Τρίτη 27 Απριλίου 2010

A Vision of 21st Century Teachers

Επιτροπή Νεολαίας ΠΕΚ: Adventure Park

Ανοιχτή επιστολή με θέμα την υιοθέτηση του ανοικτού λογισμικού στα σχολικά εργαστήρια και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Μετά από δημόσια πρόταση του μέλους linuxovios και συζήτηση που ακολούθησε, μπορείτε να διαβάσετε και να υπογράψετε, αν σας βρίσκουν σύμφωνους οι θέσεις που εκφράζονται σε αυτήν, την επιστολή με θέμα:

ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ 

Θεματική έκθεση: «Ψυχική Υγεία και σχολική βιβλιοθήκη»

Θεματική έκθεση στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων:

« Ψυχική Υγεία και σχολική βιβλιοθήκη»

( από Τετάρτη 28-04-2010 έως 12-05-2010 στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου, από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.)

Επιμελητήριο Τρικάλων: «Συζητώντας με γονείς και εκπαιδευτικούς για τον εθισμό στο Διαδίκτυο»

Κατανοώντας τις σημαντικές επιπτώσεις που επιφέρει ο εθισμός στο Διαδίκτυο σε παιδιά και εφήβους, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Νομού Τρικάλων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την ενημέρωση του κοινού οργανώνει ημερίδα την Τρίτη 4 Μαΐου 2010 στις 7:00 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Τρικάλων με θέμα:

«Συζητώντας με γονείς και εκπαιδευτικούς για τον εθισμό στο Διαδίκτυο»

Μάθηση μέσω ΤΠΕ κατά του κοινωνικού αποκλεισμού


Η τάση μετανάστευσης προς τον κυβερνοχώρο αυξάνεται όλο και περισσότερο. Οι τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής και διέπουν πολλές από τις δραστηριότητές μας, όπως είναι το περιβάλλον εργασίας μας, οι ημερήσιες επαφές μας και οι σχέσεις μας με τους άλλους, η διευθέτηση διοικητικών θεμάτων, κλπ. Επιπλέον, οι ΤΠΕ αποτελούν βασική προτεραιότητα και σημαντικό παραινετικό παράγοντα στον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και φυσικά της εκπαίδευσης, που είναι και το κύριο θέμα της παρούσας έκδοσης. Παρόλα αυτά, η ψηφιακή ισότητα θα πρέπει να προωθηθεί περαιτέρω προκειμένου να βελτιωθεί η κοινωνική ένταξη σε αυτή και μέσω αυτής της μεταναστευτικής διαδικασίας.

Τρίκαλα: Το "Τετράδιο του Μαθητή" για το κάπνισμα

Πρόγραμμα αγωγής υγείας, που έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίησή σε ένα βασικό πρόβλημα της εποχής, το κάπνισμα, δημιούργησε το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Το εκπαιδευτικό υλικό "Δεν καπνίζω - Γυμνάζομαι" είναι βασισμένο στην παραδοχή ότι, ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα δε θα πρέπει να εστιάζεται μόνο σε διαδικασίες μετάδοσης γνώσεων, αλλά να βασίζεται σε πολλαπλές μεθόδους ευαισθητοποίησης, αλληλεπίδρασης και βιωματικής προσέγγισης θεμάτων υγείας. Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι ένα καλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί και θα πρέπει να επιδράσει στις επιλογές των συμπεριφορών υγείας των μαθητών.

17ος Διαγωνισμός Μαθητικών Εντύπων - Γυμνάσιο

"Τίποτα δεν αφήνουν ασχολίαστο, ούτε από την επικαιρότητα ούτε από τη σχολική καθημερινότητά τους. Τα ρεπορτάζ και οι έρευνες των μαθητών γυμνασίου ξεχωρίζουν πάντα στον διαγωνισμό μαθητικών εντύπων των «ΝΕΩΝ»για τη φρεσκάδα, τον τολμηρό λόγο τους, το μεράκι. 

