Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών: Ανακοίνωση προγράμματος εκμάθησης Braille

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο 2013 και με το πέρας το μαθημάτων θα δοθεί η δυνατότητα λήψης της αναγνωρισμένης πιστοποίησης. 

Η χρήση νερού και σαπουνιού ενισχύει την ανάπτυξη των παιδιών

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών παίζει η υγιεινή και η χρήση νερού και σαπουνιού, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Επιστήμονες στη Βρετανία διαπίστωσαν ότι η χρήση νερού και σαπουνιού δεν προστατεύει μόνο από τις μολύνσεις, αλλά επιπλέον βοηθά τα παιδιά να ψηλώσουν και να αναπτυχθεί ο οργανισμός τους καλύτερα.

Με περισσότερα αδέλφια, λιγότερες πιθανότητες για διαζύγιο!

Το να μεγαλώνει κανείς σε μια οικογένεια με πολλά αδέλφια, προσφέρει ένα είδος προστασίας απέναντι στον κίνδυνο να χωρίσει ο ίδιος, όταν κάνει τη δική του οικογένεια, διαπίστωσε για πρώτη φορά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Μάλιστα, όσο περισσότερα τα αδέλφια του, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος διαζυγίου για ένα ενήλικα. Κάθε πρόσθετος αδελφός ή αδελφή (μέχρι τον αριθμό των επτά) μειώνει τον κίνδυνο διαζυγίου κατά 2%, ενώ από οκτώ αδέλφια και πάνω δεν παρέχεται πρόσθετη προστασία.

Υποτροφίες ΙΚΥ

Το ΙΚΥ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠΕΔΒΜ) του ΕΣΠΑ (2007-2013) υλοποιεί την Πράξη "Πρόγραμμα χορήγησης Υποτροφιών ΙΚΥ με διαδικασία εξατομικευμένης αξιολόγησης", - Οριζόντια Πράξη.

Ακόμα και η online εκπαίδευση επωφελείται από τις αίθουσες διδασκαλίας

Έχετε ακούσει ποτέ για τη μέθοδο "flip teaching"; Είναι μία μέθοδος διδασκαλίας που εφαρμόζεται κυρίως στην Αμερική, κατά την οποία οι φοιτητές παρακολουθούν μία διάλεξη online, και μετά συμμετέχουν στη σχετικήσυζήτηση όταν συγκεντρώνονται σε μία παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας.

Το τραγούδι νικά το ροχαλητό

Μερικές φωνητικές ασκήσεις την ημέρα, το ροχαλητό κάνουν πέρα, σύμφωνα με νέα μελέτη βρετανών ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Εξετερ.

Η μελέτη των ειδικών ξεκίνησε μετά από τη διαπίστωση μιας δασκάλας φωνητικής ότι συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούσαν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα χρόνιου ροχαλητού και υπνικής άπνοιας. Συγκεκριμένα, η δασκάλα φωνητικής Άλις Ότζεισχεδίασε ένα σετ ασκήσεων με επίκεντρο τις μυϊκές ομάδες του λαιμού (φάρυγγα και λάρυγγα) με σκοπό να βοηθήσει έναν φίλο να απαλλαγεί από την ταλαιπωρία του ροχαλητού. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα παρακίνησαν λοιπόν τους ερευνητές στο να μελετήσουν πώς ακριβώς το τραγούδι μπορεί να σταματήσει το ροχαλητό.