη. Οι μαθητές μπορούν να στείλουν επίσης επώνυμα ή ανώνυμα μια εμπειρία τους.

Θεσσαλονίκη: τα σχολεία της πόλης στο Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA»

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Helmepa με το Δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα με την Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του, το Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» προωθείται σε σχολεία της πόλης με έμφαση σε συγκεκριμένες εθελοντικές δράσεις, όπως φαίνεται και στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Athens Plaython”: Μετατρέπουν την Αθήνα… σε παιχνιδότοπο!

Ό,τι παιχνίδια φανταστείτε θα τα βρείτε στο φεστιβάλ Athens Plaython! Οι πλατείες της Αθήνας, ακόμη και ορισμένοι τοίχοι που χρησιμεύουν για βιντεοπροβολές γεμίζουν χρώμα και χαρά. Κρυμμένοι θησαυροί, video games, «αποστολές» με ζόμπι και παιχνίδια με ακροβατικά στοιχεία...! Γεμάτο με διαδραστικά παιχνίδια και νέες τεχνολογίες, το Athens Plaython ήρθε σαν ένα πρωτόγνωρο «κύμα» που χαρίζει ζωή, χρώμα και χαμόγελα στους Έλληνες.