Επί τάπητος η προσπελασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα δημόσια κτίρια

Στην εξέταση των συνθηκών προσπελασιμότητας ατόμων με αναπηρία στα δημόσια κτίρια και σε κτίρια υπηρεσιών καθημερινού ενδιαφέροντος προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί συγχρηματοδοτούμενη ενέργεια από το διαρθρωτικό ταμείο ΕΤΠΑ στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΕΠ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου.

Ανακοίνωση Απεργίας Συλλόγων Αποφοίτων Ειδικής Αγωγής

Εδώ και χρόνια ως εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής βιώνουμε μία σκληρή επαγγελματική ομηρία κι έναν απίστευτο εμπαιγμό. Εδώ και 8 χρόνια περίπου εργαζόμαστε μόνο ως αναπληρωτές και χωρίς καμιά προοπτική μονιμοποίησης, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται για εμάς ο νόμος για το μόνιμο διορισμό με την προϋπηρεσία και δε διενεργείται διαγωνισμός του ΑΣ.Ε.Π.. Η κορύφωση αυτού του εμπαιγμού που τον πληρώνουμε όλοι, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, έρχεται με το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία, με το οποίο όχι μόνο δε δίνονται λύσεις στα ζητήματα, αλλά γίνεται σκληρή επίθεση στην εκπαίδευση.

Βάσει των παραπάνω οι σύλλογοι αποφοίτων ειδικής αγωγής αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε 48ωρη απεργία στις 28-29 Απριλίου.

Χαραλάμπους: Νέα Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες

Σημαντικό εργαλείο για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρίες στοχεύουμε να καταστήσουμε τη νέα Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, είπε σήμερα η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Χειροδικία, μεταμοσχεύσεις και ακυρώσεις




Παραπληγικοί άστεγοι και εγκαταλλειμμένοι στους δρόμους του Λος Αντζελες

Μετά το πέρας μεγάλου συνεδρίου για τα δικαιώματα των ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε προ δεκαηπενθημέρου στο Los Angeles των ΗΠΑ, τα τέσσερα μέλη του πανελλήνιου συλλόγου παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) που εκπροσώπησαν επίσημα τους Έλληνες κινητικά αναπήρους, βίωσαν την πλέον εξωφρενική εμπειρία. Ελέω της έκρηξης του ισλανδικού ηφαιστείου και της ανεπάρκειας των ελλήνων αξιωματούχων να επιλύσουν τα “αυτονόητα”, κατέληξαν να περιφέρονται άστεγοι στην πόλη των αγγέλων ριψοκινδυνεύοντας την ίδια την ζωή τους.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Γερμανία: θύελλα από δήλωση της πρώτης τουρκικής καταγωγής υπουργού

"Θύελλα αντιδράσεων, που φτάνουν μέχρι και τις απειλές κατά της ζωής της, προκάλεσε πριν ακόμα αναλάβει επισήμως καθήκοντα η πρώτη τουρκικής καταγωγής υπουργός στη Γερμανία. Το «ολίσθημα» της 38χρονης Αϊγκιούλ Οτσκάν; 
Δήλωσε πως οι σταυροί έχουν στα σχολεία όση θέση έχουν και οι ισλαμικές μαντίλες: καμία."

«Ούτε μαντίλες, αλλά ούτε και σταυροί έχουν θέση στα σχολεία»

Αλλαγές στην εκπαίδευση



Ευγένιος Τριβιζάς κατά της σωματικής τιμωρίας

"Είναι στο χέρι σου!"

Το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής, η Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, ο Συνήγορος του Παιδιού και το Δίκτυο για την Πρόληψη και καταπολέμηση της Σωματικής Τμωρίας στα Παιδιά, διοργανώνουν την Πέμπτη 29 Απριλίου και την Παρασκευή 30 Απριλίου εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόμιας Ημέρας κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών (30 Απριλίου).