Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Robert Panara - On His Deafness

Ο Robert Panara έχει χάσει την ακοή του από τα 10 του χρόνια.  Tότε, το 1931, ο πατέρας του πίστεψε ότι είχε βρει τη θεραπεία για την κώφωση του γιου του. Έγραψε γράμμα στην ομάδα των Yankees και ρώτησε αν θα ήταν πιθανή μια συνάντηση με τον Babe Ruth. Την ημέρα του αγώνα ο διάσημος παίκτης αντάλλαξε χειραψία με τον Robert, εκπληρώνοντας το όνειρο του μικρού. Όπως ο  ίδιος ο Robert  αφηγείται σε ένα φίλο του, ο πατέρας του νόμιζε ότι το σοκ από τη συνάντηση με τον ήρωά του θα επανέφερε την ακοή του.

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Επισκεφτείτε τον κατάλογο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που περιλαμβάνει κείμενα και συνδέσμους σχετικούς με την αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία. περιέχει αρχαία ελληνικά κείμενα σε πρωτότυπο και μεταφραση, καθώς και σχετική βιβλιογραφία. Επίσης, επισκεφτείτε την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Cervantes, που περιλαμβάνει καταλόγους, εφημερίδες, περιοδικά, online εγκυκλοπαίδειες κ.α.

Πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης για εφήβους από τη ΧΑΝΘ

Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των προγραμμάτων της, υλοποιεί, πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης για τους εφήβους της πόλης. Το τμήμα της Σχολής Στελεχών απασχολεί νέους ηλικίας 14 έως 16 ετών οι οποίοι εκπαιδεύονται σε θέματα συνεργασίας, ηγεσίας, υπευθυνότητας και πρωτοβουλίας, μέσα από το ομαδικό παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες του προγράμματος.

Ημερίδα: Στο... μικροσκόπιο ο εθισμός στο Internet

Με αφορμή τον καταιγισμό πληροφοριών που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό εξαρτημένων νέων ανθρώπων από το Διαδίκτυο, τα Κέντρα Πρόληψης «Σείριος» σε συνεργασία με την ομάδα ενεργών πολιτών «Φτιάξε το Αύριο», συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Internet – Παράδεισος ή Κόλαση? - «ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 16:30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη) στην Πλατεία Ιπποδρομίου, με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας.

Τι άλλο διαβάσαμε σήμερα;

Τι συμβαίνει όταν ένα μικρό παιδί, ηλικίας τεσσάρων έως έξι ετών, καταφέρει να αποκωδικοποιήσει τον κόσμο της διαφήμισης; Ποια είναι η επίδραση των βιντεοπαιχνιδιών στον ύπνο; Υπάρχουν ψυχικές συνέπειες εξαιτίας της τακτικής κατανάλωσης "γρήγορου φαγητού"; Είναι τα παιδιά επιλεκτικά στη διατροφή τους; Πού θα γινει το δεύτερο ελληνικό πρότυπο παραολυμπιακό αθλητικό πάρκο; Τι θα γίνει με τα κονδύλια που λείπουν στον τομέα της ψυχιατρικής στην Ήπειρο και τι αλλάζει στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών;

PRBLM Orthografias!!

Ερευνα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τη Φλώρινα), η οποία διενεργήθηκε την περασμένη σχολική χρονιά σε μαθητές όλων των βαθμίδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία της Κοζάνης και σε φιλολόγους, έδειξε ότι η χρήση των greeklish- σε πολλές περιπτώσεις από το δημοτικό- έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ορθογραφικών λαθών στα γραπτά.

Καλλιτεχνική Έκθεση Κωφών

Νυχτερινά τηλεφωνήματα, ξενύχτια, σύνδρομο ξένης προφοράς και ακρωτηριασμοί

Ημερίδα - "Η κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ: Άτομο Μοναδικό Ελεύθερο Αυτόνομο"

Την Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, ώρα 9:30π.μ., στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα
 "Η κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ: Άτομο Μοναδικό Ελεύθερο Αυτόνομο"