Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οι κούκλες American Doll με ακουστικά βαρηκοΐας

Η εταιρία American Girl αποφάσισε να προωθήσει κούκλες με ακουστικά βοηθήματα, καθώς και κούκλες χωρίς μαλλιά, δείχνοντας στην αναπηρική κοινότητα (και όχι μόνο) ότι τα μικρά παιδιά (κυρίως κορίτσια) που έχουν κάποια αναπηρία (και διαφοροποιούνται) μπορούν να αποκτήσουν πλέον τη δική τους κούκλα, με την οποία να μπορούν να ταυτιστούν (πχ κωφά παιδιά και ακουστικά βαρηκοΐας).

Βόλος: Πρόγραμμα στήριξης γονιών και παιδιών

Πρόγραμμα δωρεάν στήριξης γονιών και παιδιών θα εφαρμόσει σε 13 Παιδικούς Δημοτικούς Σταθμούς, ο δήμος Βόλου, για την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σπίτι και το σχολείο.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ:Η εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου , για το σχολικό έτος 2012-2013

Καθορίστηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου η εξεταστέα-διδακτέα ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου , για το σχολικό έτος 2012-2013. Για να δείτε την ύλη κάνετε κλικ εδώ.
Πηγή: esos

ΕΕΑΑ: Το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης σε 15 Δήμους

Η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) διοργάνωσε και φέτος, σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας μας, το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μέσω του Μπλε Κάδου μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Σημαντική για τη συμπεριφορά του παιδιού η επαφή με τον πατέρα στους πρώτους μήνες

Έρευνα συνδέει τη συμπεριφορά του παιδιού με την επαφή που έχει μαζί του ο πατέρας του ήδη από τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του.

Η τεχνολογία «βγάζει» γλώσσα

Γλωσσολόγοι υποστηρίζουν ότι η ραγδαία εξάπλωση της τεχνολογίας, εκτός από επιστημονικό και κοινωνικό φαινόμενο, αποτελεί απειλή για την γλώσσα. Η «διάλεκτος» των μηνυμάτων γίνεται όλο και πιο κωδικοποιημένη, η χρήση σημείων στίξεως μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν, το λεξιλόγιο περιορίζεται δραματικά, εκφράσεις των sms περνούν στην καθομιλουμένη και τα ορθογραφικά λάθη σε Facebook, Twitter και άλλα social media δίνουν και παίρνουν.

Προπόνηση στα τυφλά στη Μπάγερν

Φορώντας μια ειδική μάσκα και χρησιμοποιώντας ειδική μπάλα, οι Ρόμπεν και Κοντέντο προπονήθηκαν ως τυφλοί. Οι δυο ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου δοκίμασαν να σουτάρουν χωρίς να βλέπουν, μετά το τέλος της προπόνησης των Βαυαρών.

Πρώτη Αφή Ολυμπιακής Φλόγας

Η πρώτη τελετή αφής στην ιστορία της ολυμπιακής φλόγας πραγματοποιείται στην Αρχαία ΟΛΥΜΠΙΑ με πρωθιέριες την ΚΟΥΛΑ ΠΡΑΤΣΙΚΑ και την ΑΛΕΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (1936).

Δωρεάν εμβολιασμοί σε παιδιά ανασφάλιστων και χρονίως ανέργων

Εκστρατεία εμβολιασμού παιδιών ανασφάλιστων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, ξεκινά από 20 Αυγούστου το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνώνγια τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση.

Οι μητέρες δεν βλέπουν ότι το παιδί τους είναι υπέρβαρο

Πολλές μητέρες δεν γνωρίζουν αν τα παιδιά τους είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές.

Υποτροφίες ιδρύματος Fulbright για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Το Ίδρυμα Fulbright (Fulbright Foundation), Βασιλίσσης Σοφίας 6, 106 74 Αθήνα, 1ος όροφος, ανακοίνωσε ένα νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 για Έλληνες πολίτες (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, καλλιτέχνες, φοιτητές, καθηγητές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Το πλύσιμο των χεριών

Ακόμα και στην ηλικία των εφτά ετών τα παιδιά συνεχίζουν να μαθαίνουν. Η εκμάθηση της συνήθειας να πλένουν τα χέρια τους είναι μία σημαντική δεξιότητα προσωπικής υγιεινής για τα παιδιά.

Προβολή: Χουάν Ενρίκεζ "Θα είναι τα παιδιά μας θα είναι ένα διαφορετικό είδος;"


Φεστιβάλ Νεολαίας στο Κατράκειο

Το Σάββατο 21/7/2012 στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας, ο όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας. Θα λάβουν μέρος 200 νέοι καλλιτέχνες από όλη τη χώρα.

Στη NASA για να βιώσουν τη σκληρή εκπαίδευση των αστροναυτών δύο Έλληνες αριστούχοι μαθητές

Δύο μαθητές που αρίστευσαν στον 17ο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής θα βιώσουν για εννιά ημέρες τη σκληρή εκπαίδευση των αστροναυτών στις εγκαταστάσεις της NASA.

Αιτήσεις για εκπαιδευτικό προσωπικό στα καλλιτεχνικά σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την: «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένου στους τομείς του Θεάτρου – Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2012 - 2013»